How to fall in love 101

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

That its.
Budak tu dah berhenti.
My study booster dah tak ada depan mata.
Mana nak cari booster untuk belajar??

Kenapa berhenti?
Sedihnya….
Dahlah esok lusa final.
Dia tak ada.
Dia tak kerja situ

Ah, kebudak-budakan perasaan apakah ini? Nak study cari booster bersifat sementara? Tolol sangatkah aku? Oh Tuhan!!!

Tapi….itulah situasi sebenar bila final menjelang. Macam-macam ikhtiar dicari bagi semangat tak lari. Ah, konon giler statement!

Mungkin budak tu cuti raya dua minggu kot! Kotlah…sebab selama ni tak pernah pun tengok dia cuti. Asyik lalu depan aku sambil tolak troli dengan gaya ala-ala model tak jadi…puith!

Tapi, bila dia dah tak lalu…aku pulak yang menggagau rindu! Hahahahahahahahaha

Ya Tuhan!
Rasukan final exam memang boleh gila dan tak waras manusia dibuatnya. Aku ingat aku boleh elak…rupanya tempias itu….dah lama meresap dalam peparu.

Lu bilang suka sama manusia itu sifatnya sama seperti menghirup bauan asap rokok dengan rela. Membenarkan toksin karbon merosak tubuh. Nampak gaya lu sendiri sudah lemas dalam kepulan itu. Sadis!

Guys, how to fall in love if we never know that feeling? Adakah ia macam kita jumpa air ketika musim kemarau? Atau seperti jumpa makanan selepas seharian puasa?

ALLAH….kuatkan semangat kami untuk tidak menduakan cintaMu…

Sungguh cabaran itu nampak seperti enteng…kalau benar ia mudah…mengapa aku acap kali gagal?

Jumpa selepas 17 July…doakan kami semua. Parajurit Syawal 1438.

P/s: lupa nak bagitau yang tajuk entri tu sebenar tajuk bagi bakal buku pertama aku 20XX 

Keep reading on

Pohon Kecil

Minggu lepas banyak peristiwa. Tapi aku tangguh lagi untuk bercerita dengan alasan internet giler slow-na-matey! …

Hello September!

Salam Aidil Adha buat semua. Moga hari ni lebih baik dari semalam dan hari sebelumnya. …

Move On Edisi Ramadhan Syawal 1439H

Ini bukanlah cerita perihal move on seperti yang didambakan oleh semua orang. Ini adalah cerita …

Reset 2015

“ASSALAMUALAIKUM”  Sebelum terlambat, suka aku ucapkan disini SELAMAT TAHUN BARU untuk sesiapa jua yang menjengah entry …

Nota untuk Pembaca…

Minggu depan aku ada hydro camp. Subjek terakhir dalam sesi praktikal. Dalam tempoh tu, aku …

Maaf, lidah aku berbelit…

“Maaf” Itulah perkataan yang sukar diucapkan jika berlaku perang dingin antara dua benua yang hangat …

Any thought?

0 thoughts on “How to fall in love 101”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *