Akhirnya….tertunai hajat hati!

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Salam sejahtera warga bumi sekalian!
Amboi , ceria nampak?!
Aih, mestilah dah hajat hati tertunai, sapelah tak gumbira kan?
Apa dia hajat kau, kawen ke?
Ish, kau ni…ke situ pulak, takde hajat lain ke?
Habis tu apa dia?

Aku dapat tengok LOVE SUPERMOON  dan POLIS EVO hari ni!!!
Akhirnya….tertunai hajat hati!

Ha, itulah cerita dia pada hari ini dimana saksinya di GSC, AEON Melaka…

Uish!!! Memang berbaloi-baloi tengok cerita ni, hari rabu pulak mana tidak terus bantai tengok dua-duanya sekali!….Debaran, sedih, gembira, air mata, aksi, persahabatan, keluarga dan lawak sepanjang menonton memang tak dapat dipertikaikan lagi! Syabas! Filem ini telah berjaya buat saya menangis dan ketawa dalam masa yang sama…

Love, Supermoon berjaya menambat bintang sebanyak 4/5, dan Polis Evo 4.5/5. 
Tengok, masih lagi tersengih sensorang masa tengah taip ni, iyalah terbayang lagi betapa sempoinya lawak Triz dalam Love, Supermoon tu.

“Aku paling tak suka bila aku buat lawak orang tu tak gelak, pastu aku kena explain balik lawak aku tadi…”-Razak-

Memang bantailah gelak masa Love, Supermoon…hadoyai….lambat betul si Razak tu ‘pick up’…yang Polis Evo pulak, masa Khai nak selamatkan Nisa, aku pulak yang tunduk takut kena peluru…punyalah feel aksi dia…

Overall, sangat best! 

p/s: kehandsome-man Sam terserlah dalam Polis Evo! :p

Keep reading on

Mengintai tabir 2017

Yeah, ada seminggu lebih lagi 2017 akan persembahkan dirinya sebagai watak utama. Minggu yang sudah …

Last entry for 2016…

Bagi aku, 2016 itu macam “tahun yang paling sukar untuk dilupakan…” Bagi aku jugak, “2016 adalah …

Rumbling on July’s Movies…

Alhamdulillah, July bulan ganjil yang walaupun tidaklah semewah mana, tapi masih berpeluang untuk menatap dinding …

Senarai Peserta Simply Segmen by Shawal & Sofie

First of all, I would like to thank to all the bloggers yang dah join …

H.I.N.A

Dah lama tak update cerita yang boleh bawak orang tenggelam hingga ke dasar Lowest Astronomical …

Pistachio Baskin Robbins??

Panas panas gini makan aiskrim memang sedap. Lagi-lagi kalau dapat offer dari Digi. Ah! jangan risau …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *