Paper Plane by Screen Australia

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Ingat tak dengan si Alexander ‘the horrible, terrible, no good bad day’? tapi dalam cerita ni dia pegang watak sebagai Dylan Webber si penggemar kapal terbang kertas.

Ingat buat kapal terbang kertas ni sekadar lipat lipat biasa dan terus terbangkan. Rupanya, ada seni jugak! Macam mana nak lipat supaya kertas tu melayang dengan lebih lama di ruang udara, lebih jauh dan tak cepat jatuh…semua tu perlukan kajian.

Namalah pun cerita kanak-kanak, so genre dia lebih kepada family lah. Apa-apa cerita yang berkaitan dengan family ni mesti buat aku termenangis! Entah apa-apalah kan….orang gembira aku boleh pulak dok srot-srott tahan hingus….

Aku nak ceritakan balik sinopsis dia pun takde ayat. Dalam cerita ni, Dylan hanya tinggal dengan ayah dia je sebab mak dia dah meninggal sebab kemalangan. So, sepanjang dia pergi pertandingan penapisan untuk ke peringkat dunia, ayah dia tak pernah datang tengok. Masa akhir baru ayah dia datang. (Even plot dia predictable, tapi mesej dia banyaklah…so tak rugi tengok.)

Masa pertandingan akhir, Dylan buat kapal terbang dia ala-ala helang yang dinamakan Clive. Memang awesomelah ceritanya kan, sebab kapal terbang dia berlegar dalam tempoh yang lama sampaikan semua audience kekaguman!

Macam biasa, hero filem selalunya menang. Habis cerita. .
Aku bagi 7.5/10.

Keep reading on

Diploma vs Degree Life

Hi there! Malam yang sepi lagi hening ditemani lagu-lagu yang mengimbau memori, aku dengan senang …

Koleksi Beg Sembonia Terkini!

Ada sesape pernah terfikir nak hadiahkan something kat kawan tapi tak tau nak bagi apa? …

Rumah Sewa Pink!

Assalamualaikum!Semalam, time belek-belek semua koleksi gambar lama-lama, tetiba terjumpa view senja ni. Dan teringat pada …

4 Things You Need For a Successful Dive

Swimming is a great sport for everyone. Diving, on the other hand, takes the game …

Basic Geomatic Report format

Assalamualaikum and Hello there again! Alhamdulillah penerangan untuk semua subjek sepanjang semester dah pun habis …

Noktah

Assalamualaikum kitak orang semua! Ari tok aku mok berloya pasal ‘NOKTAH’. Apakah itu noktah? Tanda …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *