Podcast trivia #2: Genre

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Kabare kalian yang masih setia mendengar dan menjengah Trivia section bagi podcast Orang dalam laman sofieadie.com ini.

Sepatutnya, banyak benda lain aku perlu buat. But, because of ‘the habit of waiting for everything must be completely in perfect order disease’, telah menyebabkan semua benda itu tertangguh dan macam-macam lagilah. Aku perlu buang habit ni, sangat tak membantu…serius. Ia tidak membantu…

Well hello there!

Episod kedua telah pun release pada hari Ahad lepas dengan tajuk “GENRE”.

Trivia rakaman #2: GENRE

  • Juga episod revamp dari unofficial released sebelum ni.
  • Tambahan pada potongan ayat quran dan cerita pergi writing workshop saja yang bezakannya
  • Awal rekod episod ini, ia berdurasi 12 minit
    • Tapi, dek kerana podcast Orang hanya melimitkan durasi 8-10 minit, jadi banyak cerita yang aku terpaksa potong
    • Antara ceritanya adalah:-
      • Masa darjah 3, cikgu paksa aku berlakon sebab suara yang sangat perlahan masa present dalam kelas.
      • Sebab musabab kenapa zaman sekolah dia tak ramai kawan.
  • Kalau korang perasan, ada satu ringtone berbunyi masa dia bercakap.
  • Itu adalah alarm yang menunjukkan telah masuk pukul 4 pagi
  • Aku start rekod pukul 2 pagi.
  • Dimana paginya pula, aku perlu pergi kerja. Kerja, bukan intern.

Jujur aku cakap, mood aku agak ke laut masa post editing selepas merekod podcast ni. Sebab tu dia macam ada caca marba dan ketidakstabilan suara ketika merekod.

Untuk Nina my younger housemates masa duduk menyewa di ‘rumah sewa pink’ dulu,

“Kamu boleh download semua podcast melalui link dalam blog ni. Cara dia, right click dekat tracklist tu, –> save link as –> save –> done!”

Aku pun masih explore untuk kemaskan tracklist ni. Turutan 1, dan 2 dia tak selari dengan Track sebenar. Huhuhuhuh. Oh ya, lagi satu…untuk yang tak pernah dengar episod sebelumnya, korang boleh terus dengar dari latest track ni.

Aku patut bersiap untuk intern pulak. Karang lambat, jammed tak pepasal. Dan jammed, sesungguhnya bukan kegemaran sesiapa. Papehal roger, later aku akan balas komen korang. Official site rasmi bagi Orang adalah Anchor.fm

Anda sedang mendengar Orang #theuprisingofnonsense.

To the end moga husnul khatimah, adios amigos zaijian ila liqa’ wa maa’salamah!

Keep reading on

Pintu & Almari

Pintu definisi dia banyak. Terlalu banyak. Dari segi maknanya, pintu adalah suatu akses dari suatu …

Akim

Hari tu masa Matluthfi kawen, tadaklah aku sedu sangat. Pastu bila Akim kahwin, rasa dia …

News for my readers…

Salam sejahtera ke atas kalian semua and Holla there! Korang apa khabar? Lama tak borak-borak …

Masak oh Masak!

Masak ni ada banyak kategori. Masakan panas, berat, pastri, bake, dessert, etc….yang penting semua menghasilkan …

#Gift4them: Kena return??

Seusai balik dari kerja praktikal petang tadi, aku agak terkejutlah tengok bungkusan yang ‘seperti ku kenal tapi …

Home…

Home. What is home? What is your perception when the word ‘Home’ come into your …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top