Paper Plane by Screen Australia

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Ingat tak dengan si Alexander ‘the horrible, terrible, no good bad day’? tapi dalam cerita ni dia pegang watak sebagai Dylan Webber si penggemar kapal terbang kertas.

Ingat buat kapal terbang kertas ni sekadar lipat lipat biasa dan terus terbangkan. Rupanya, ada seni jugak! Macam mana nak lipat supaya kertas tu melayang dengan lebih lama di ruang udara, lebih jauh dan tak cepat jatuh…semua tu perlukan kajian.

Namalah pun cerita kanak-kanak, so genre dia lebih kepada family lah. Apa-apa cerita yang berkaitan dengan family ni mesti buat aku termenangis! Entah apa-apalah kan….orang gembira aku boleh pulak dok srot-srott tahan hingus….

Aku nak ceritakan balik sinopsis dia pun takde ayat. Dalam cerita ni, Dylan hanya tinggal dengan ayah dia je sebab mak dia dah meninggal sebab kemalangan. So, sepanjang dia pergi pertandingan penapisan untuk ke peringkat dunia, ayah dia tak pernah datang tengok. Masa akhir baru ayah dia datang. (Even plot dia predictable, tapi mesej dia banyaklah…so tak rugi tengok.)

Masa pertandingan akhir, Dylan buat kapal terbang dia ala-ala helang yang dinamakan Clive. Memang awesomelah ceritanya kan, sebab kapal terbang dia berlegar dalam tempoh yang lama sampaikan semua audience kekaguman!

Macam biasa, hero filem selalunya menang. Habis cerita. .
Aku bagi 7.5/10.

Keep reading on

5 Stupid things I spent my money on

Obsesi terhadap menghabiskan duit ini memang agak bahaya. Bahaya dia boleh cecah tahap petala ke-18! …

Planner 2016 by owndesignbook

Holla! Sempena pre-2016 yang penuh bersemangat ni ditambah pulak dengan hari yang panas*tetiba* aku naklah …

Perbezaan antara Geomatik Tulen, GIS dan Sumber Alam.

Holla there! First of all, aku nak ucapkan terima kasih kepada beberapa orang yang sudi …

Berubahkah aku?

“ASSALAMUALAIKUM”Hello there!Aku just nak tanya…Kalau kawan lama korang, datang jumpa korang yang sekarang…Tapi korang dah …

Day 27: Mereputttt…..

“Kalau aku nih dinasour, mungkin dah boleh jadi minyak kot!” Statement ni menunjukkan betapa lamanya …

Apa yang orang tak tahu…

Holla! Kabare kalian pembaca setia yang seringkali tertanya atau ternanti entri baru dari gua. Agak …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top