HIDUP.MY memudahkan pencarian rumah sewa

March 16, 2016



Dulu masa zaman internet masih kurang dikenali memang susah nak cari rumah atau bilik sewa. Contoh dia macam sekarang kitaorang punya permohonan kolej tak dapat, maka kenalah mencari rumah sewa. Alhamdulillah dengan wujudnya laman Hidup.my, segala pencarian rumah sewa ke bilik sewa semua jadi mudah. Terutama kalau korang yang nak duduk di kawasan Lembah Klang dan kawasan sekitar dia. 

Masa korang cari rumah/bilik sewa tu, korang boleh letak harga yang korang nak. Price range dia dari zero to RM 2 000. Korang jugak boleh pilih samada nak masukkan sekali bil api dengan air dalam harga sewa atau tak. Senangkan? 


Cari rumah
Apa yang menariknya dengan Hidup.my ni, dia boleh bagi kita secara khusus maklumat untuk penyewaan bilik dan rumah sewa. Siap boleh pilih kriteria roomate atau housemate. Yang tu korang boleh klik dekat 'more options' masa buat pencarian. Samada korang nak cari bilik ke cari penyewa, dua-dua pun boleh. 

Cari housemate
Selain daripada tu, laman Hidup.my juga mobile friendly. So takdelah masalah untuk korang cari rumah/bilik sewa dengan hanya menggunakan smartphone. Maka aku tinggalkan korang dengan link website Hidup.my dan cara-cara untuk guna website tersebut. 



Thanx for reading!

Post a Comment

© SOFIEADIE. Design by FCD.