Lone Survivor

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
“ASSALAMUALAIKUM”

Cerita hari tu…

Mark wahlberg!!!!
Cerita dia memang buat aku rasa bersemangat, terharu…
Start je cerita terus rasa macam semangat kenegaraan.
Rasa macam: “wah aku nak kawen dengan army boleh tak??!!!!”
Sebab? Tengok semangat juang diorang sangat tinggi.
Sanggup berkorban, sanggup segala-galanya lah..

Setia…hurm..
Buat aku terfikir, apa yang aku telah buat untuk negara selama ni?huhuhu

Sedih! Cerita dia sedih lah…
Uish,…bukan senang nak jadi pengorban ni..
Hatta nak bagi setitis sabun basuh pinggan dekat orang yang bukan kita kenal pun rasa macam…pergh!
Inikan pulak nyawa.
(Jap!kenapa sabun basuh pinggan ek?!)

Sejak dua menjak ni aku layan citer genre thrill macam ni jer lah..
Bagi semangat katanya, semangat berkorban!
Aku ni, nak angkat selimut bangun sembahyang subuh pun masih berkira dengan lima minit,…huwawawa

Mana nak jadi isteri army?
Hahaha ok stop! Ini dah merapu sangat!
Dah pergi isya’ sana, kata nak jadi pejuang,…
berjuanglah dengan hawa nafsu sendiri dulu Iya dak?
Baru boleh tau sehebat mana perjuangan kita…

Bak kata Ah Suan dalam buku ‘Towkey Ho Seh Boh’,
“Don’t estimate the small things. Small things kill!”

Ok, selamat berjuang semua!
Semoga perjuangan kita semua dalam redhaNya..
Amin.

Keep reading on

Pilihan yang sukar!

Holla! Malam ni aku nak celoteh pasal kerisauan yang melanda sejak akhir tahun ni. Antaranya: …

Panas Otak!

Panas otak  Ia berlaku bila kita ada idea tapi takde ayat nak diluahkan. Boleh jadi …

BEST 2019 CROSS TRAINING SHOES FOR MEN

Cross training shoes are vital parts for the effective performance of many exercise activities especially …

Sejak Running Man wujud…

“ASSALAMUALAIKUM” Dinasihatkan penggemar ‘Running Man’ untuk tidak membaca entry ni. Tengah aku layan muzik video …

Pintu & Almari

Pintu definisi dia banyak. Terlalu banyak. Dari segi maknanya, pintu adalah suatu akses dari suatu …

Is it Merdeka yet?

Holla there my old friends! It’s been a centuries I didn’t came here. See, piuh! …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top