Blog Migration Notice

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
I heart Ramadhan 1440H
Peluang
Endgame dan Hantu Kabel
Move On zillion time
Too March stories
Self Care On A Budget
Assalamualaikum buat semua pengunjung budiman yang baru, lama, yang menyinggah, silent reader atau sesiapa sahaja yang menjumpai blog ini dari dulu hinggalah sekarang. Zillion terima kasih seluas angkasa bima sakti kepada kalian semua kerana tanpa kalian blog ini tidakkan dapat maju seperti yang dikehendaki. Selepas ditimbang tara dan diambil dari semua sudut serta aspek pembaharuan dunia blog ke satu tahap yang pernah diimpikan pada tahun 2017, akhirnya aku buat keputusan untuk migrate ke suatu platform baru dibawah seliaan Nexbuilder.co

 

Apa tu nexbuilder.co?

Yang ini insyaAllah aku akan cerita panjang selepas semua proses ini berjalan dengan lancar.

 

Kenapa nak migrate (secara serius) ?

  1. Since nak tukar kewarganegaraan terlalu sukar proses dia, jadi perkara paling mudah adalah menukar platform blog kepada yang lebih baik.
  2. Sejak dapat notis dari Google yang mengatakan Google+ akan dipadam dari produk Google kerana ketidak jayaan serta lain-lain alasan.
  3. Impian sejak 2016
Blog ini masih kekal, tapi kemungkinan dia akan di-directkan ke laman baru, yang mana akan ambil masa jugaklah untuk melancarkan proses dia kembali kepada normal. Tiga tahun jugak aku termenung, sediakan bajet, kos, pros n cons, dan 2019 menjelma dan aku pun dah jumpa trusted platform untuk bangkit bersama menjayakannya.

 

Tak takut ke blog performance jatuh menjunam??

Takut tu wajib ada. Bila masa je kau tak takut bila kena cuba perkara baru yang luar dari norma radius Wakanda kau?
Jadinya, sementalahan sedang mengait ilmu baru ni, aku beranikan diri untuk mencebur lebih dalam. Walaupun ianya tiada kaitan dengan kos yang aku belajar, atau thesis yang sedang aku kaji…aku doakan semuanya berjalan dengan lancar hendaknya.

 

Akhir kalam menulis dari platform blogspot ini, sukalah aku berpesan, kebarangkalian:-
  • Blog ini akan mengalami sedikit gangguan dari segi url dan link yang berkaitan
  • Sawan atau dilanda garuda buat tempoh yang tidak pasti berapa lama
  • Kegalauan SEO serta blog performance dimasukkan ke ICU
This is it huh?
Terima kasih blogger sebab bagi peluang untuk aku explore dunia blog secara percuma tanpa sebarang modal. Tapi tulah, nothing worth come free. If you want something different, you must take a chance to make a different.
Sampai bertemu di other side of platform. Till then gais!
I let you know if there any further notice regarding to my blog migration.

Keep reading on

Any thought?

0 thoughts on “Blog Migration Notice”

  1. boleh tahan best jugak, sebab kau ada kuas untuk design blog kau sesuka hati tanpa limit. yang penting explore. tu lah yang beza bayar dengan free ni…huhuhu
    takpe2 ambik masa kau..tiba masa nak tukar, baru tukar…

  2. Fuhhh best ke platform nextbuilder.co ni? Belum ada bajet lak aku nak pakai paltform berbayar ni. Haha… stay blogger dulu je buat masa skrg sampai dah consistent boleh update blog..

  3. I want to change my blog platform as well but I'm very noob about this kind of thing. So, stuck je la dengan Blogger. Hopefully Google will never cease Blogger operation T^T

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading