Terlepas sudah

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Alkisahnya, bila kau masuk kelas senior dan kau lupa bertanya pada mereka bilakah the exact time for the final exam…

Yeah, tahniah for the correct guess. Aku tak boleh nak meraung atau melalak atau rasa macam down whatsoever sebabnya itu sudah silap aku sendiri…

Aku pun dah tanyakan perihal ni pada lecturer dan beliau pun tak boleh nak tolong. Sebab ini adalah final exam kot! Bukan test yang kau boleh ikut suka nak lupa or silap or sumpah mati…ingatkan petang rupanya pagi…

Pengajaran untuk masa akan datang. Mungkin dah lama sangat tak rasa loser sampaikan sudah masanya untuk ambil hikmah di sebalik setiap peristiwa. Dari takde semangat untuk explore dunia hartanah kau terus rasa tercabar sebabkan perkara kecik pun boleh lupa…

Kifarah dosa lalu untuk aku lebih fokus, lebih disconnected dan lebih matang dalam menjalani hidup di tahun terakhir sebagai mahasiswi.

Kelakar pun ada. Sebabnya bila kau macam bagi harapan dan terlepas peluang, itulah masa yang sesuai untuk kemas rumah kau. Mungkin sawang yang terlalu lama disimpan itu mengaburi peluang yang lebih cerah untuk digapai.

Cerita dekat sini habis dekat sini since aku pun tak tau nak cerita dekat siapa. Kau tau jelah sejak 2019 ni aku dah takde kawan. Kawan pun tinggal blog, muzik, buku, diari dan….Tuhan. Ah, kalau semulia itu untuk aku berkawan dengan Tuhan…

So, jangan risau. Everything gonna be okay. Hijab Wakanda dan Empayar Mahishmati kita masih kekal utuh menampung kegagalan yang penting untuk mencipta sejarah yang lebih gemilang.

“I’m sorry…
It’s all that I can say
You mean so much, and I’d fix all that I’ve done
If I could start again
I’d throw it all away
To the shadows of regrets, and you would have the best of me…”

Disconnected.
Because offline is new luxury…

Keep reading on

Hentian sebuah nukilan

Aku rindu kalian. Aku rindu mahu berbuka sambil bergurau senda sama kalian. Minggu ini sudah …

Goodbye Part 4!

“ASSALAMUALAIKUM” Semalam, Itu semua semalam yang berlalu.  Semalam yang penuh dengan pelbagai memori… Tahun yang …

Sains Geomatik: Apa tu?

Assalamualaikum and hello there, Kali ni aku akan cerita serba ringkas untuk yang masih belum …

Serlahkan Gaya Pemakaian Flare Dress

Masa kecil dulu, semua jenis dress akan digelar sebagai gaun. Bila dah besar baru tau, …

Tolong terangkan boleh?

“Cik, memang selalu naik uber ke?” “Nak dekat sebulan lebih gak lah…” “Oh…” “Kenapa tak …

Mencarik Rindu…

Kerja gila. 1. Untuk pertama kali bawa kereta auto, aku sendirian merempuh highway. Berpandukan google maps, syukur …

Any thought?

0 thoughts on “Terlepas sudah”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *