Reset 2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
I heart Ramadhan 1440H
Peluang
Endgame dan Hantu Kabel
Move On zillion time
“ASSALAMUALAIKUM”
  
Sebelum terlambat, suka aku ucapkan disini SELAMAT TAHUN BARU untuk sesiapa jua yang menjengah entry ni!
Cerita tahun baru, cuti midsem diperpanjangkan…
Happy tak Happy?
But is kind of tak best sebab studyweek kena burn.
*_*
 

Cerita pasal Reset

.

Bukan minda je kena reset, habis sampai ke lappy aku pun ter ‘reset’ sekali pasai overloading sangat sampai pc pun dah hang takmau bukak, then bila terpaksa ‘reset’ lupa yang ianya akan menghilangkan semua…u know mean by SEMUA…dengan takde backupnya maka segala software yang aku perlu guna untuk siapkan segala assignment sejak tahun lepas juga telah hilang…maka bukan itu sahaja, malah segala Adobe dan juga Office pun turut ‘kholas’…termasuklah semua AutoCAD, CDS bagai…
Aiyoo…ni yang terasa macam nak balik Arau cepat-cepat dan install balik semua tu…
Yang ‘mahalnya’ adalah AutoLips yang diberikan oleh Sir Adhar. Haduih…rajin pulak nak jumpa dia…
Arakian,
aku pun tak dapat nak buat kerja…(tulah masa awal-awal tak mau buat bila dah reset baru ngegeh mok polah…madah…) Nak taknak nampaknya macam kena buat kat Melaka la gayanya..(takpayah nak Melaka sangatlah kat Masjid Tanah je pun…)
Syukur Alhamdulillah cuti panjang…so ada lah masa nak settlekan (Nampak tak hikmahnya…)
Hikmahnya boleh tengok ‘Taken 3’ sebelum balik Arau…bila cuti terlalu lama virus ‘malas’ macam dah jadi disease yang dihalalkan oleh mindalah pulak…haila haila…
Cakap, tulis memang senang…Cuba buat sikit. Biar sikit buat asalkan jangan tak buat langsung iya dak? Umur dah menginjak (22 tahun 1 bulan 2 hari 12 jam 34 min..) cukup tua untuk tidak mengulangi perkara dan azam yang sama. Tetiba teringat dialog masa sekolah rendah bila umi tanya;
“Apa motto kau?”
Aku? motor apa pulak ni, aku baru darjah dua manalah tau dan arif sangat pasal motor kan. Maka aku jawablah,
“Moto Suzuki”
umi ‘tetak’ sambil geleng palak, “Bukan motor, motto…M-O-T-T-O…”
MOTTO??! What is MOTTO? macam motto sekolah anchi tu ke? aiyooo…..tu darjah dua, sekarang dah 2-2 dah…
(throwback 10 tahun yang lalu…ini ke aku yang aku nak masa tu? ini ke aku yang aku idamkan masa tu? kalau tak…sila ubah ye cik sofie…)
***siaran tergendala….***

Keep reading on

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thank  
you
 for reading