Batman vs Superman?

March 30, 2016

Hello there!
Alhamdulillah masa GA MBO Cinema yang lepas, aku dapatlah dikira sebagai salah seorang peserta yang bertuah...che che che....bertuah ke? bolehlah kira nasib menyebelahi aku masa tu. Maka, dengan seluas tadahan sahara, aku menerima dua tiket wayang percuma dari sis Murni yang baik hati. Thanks sis sebab anjurkan GA yang sangat awesome ni! :)

Disebabkan macam dah lama giler tak lepak wayang, memang masa tu harap sangat dapat. At last...dua keping tiket tu berjaya dimiliki...


Memandangkan kat Perglih ni masih belum ada wayang, terpaksalah kami ke Alor Setar untuk tebus voucher ni. Masa tu kitaorang lepas habis lepak minum petang dengan team blogger utara. Habis je balik dari Tea Boss, kitaorang terus gerak pi Alor Setar. Terasa lama giler perjalanan kali nih. Akhirnya sampai jugak ke destinasi....(aku pun da lupa kitaorang tengok kat ne...T_T)

Mulanya aku memang giler nak tengok cite 13 hours: the secret soldiers of Benghanzi. Tapi malangnya, member lak bukan jiwa army or perang-perang. Lagi-lagi lepas tengok citer Alien Outpost hari tu, maunya bosan depa kata. Masa tu hanya ada tiga movie; 13 hours ni, batman vs superman dan Allegiant. Nak tengok Allegiant, Insurgent pun malas nak tengok, so macam tak best lak lau tengok skip-skip. Yang 13 hours ni, awal-awal da kena reject. Alasan; "tak kenal pun pelakon dia sape..." (kecewanya rasa....)


Demi medapat kesaksamaan yang rata, kitaorang tengoklah rating. But, citer 13 hours menang. Diorang still takmau tengok. Mengalah lagi...compare lak antara batman dengan Allegiant, batman menang. Awal aku cakap, aku team batman. Bukan superman. Then, deme kata satu citer dari batman or superman dorang tak pernah layan. Sudah....payahlah gini...kata putus yang sangat tak membantu adalah....
"Ikut ko la...aku tak kisah pun citer apa..." (i hate this kind of answer actually...T_T)

Batman vs Superman: Dawn of Justice
Dalam citer kali ni, watak Batman dipegang oleh Ben Affleck. Dari awal tengok, aku kind of tak suka giler dengan Superman...(maafkan saya team Superman..) plus dalam citer tu, dia menganggu gugat jiwa Batman nih. Padahal dua-dua ni okay ja sebenar. Tapi disebabkan ada batu api (Lex Luthor), dorang jadi salah faham. Sian gak dengan Superman sebab banyak kena fitnah. Memang teruklah dia kena...okay, aku dah mula sokong dia...dan sampai ke hari ni aku masih tertanya-tanya, kenapa ending dia macam tu? KENAPA???

Why Superman? Why?!

Rating: 3.7/5

Kenapa pilih Batman?
Batman dia punya kebolehan boleh diterima dek akal waras. Superman? hurm...nein exist. really. Pendapat personal aku, Batman ni dia ada sedikit persamaan dengan Iron Man. Okay mungkin tak berapa nak sama, tapi dorang dua sama-sama kaya, berinovasi dan suka mengkaji dalam dunia sains dan teknologi. Ni yang tak sabar nak tengok Captain America: Civil War nih...

Superman? aku takleh nak buat perbandingan sebab aku tak follow sangat superman...dan maybe lepas habis sesi belajar, aku akan cubalah mengkaji...hahahahah..itu pun kalau rajin....(tapi Faizal Tahir minat Superman....*_*)


Okay, sampai situ sajalah sesi Batman vs Superman. Buat Team Superman jangan ambil hati k? Dua-dua hebat, dua-dua ada kelebihan dan dua-dua watak komik. Kita yang betul-betul wujud mungkin boleh buat lebih hebat dari mereka. Walau takdelah sampai menjadi superhero pujaan ramai atau diangkat media, tapi menjadi sesuatu yang memberi manfaat kepada orang lain pun dah dikira manusia paling berjasa. 

Thanks for reading!

14 comments

  1. betul..mereka watak yang dicipta manusia pasti banyak lemah dan kurangnya...hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan PC? mereka masih ada perasaan yg perlu dijaga....

      Delete
  2. Saya bukan team mana2 tapi yg mampu saya komen, Batman lebih realistik sama macam iron man.. Manakala superman lebih pada imaginasi kita yang mahu dilindungi dengan sesuatu yang bersifat luar biasa.. sekadar pandangan.. Owh ya, saya dah tengok filem nie dan saya juga tidak suka ending dia.. hehehe.. tapi rasanya dia bukannya mati betul pun.. just pretending..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah...rasa gak macam tu...macam ada sambungan pun ada gak...geram plak rasa....

      Delete
  3. permulaan bosan skit..mcm lmbt mood tu dtg hihi dan ni mmg movie serius..

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaklah....mood action dia jauh...huhuhu..but not bad r...

      Delete
  4. alamak, saya la tu yg tak tahu sangat cerita diorang berdua ni. hahaha. :D cerita boboiboy tak keluar lagi ea masa sofie pergi wayang tu?

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. boi boi boi dah habis tayangan masa tu....sodihnya!!! T^T

      Delete
  5. Hahhahahah tapi Nad pun tak pernah dengar pun cerita 13 hours tu? :p Hehe next week baru balik nak dating nak tengok Batman&Superman!

    ReplyDelete
    Replies
    1. huntonglah...next week cuti...kita ada viva....huhuhhuhuhu

      Delete
  6. tak berminat nak tengok cerita ni tak tahulah kenapa hahahaha. nak tengok allegiant pun tak dapat-dapat lagi. sobs. thanks for the review! nanti boleh download :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak minat superhero...takpe ada gak kawan kita yg tak minat dak2 hero gini....lau saya plak xminat layan harry potter....gitulah dia....

      Delete

© SOFIEADIE. Design by FCD.