Random Entri….

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
Assalamualaikum,
untuk entri kali ni aku nak berceloteh panjang sikit. 
Maybe sebab malam raya yang sangat frust, sebab;

satu: tak balik! 
(walaupun ini bukan kali pertama tak balik raya, bahkan tahun ke-3!)

ke-2; sebab semua yang aku pernah kenal dah bukan yang pernah aku kenal masa dulu.
“Kita hidup kena jadi macam span, kita serap semua benda tapi kita masih yang sama dan tak berubah…”
but, you liar! 
later or soon you will change. not as span anymore! but, as an iguana. you change the colour wherever you are. you WILL! even not now, but someday. and you will forgot the true colour inside you.

“Semakin aku tahu sesuatu masalah, semakin aku lebih suka mengambil langkah untuk ‘pretend to be happy and never happen’. 

So, aku akan sentiasa tahu yang sebenarnya aku memiliki kehidupan yang sangat ‘bahagia’. 
Bukan alasan untuk aku menjauhi, bukan untuk berlagak yang aku tahu semua masalah, yang pernah dikatakan; ‘every people have their own secret.’ 
tapi, aku lebih suka jadi observer. 
Pemerhati dari jauh. cukuplah bukan aku yang terlibat. buat apa nak involve? 

Kalau dengan keberadaan aku dalam ‘secret’ tu nanti akan menjauhkan aku dengan apa yang sedia ada jauh ni? cukuplah, sebab aku bukan nak apa pun. aku cuma berharap yang aku tak suka korang anggap yang aku ni terlalu kesian. dan seperti yang korang kata aku seorang yang ‘LOST’ dan kurang ‘respect’.


Dan, kiranya anda mempersoalkan ‘kenapa menjadi pemerhati? dan biasanya pemerhati selalu melulu dalam melakukan tuduhan! kenapa tak nak terlibat?!’
Aku akan menjawab. “Kerana dunia pemerhati dia berkecuali, tidak akan memihak kepada pemerhatiannya. tapi, akan cuba mengambil iktibar dari apa yang diperhatikannya.

Dan sungguhlah, dengan perasaan ini lebih menguatkan tekad aku untuk fly lebih jauh…dan jauh..bukan nak kurang ajar or tak kenang budi, tapi since aku ‘lost’ (seperti yang korang rasa),

“Masalah bukan penghalang untuk mengorak langkah, bahkan ia adalah pemangkin untuk lebih maju ke hadapan.”-Sofi G-kan-

“Jangan salahkan aku kenapa aku menjauhi, tapi tanyalah diri korang yang tak pernah mengetahui.”



Cukuplah, dan aku akhiri entri kali ni dengan sebuah lagu dari matisyahu-one day.
Maaf, entri ini tidak ditujukan kepada sesiapa dan seperti title yang tertera, ia adalah sebuah ‘Random Entri’….

Keep reading on

Contengan alam…

Kabare kalian penghuni maya yang tidak henti menatap skrin yang kian hari memonopoli mata dari …

Rant on unpopular

“ASSALAMUALAIKUM”Ini bukan blog syok sendiri tapi realiti yang tak pernah wujud. Popular, tak popular…semuanya sama …

Endgame dan Hantu Kabel

Macam biasa bila wujudnya internet, aku akan update satu entri mengenai status kehidupan aku sekarang …

Sains Geomatik: Sem 2

Forum bersama Ally Iskandar  Subjek semester dua: English Islamic thought and civilization Kokurikulum Calculus 1 …

Bila bosan melanda….

“ASSALAMUALAIKUM”Dengarlah daku berfalsafah… Dulu ayah pernah pesan: “Orang yang ada Iman dalam hatinya takkan pernah …

Rant on Matahari #3

Matahari… Banyak orang buat lagu pasal matahari. Pelik jugak aku sebab banyak-banyak alam semesta ni, …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *