Month: October 2014

Pyan aka Ammar Sufian

“ASSALAMUALAIKUM”Ini bukan kisah syok sendiri, tapi realiti yang tak pernah wujud.Kisah si Pyan ni bermula lepas aku baca novel ‘Soalnya Hati’ karya Nurul Syahida  Pyan ni macam satu inspirasi bagi aku untuk teruskan hidup tanpa menghiraukan perkara remeh temeh yang berlaku sekeliling kita. Dia tahu tapi buat tak tahu jer…Senang cerita dia sangat cool! Aku …

Pyan aka Ammar Sufian Read More »

Rant on movie

“ASSALAMUALAIKUM” Semalam cerita Shooter (2007) lakonan Mark Wahlberg aku baru tengok. Then, ulasan aku untuk penceritaan cerita tu sangat bagus dan amat beraksi!! (wah, skemanya bahasaku!!) Persoalan akulah kan, apa akan berlaku jika dan seandainya kalau Malaysia dibenarkan menerbitkan cerita macam ni? Uit, bahaya yang amat oii!!! Kau ada berani ke mahu dedahkan rahsia negara? Sebab, penerbitan atau karya sesebuah …

Rant on movie Read More »

20 facts about me?

Anak ke-4 dari 7 beradik. Pendiam (seperti yang tercatat dalam rekod sekolah) Ambil PMR ketika usia 18 tahun dan SPM 20 tahun.. Takut pada kamera… Tinggi hanya 147cm dari bumi. (dan diakui kerendahannya…) Peminat makanan Jepun! Bekas student SK Anchi, ITS@ASBM, SMU (A)Hamidiah, MPI, MAIP, UiTM Arau Suka berfalsafah dan lebih kepada merapu meraban…tak kira …

20 facts about me? Read More »

Scroll to Top