Pyan aka Ammar Sufian

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
“ASSALAMUALAIKUM”
Ini bukan kisah syok sendiri, tapi realiti yang tak pernah wujud.
Kisah si Pyan ni bermula lepas aku baca novel ‘Soalnya Hati’ karya Nurul Syahida 

Pyan ni macam satu inspirasi bagi aku untuk teruskan hidup tanpa menghiraukan perkara remeh temeh yang berlaku sekeliling kita. Dia tahu tapi buat tak tahu jer…Senang cerita dia sangat cool!
Aku selalu ceritakan tentang si Pyan dengan member aku. Then, diorang akan tanya;
Siapa Pyan?’ dengan muka penuh kerutan di dahi. Dan aku akan menjawab, 
‘Ala, Pyan yang dalam novel soalnya hati tulah..tak pernah baca ke?’
Then, automatik diorang akan cari buku tu kat library dan baca. Semangat!
Pyan yang digambarkan dalam novel ni sangatlah sempoi dan amat simple orangnya. Tak berlagak, tapi boleh tahan kereknya. Tukang masak sambilan, ada cafe sendiri dan paling penting seorang kawan yang setia dan teman paling best.
Wujud ke orang macam ni? Itulah persoalannya.
Aku yakin dalam besar-besar dunia ni, orang macm pyan nie mesti ada punya.  Tapi, susah sikitlah nak cari. Sebab dia macam mengali pasir untuk cari tepung.
Macam nak asingkan gula dan garam.
Bagai nak pisahkan tulisan dan dakwat.
Ahhh,…sudah merapu daa….
Apa-apa pun Good Luck untuk ‘pyan’!
to be continued…

Keep reading on

Sains Geomatik: Sem 6

Tahniah kepada anda yang sudahpun sampai ke fasa semester 6! Setelah pulun bagai nak rak, …

Dapat Hadiah Dari Cikla!

Alhamdulillah rezeki hari Jumaat.  After buka lapisan pertama  First of all, aku nak ucapkan ribuan …

Asing.

‘Cik datang sini shopping ke?’ tanya Encik Grab Car. Aku hanya angguk dan mengiyakan. ‘Haah, …

Kehidupan normal seorang pelajar

Khabarnya minggu ni result SPM akan keluar. Cuak dia tak payah ceritalah. SPM ni lah …

“AHMAD AMMAR AHMAD AZAM”

Assalamualaikum, Entri kali ni aku nak berdiskusi pasal seorang tokoh yang mengagumkan dan mengetarkan jiwa …

Penangan Ostwind!

“ASSALAMUALAIKUM”Pernah tengok tak cerita Ostwind?Cerita tentang kuda yang bernama ‘Ostwind’??Ostwind ni maksud dalam BI nya …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *