Is it Merdeka yet?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
I heart Ramadhan 1440H
Peluang
Endgame dan Hantu Kabel
Move On zillion time
Holla there my old friends! 
It’s been a centuries I didn’t came here. See, piuh! Berdebu tebal nak matey! Mentang-mentanglah ‘berperang dekat padang pasir’…sampai debu bersepah dalam blog. 
merdeka, debu, kosong
Ah! Dua minggu hiatus untuk bagi ruang pada final exam. Doakan yang terbaik untuk keputusannya kelak. Sebab final exam hari tu bagi aku, ‘THE WORSE FINAL EXAM I EVER TAKE‘. Ye la tu…
Yelah, mana taknya…first paper tu killer sampai aku punya selsema datang balik. #Dugaan. Benda dah berlalu usahlah diungkit…sekarang gunalah the power of doa.
Then, is it merdeka for me?
Hurm….dari segi kelas tu, merdekalah gak. 
Kerja tetap kerja. Mana ada istilah merdeka ke pubic holiday ke apa an…lainlah kalau aku ni…Bos! hahahha amin! 
Bila aku buka bloglist…seakannya blog yang aku gemar ziarah dulu perlahan semakin ditelan sejarah. Ah, kalian janganlah terlalu cepat dimamah sejarah. Walau FB Ads boleh dapat view tahap giler nak mati, tapi apa yang menghubungkannya? -Blog-
Mostly, semua benda kat pesbuk sekarang ni adalah LINK. Bermakna dunia blog pun kian rancak. Tapi, sayang…semua sekadar giler pada view semata-mata…#sedih. Benarlah, nak mencari yang setia dizaman millenia ini macam menggali artifak. Setia menulis dan tak pernah kering berkongsi idea bernas bukan hasil ciplak – kian surut-
Too much copycat. Too much marketing.
Terlalu banyak sampai rasa….
Sampai tak tahu nak rasa apa…hahahahahah
Inikah Merdeka yang dicari?
Nope. Masih mencari asas untuk membina empayar. Sedikit penat berkerah tenaga, tapi selagi tiada bukti orangkan kata aku tak berusaha.

Merdekakan minda dahulu…baru jiwa dapat merdeka.

Okaylah, tu jerlah kot short update yang maha merapu dari seorang aku yang suka twister KFC more than Double down. Nak cakap, hari tu time exam kakak aku nikah…but examkan…so…Happy Wedding sis. May Allah give you the happy family you ever want.
Majlis 30 Ogos. Takde aral, insyaAllah balik. InsyaAllah…
Geng nak lepak terasa macam null. So, nak melantak dolly dim sum pun terpaksa tunda. Sebab makanan yang sedap itu adalah bila dikongsi. #missmysiblings 
Merdekakah aku?
…..

Keep reading on

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading