Reinkranasi sebuah kehidupan

Februari 2020.

Satu bulan reinkranasi bagi setengah orang. Misalnya, seorang dari kawan zaman diploma sudah pun bertunang. Tahniah kepada Suci! Gembira betul tengok dia dah jadi tunangan orang. Sweet ja family planning gitu.

Kalau nak tahu, Suci ni dia sama pattern dengan aku. Sejenis manusia yang tak suka couple mouple ni. Yakin dengan kerja Tuhan, InsyaAllah semuanya dimudahkan. Haishla, tak percaya dia dah dewasa. Huhuhuhu

Rasa macam kehilangan seorang sahabat paling rapat. ?

So hari ni jugak adik aku sambut kelahiran dia yang ke-26. Sanah helwah ukhti!

Aku pun takde plan nak keluar bila hujung minggu. Sebabnya, hanya hari Ahad saja, yang aku boleh recharge diri dari segala interaksi luar secara fizikal.

Tetiba mengidam pizza pulak. ?

Satgi aku pi lah order pizza kat foodpanda. Aigooo da lama tak guna foodpanda.

Februari 2020?

Banyak benar peristiwa bakal terjadi yang aku sendiri terasa seperti tiada ruang untuk bersendiri. Takpelah, mati nanti kau sendiri jugak.

Sadisnya, aku masih tak ikut jadual rutin yang ditetapkan? Ikutkan, memang nak lari kejap. Tapi tu lah, kehidupan baru bermula da hati nak lari. Pogadah!!!!

Jadi aku harap, Februari adalah bulan untuk reinkranasi kehidupan seorang marhaen bernama sofie. Aku pun da sedikit lose track. Huhuhuhu

Aku harap korang terusan hidup walau dalam jiwa sudah jelak untuk bertarung.

Till then, adios!

Kongsi 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top