Why A?

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Pilihan kehidupan
Come back blog mission
Blog Migration Notice
Hilang

“ASSALAMUALAIKUM”
 

A. Answers for Soalan…
1- Cafe Marooned (Uth…)
2- 1810
3- Jean Sasson
*******************************************************************************
A bukanlah topik utama aku untuk entry ni sebenarnya. 
(Background music by NKOTBSB)
Macam terlambat sangat je nak minat band tu. Tapi takpe…‘Music never had an age. Limitless….’
Itu kata aku. Aku yang telah menghabiskan masa dengan movie. Tenggelam dalam dunia layar. Seolah major aku perfileman pulak! Hah, perasan!
Drowning by BSB. 
Tak pernah lupa. Aku tanya: Kenapa minat BSB? “Sebab lirik dia make sense…”(pfthhh…)
Minat lagu sebab lirik or muzik or artis dia? -Tertakluk. First lirik. Second Muzik. Barulah artis..-
(Tak sebenarnya BSB banyak teman aku sepanjang aku kat sini.sini semenanjung…dah nak masuk 12 tahun…)
Menemubual diri sendiri, sebab takde teman nak borak huh? –Sort of-

A.Alone….
Bila kau tengok insan-insan yang membesar bersama kau bukan lagi insan yang kau pernah kenal, apa kau rasa? Dia berubah atau masa yang membuatkan aku terasa tua? 
Please la kak,…move on…tak habis-habis pakai hitam. Aku dah rasa macam aku jalan sensorang je kalau kau pakai hitam semua ni…”

Adakah ‘move on’ itu terletak pada pemakaian? Hurm, macam takde kaitan je…
Atau ‘move on’ tu macam kalau dulu aku layan ‘Mayday Parade’, ‘Memphis May Fire’ sekarang pulak aku dengar Maher Zain? Takkan?
Move on. Perspektif yang berbeza setiap yang bernyawa…
A…semua kejarkan sangat dengan A dalam hidup dan meninggalkan A yang sepatunya tanpa sedar A yang mengaturnya…A…
Kenapa tak dapat A?”
“Sebab aku tinggalkan A…” 
………..
A….selamanya diangkat tinggi. 
A tak pernah serong..
End of A.

Keep reading on

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading