Disconnected

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Aku cuba untuk fokus pada final exam yang masih berbaki dua paper saja lagi baru up entry pertama bagi tahun 2019 dengan penuh gilang gemilangnya. Namun, kemiangan tangan dan otak serta minda yang tidak tertahankan telah memaksa aku untuk update post yang berjudul ‘Disconnected’….

Disconnected.

Semenjak aku bertekad untuk ucapkan ‘A Good Goodbye’ bagi semua tahun-tahun yang terlalu banyak mengajar aku menjadi manusia, aku tetiba rasa macam kanvas kosong, macam baru kena format dan macam kena reset. Sampai aku terlupa macam mana nak sembang dengan orang yang telah lama aku tidak dengar khabar mereka.

Entahlah, semenjak tahun 2019, aku terpaksa selak kamus bagi mencari semula definisi kawan, sahabat, kenalan, teman dan sewaktu dengannya. Bila kau dah reset minda ni, dia hanya nampak sepanjang zaman hanya ada kau dan keluarga. Dan jangan lupa, atmosfera Mahismati dan juga Hijab Wakanda kau pun dah melalui fasa perubahan yang kau tak sangka pun akan berlaku. (kalau korang faham apa yang aku cuba sampaikan, walah!)

2019 have taught me to enjoy the adult phase

Ya, ya dan ya…semua orang hanya tahu dunia dewasa ini hanya berlaku bila kita melangkah ke fasa dari single ke double, or triple, or quadruple, quintuple dan seterusnyalah, tapi tidak. Ianya tetapkan berlaku even kita masih single. Young at heart pun kira okay, tapi untuk deal dengan situasi hidup kedewasaan ini amat penting. Kita kena tahu;

  1. Utamakan akal sebelum emosi
  2. It’s okay to be selfish than hold the grudge
  3. Never underestimate the power of outspoken
  4. Allah is our best friend
  5. Focus on creating our dreams

Bak kata Robert, “Lebih cepat kita dewasa dan berhadapan dengan realiti, kita dapat menghadapi masa akan datang dengan lebih baik dan lebih matang.” (Retire young retire rich, 326)

Ingat kawan, menjadi dewasa di zaman fitnah ini kita harus pandai berwaspada pada rahsia.
  • Personal life,
  • Income
  • Health
Tak semua berita gembira itu indah dan tak semua cerita pahit itu sedih. 
Disconnected.
Because offline is new luxury.

Keep reading on

5 Things You Should Know When Looking for a Job Abroad

  Leaving your home, as well as your friends and family behind to move to …

“Don’t read!”

See!!! Hangpa degil na, aku dah habaq jangan doq baca! eh, pasai pa pulak kami …

Tak lapok dek hujan, tak lekang dek panas…

Holla!  Kabare kalian semua? Harapnya sihat wal’afiat. Aku? Aku macam nilah…tak banyak bunyi since 3011 …

BEST 2019 CROSS TRAINING SHOES FOR MEN

Cross training shoes are vital parts for the effective performance of many exercise activities especially …

Things gonna change….

Salam Merdeka buat penduduk bumi di Tanah Melayu pada zaman 1957. Kabare kalian penghuni yang …

Day 6: Promise huh?

Apa cerita nak promise-promise nih? Okay, okay…aku dah janji nak tido awal hari ni… setiap …

Any thought?

0 thoughts on “Disconnected”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *