Spare Part by Sean McNamara Film

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
“ASSALAMUALAIKUM”

Spare Part movie adalah cerita yang terbaik untuk menaikkan balik semangat yang hilang. Alkisahnya aku tengok cerita ni sebab tajuk dia; ‘Spare Part’. Kalau korang lah baca tajuk ni, korang terbayang cerita ni berkisarkan tentang apa?

Kalau aku, aku ingatkan cerita pasal penggantian teman istemewa something like that lah. Tak pun pasal kereta secondhandd yang menang time pertandingan akhir ke, apa ke… rupanya pasal ‘Cerita macam mana sebuah sekolah tinggi yang terpencil dapat mengalahkan MIT dalam Fifth Annual Underwater ROV Championship.’

MIT memang terkenal dengan sebuah institusi pengajian paling hebat dalam dunia kejuruteraan. (Even Gunnerdalam filem ‘Expendable’ pun secara realitinya dia alumni U ni.) So, imagine macam mana diorang boleh kalahkan MIT. Paling best tentang filem ni sebab dia based on true story dan watak diorang dilakonkan semula untuk dijadikan teladan bagi orang yang cepat putus asa macam aku..hahahahah

Macam ni lah eksperesi diorang masa diumumkan sebagai juara untuk pertama kalinya. Bestkan? Aku yang tengok pun boleh menangis terharu apatah lagi yang berada kat sana kan…


Pada penghujung filem barulah ditayangkan kisah sebenar beserta gambar diorang. Siap Barack Obama pun hadir masa konvo . Pergh, hebat je rasakan?

So, macam mana? Ada rasa kembali tak semangat yang hilang? Hahaha…kagum siot! The end of entry, sukalah nak pesan pada diri aku ni, semua orang ada kelebihan masing-masing dan stop judgemental (seperti yang dipesan oleh heroin English Vinglish).

Keep reading on

Argh!!! Fe-me Dup-mup!!!! (FED-UP!)

*Amaran!* *Entry ini mengandungi bahasa rojak yang melampau! Sila pangkah jika tidak mahu pening* Argh!!!! Ishfish …

Soalan???

“ASSALAMUALAIKUM” Q:1. Banyak-banyak novel @ buku yang korang baca, buku apa yang watak dia bersatu dengan …

#Gift4them: Kena return??

Seusai balik dari kerja praktikal petang tadi, aku agak terkejutlah tengok bungkusan yang ‘seperti ku kenal tapi …

Rant on Kawan

Kawan… Aku tak pernah jemu untuk bersembang dengan diri sendiri. Bukan sebab aku gila atau …

How to balance a life as a student vs a part-time worker

Masuk bulan November ni, genaplah lapan bulan aku kerja sebagai part-time. Aku masih ingat lagi …

Fashion?

“Gila!”  Itulah ungkapan pertama bila dia utarakan idea untuk mengubah fashion. “Kau gila? tak pernah …

Any thought?

0 thoughts on “Spare Part by Sean McNamara Film”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *