Month: May 2017

Definisi “Tengok jer…”

Aku terpanggil untuk membuat entri ini setelah dua bulan berkecimpung dalam dunia ‘part-timer’ disebuah kedai aksesori gadget. (Baru dua bulan, dah kecoh….hahahahahahah) Well, ini bukan kecoh, cuma nak khabarkan sahaja. Sepanjang dua bulan tu, terlalu banyak karenah, ragam dan watak manusia yang boleh kita aku jadikan…pengajaran? Yup, pengajaran mungkin… Kali ini aku terpaksa bebel jugak. Sebabnya, …

Definisi “Tengok jer…” Read More »

Bubur Pedas Sarawak

Musim Ramadhan biasanya semua dari kita akan ada makanan ‘wajib’ masing-masing. Since tahun ni aku tak berpeluang buka puasa di tanah air sendiri, maka hanya mengenang resepi pun dah cukup untuk aku hilang rasa terliur nanti. (Haraplah tak kempunan…😅) Sebelum aku mulakan entri ni, suka aku menjemput semua rakan blogger untuk merebut peluang memenangi hadiah …

Bubur Pedas Sarawak Read More »

Datang dan Pergi

Holla there! Lama kan terasa menyepi kali ni. Ahah! Maklumlah dari utara ke selatan menaiki kenderaan mahunya tak lelah badan. (chis! padahal penumpang je pun…)😅 So, apa feel perasaan dah jadi alumni UiTM Kampus Arau ni? – 😭 Rasa sedih woo…gua tak tau bila lagi dapat jejak arau…huhuhuhu Sebab semacam dah takde alasan untuk sesuka …

Datang dan Pergi Read More »

They gonna kill me!!!

10:12 pagi aku tersentak dari tidur!  Dan “Oh, Shit!” lebih laju aku ungkapkan dari ‘Alhamdulillah’ sejurus mata terbuka! OMG! OMG! Matilah aku, matilanak matilah!!!! Oh Tuhan dah kenapa aku tak sedar ni! Huwaaa!!! Mana sempat nak mandi semua ni..OMG! OMG! Istighfar dah separuh nyawa aku ucap. “Kenapa aku boleh tak sedar” usah ditanyalah berapa kali …

They gonna kill me!!! Read More »

Scroll to Top