Reset 2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
“ASSALAMUALAIKUM”
  
Sebelum terlambat, suka aku ucapkan disini SELAMAT TAHUN BARU untuk sesiapa jua yang menjengah entry ni!
Cerita tahun baru, cuti midsem diperpanjangkan…
Happy tak Happy?
But is kind of tak best sebab studyweek kena burn.
*_*
 

Cerita pasal Reset

.

Bukan minda je kena reset, habis sampai ke lappy aku pun ter ‘reset’ sekali pasai overloading sangat sampai pc pun dah hang takmau bukak, then bila terpaksa ‘reset’ lupa yang ianya akan menghilangkan semua…u know mean by SEMUA…dengan takde backupnya maka segala software yang aku perlu guna untuk siapkan segala assignment sejak tahun lepas juga telah hilang…maka bukan itu sahaja, malah segala Adobe dan juga Office pun turut ‘kholas’…termasuklah semua AutoCAD, CDS bagai…
Aiyoo…ni yang terasa macam nak balik Arau cepat-cepat dan install balik semua tu…
Yang ‘mahalnya’ adalah AutoLips yang diberikan oleh Sir Adhar. Haduih…rajin pulak nak jumpa dia…
Arakian,
aku pun tak dapat nak buat kerja…(tulah masa awal-awal tak mau buat bila dah reset baru ngegeh mok polah…madah…) Nak taknak nampaknya macam kena buat kat Melaka la gayanya..(takpayah nak Melaka sangatlah kat Masjid Tanah je pun…)
Syukur Alhamdulillah cuti panjang…so ada lah masa nak settlekan (Nampak tak hikmahnya…)
Hikmahnya boleh tengok ‘Taken 3’ sebelum balik Arau…bila cuti terlalu lama virus ‘malas’ macam dah jadi disease yang dihalalkan oleh mindalah pulak…haila haila…
Cakap, tulis memang senang…Cuba buat sikit. Biar sikit buat asalkan jangan tak buat langsung iya dak? Umur dah menginjak (22 tahun 1 bulan 2 hari 12 jam 34 min..) cukup tua untuk tidak mengulangi perkara dan azam yang sama. Tetiba teringat dialog masa sekolah rendah bila umi tanya;
“Apa motto kau?”
Aku? motor apa pulak ni, aku baru darjah dua manalah tau dan arif sangat pasal motor kan. Maka aku jawablah,
“Moto Suzuki”
umi ‘tetak’ sambil geleng palak, “Bukan motor, motto…M-O-T-T-O…”
MOTTO??! What is MOTTO? macam motto sekolah anchi tu ke? aiyooo…..tu darjah dua, sekarang dah 2-2 dah…
(throwback 10 tahun yang lalu…ini ke aku yang aku nak masa tu? ini ke aku yang aku idamkan masa tu? kalau tak…sila ubah ye cik sofie…)
***siaran tergendala….***

Keep reading on

Doa untuk Malaysia…

Entah kenapa hari ni emo sikit pasal isu kenegaraan. Habis aku google mana negara terbaik, …

Cuti Muharram dan Awak Sungguh “Perfect”

Hari ni dah masuk dua Muharram 1438H. Dua hari berturut semalam aku ada PDS (Pemantapan …

Aku target C je weh…

Holla there!  Dah lamanya takde rasa ni. Rasa macam nak luah tapi tak tau macam …

JPJ Story from Miri

Alhamdulillah tamat sudah sesi belajar memandu aku tepat pukul 12:50 tadi. Syukur sangat ditemani hujan …

Time to stay low

Hello there, It’s been a long day without new entry. Always make a same old …

Terima Kasih Sudi Review #2

“ASSALAMUALAIKUM”Jutaan Terima Kasih untuk semua… http://andisakinah.blogspot.com/http://yoorinmelacolea.blogspot.com/http://thelittletinypalmtree.blogspot.com/http://bilaakutravel.blogspot.com/http://www.blogparihh.com/http://nadialadzim.blogspot.com/http://munsikettod.blogspot.com/http://kakaktiricinderella95.blogspot.com/http://cikgufarha.blogspot.com/http://budaksukavanilla.blogspot.com/http://syaza-applemints.blogspot.com/http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com/http://www.schanazri.com/p/s: jangan serik jenguk sini ok… Download WordPress Themes FreeDownload …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top