“Terbaik Dari Langit”

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Bila tengok je preview cerita tu masa awal keluar dulu, terasa macam nak sangat tahu cerita ni pasal apa ek? Then, bila aku ada peluang tengok cerita tu, mau nak pecah perut gelak. Kelakar, deep, and banyak pengajaran orang kata. Uish, sumpah kelakar…terasa macam, hurm…undescribe feeling lah lepas tengok cerita ni…memang TERBAIK DARI LANGIT la…puas hati…

Tak banyak yang aku dapat ulaskan, tapi memang deep la mesej dia…tak payah faham pun kau boleh rasa dalam diri kau..memang serius sampailah…part yang paling best time si Ijam tu cakap dia tak faham dengan konsep filem si Berg, sebab dia takut orang tak faham. Pastu Berg pun cakaplah;

jam, kalau kau baca buku sekolah tak faham, buku bodoh ke kau?” (berguling gelak part ni, serius tak tipu…)
Kita ni asyik buat benda untuk orang jer faham, tapi kita sendiri tak faham….”

And the best message is;
Hidup bermula dari kesedaran. Bukan dari mimpi dan angan-angan. Dan bila kau tahu diri kau siapa, hari itu hidupmu baru bermula. Pandang langit, jangan lupa tanah. Hiduplah dengan sehidup-hidupnya…” -Berg
Memang salute la cerita macam ni..Serius terbaik!

Keep reading on

Penangan “Aku keliru”

copy pasta from Kak Shai Cuaca: Hujan beserta angin kencang Mood: Angau! Lagu latar: Melayu …

H.I.N.A

Dah lama tak update cerita yang boleh bawak orang tenggelam hingga ke dasar Lowest Astronomical …

Cerita Lapok: Penang

Hari tu nak buat dah entry lepas balik dari jalan-jalan kat Penang, tapi tak sempat. …

Wake up, wake up!!!!

Ku pandang kipas bilah nan lima di siling. Raya dah seminggu berlalu, angin assignment dan …

Akim

Hari tu masa Matluthfi kawen, tadaklah aku sedu sangat. Pastu bila Akim kahwin, rasa dia …

Soal tentang lagu kegemaran…

Holla! Buat masa sekarang aku tak tahulah kenapa aku gila sangat dengar lagu dak Crown …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *