Pyan aka Ammar Sufian

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
“ASSALAMUALAIKUM”
Ini bukan kisah syok sendiri, tapi realiti yang tak pernah wujud.
Kisah si Pyan ni bermula lepas aku baca novel ‘Soalnya Hati’ karya Nurul Syahida 

Pyan ni macam satu inspirasi bagi aku untuk teruskan hidup tanpa menghiraukan perkara remeh temeh yang berlaku sekeliling kita. Dia tahu tapi buat tak tahu jer…Senang cerita dia sangat cool!
Aku selalu ceritakan tentang si Pyan dengan member aku. Then, diorang akan tanya;
Siapa Pyan?’ dengan muka penuh kerutan di dahi. Dan aku akan menjawab, 
‘Ala, Pyan yang dalam novel soalnya hati tulah..tak pernah baca ke?’
Then, automatik diorang akan cari buku tu kat library dan baca. Semangat!
Pyan yang digambarkan dalam novel ni sangatlah sempoi dan amat simple orangnya. Tak berlagak, tapi boleh tahan kereknya. Tukang masak sambilan, ada cafe sendiri dan paling penting seorang kawan yang setia dan teman paling best.
Wujud ke orang macam ni? Itulah persoalannya.
Aku yakin dalam besar-besar dunia ni, orang macm pyan nie mesti ada punya.  Tapi, susah sikitlah nak cari. Sebab dia macam mengali pasir untuk cari tepung.
Macam nak asingkan gula dan garam.
Bagai nak pisahkan tulisan dan dakwat.
Ahhh,…sudah merapu daa….
Apa-apa pun Good Luck untuk ‘pyan’!
to be continued…

Keep reading on

What happens when you change your blog platform?

Masuk bulan Julai ni, genaplah lima bulan aku tukar platform blogging daripada Blogger ke Nexbuilder. …

Sains Geomatik: Sem 4

Tahniah sebab korang dah berjaya ke tahap ini dan selamat menjadi senior! ^_^   Gambar …

Tak lapok dek hujan, tak lekang dek panas…

Holla!  Kabare kalian semua? Harapnya sihat wal’afiat. Aku? Aku macam nilah…tak banyak bunyi since 3011 …

Hiatus by Budak Tomato : Minyak & Air

“Apa yang cuba disampaikan oleh penulis sebenarnya dalam buku Hiatus?” Okay, aku beranggapan yang buku …

Start living, stop comparing

Siapa pernah tengok kartun ‘Trolls‘? “He who cntrols the Trolls control the kingdom. And I …

Endgame dan Hantu Kabel

Macam biasa bila wujudnya internet, aku akan update satu entri mengenai status kehidupan aku sekarang …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *