A big thank you to Chester.

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Gempar hari ni dengan berita kematian Chester Bennington. #RIPCHESTER memenuhi dada twitter. Sebab utama kematian adalah: bunuh diri.

Why Chester why?

Your song was prevented me from this tragedy…and now you committed suicide?

Takdirkah ini?

Tuhan murka orang yang bunuh diri sebab dia mengubah takdir yang Allah dah tetapkan pada dia. Sebab tu orang yang bunuh diri akan mengulang proses dia bunuh diri tu sehinggalah datangnya kiamat. Terseksa sangat!

But, Chester…he was depressed! 

Syaitan mainkan peranan yang hidup akan lebih bahagia jika dia mati dan bunuh diri saja. Kejam sungguh janji syaitan padamu itu Chester.

Dia sudah penat.

Jadi dia pilih jalan ini untuk ubah takdir dia.

Broken family, child abuse = Depression = masalah psikologi = bunuh diri

Ah, sarat benar rawatan untuk penyakit jenis ini. Sebab faktor yang menentukan kejayaan kita dalam rawatan ini adalah diri kita sendiri. Mahu atau tidak untuk dirawat. Sampai suatu masa isitlah penat belengu diri dan hasilnya akhiri hidup lagi bagus.

Tapikan, orang seperti Chester telah banyak menyelamatkan jutaan jiwa kacau yang lain. Termasuk aku (suatu tika dulu). Sebab dia faham situasi dan perasaan itu. Dia sampaikan melalui lagu-lagu dia. Sebab tu aku minat lagu dia. Ia semacam wujud kaitan. Yeah, masalah psiokologi semuanya berkait dengan emosi.

Thank you Chester, for being there through our darkness phase. Even though your song didn’t give the light, but it’s enough for me to feel your existing. #RIPCHESTER

Chester, RIP, linkin park, vocalist

My December is my favourite birthday song…
Lost in the echo has helped me to walk the path independently..
Castle of glass…Catalyst…new divide..there are so many memories between me and his song. #legendneverdie

***

Then, sedang aku mengucapkan takziah kepada Chester ditwitter, terbaca satu tweet yang mengaitkan isu depression yang menjadi penyebab Chester mati ni dengan ‘attention seeker’ dan juga ‘malays perspective’.

Dan aku seperti, could you please stop blaming Malays perspective? It’s Chester day! Bukan untuk put the blame on Malays. Ah!!! (Malays being Malays be like..) Namalah perspective. Ia subjective. And ‘Attention seeker’????

Depression dan attention seeker?????

I don’t get it!

If you want to fight about this issues, please and please not on the Chester day. You are ruining his day!!!!

Aku patut buat kajian untuk isu ni sebelum lebih ramai artis yang menjadi idola aku akhiri hidup diorang dengan bunuh diri. Please Shayne Ward, Chris Martin, Backstreet boys, JT, MCR and all 90’s artists…don’t commite suicide.

So, thank you again Chester..At least he left a good goodbye before die. Last but not least, rest in peace Chester.

(Transformers is not a transformer without his song. huhuhuhu)

Keep reading on

How to balance a life as a student vs a part-time worker

Masuk bulan November ni, genaplah lapan bulan aku kerja sebagai part-time. Aku masih ingat lagi …

Hentian sebuah nukilan

Aku rindu kalian. Aku rindu mahu berbuka sambil bergurau senda sama kalian. Minggu ini sudah …

End-Year Blog Missions

Selepas beberapa tahun membuat research, naluri aku kuat mengatakan tahun ini adalah tahun pembuktian yang aku …

Goodbye Part 3!

“ASSALAMUALAIKUM” 12/11/14 ‘Biarlah tak dean, asal jangan fail sudah!’ Habis doa dah masa sebelum click untuk …

Lari….with Traveloka

Aku dah lama tak lari. Lari dalam istilahnya; menjauhkan diri seketika dari kesibukan kerja harian …

Welcome to UiTM Shah Alam!

Holla there! Seperti yang sedia tahu, aku telah pun tukar kos dari Geomatik kepada Pengurusan …

Any thought?

0 thoughts on “A big thank you to Chester.”

  1. alhamdulillah masih punya iman tebal nipis itu masih dalam usaha mahu istiqamah amal.

    all LP song can give a strength to live teeanagers world. heheheheh.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *