Rumbling on July's Movies...

July 19, 2018

Alhamdulillah, July bulan ganjil yang walaupun tidaklah semewah mana, tapi masih berpeluang untuk menatap dinding semata-mata movie yang kian hari kian menarik ni.

Mungkin banyak lagi cerita menarik yang sedang dimainkan di wayang, (pss...hari ni Hotel Transylvania 3 dah keluar! yihaaa!) Kemungkinan ada rezeki lebih lagi, rasa-rasanya dah patut buat member kad untuk semua wayang yang berhampiran. Mana tau boleh start collect point sendiri ke apa an...

So, untuk bulan Jun dan July ni, aku hanya sempat tengok empat movie saja. Let's begin my perceptions....

1. Ocean's 8 ★★★★☆


The most incredible movie! Beyond my expectation. Pergh! Suara Cate Blanchett bapak macho giler!!! I adore her! Awesome giler! Oh right, untuk korang yang baru familiar dengan cerita Ocean ni, sebenarnya ini adalah cerita mengenai Ocean yang keempat. Dia start dari Ocean's Eleven, Ocean's Twelve and Ocean's Thirteen. Yang ini versi lelaki... Barisan pelakon Ocean's ni memang hebat-hebat dan terbaiklah.

Ocean's 8 adalah cerita Ocean versi perempuan. Pelakon yang digunakan pun apak hebat-hebat. Dahlah tinggi, cantik, pandai mencurik pulak tu! hahahahahaha Oh ya, series Ocean adalah mengenai rompakan kelas atasan. Dia tak mainlah rompak barang seratus dua, dia rompak billion kau!!!

Sangatlah tidak digalakkan untuk mengaplikasikan gaya hidup diorang dalam real life. Nampak macam seronok an best kan, tapi....jangan lupa kita ada afterlife...

Recommend film kalau korang tak tau nak tengok apa kat wayang sekarang. Plus dia masih on air...

2. Incredibles 2 ★★★☆☆


Yeay yeay!!! Jack jack sefamily kembali lagi! Yeah right after 14 years! 14 tahun bhai!! Dari aku umur 13 tahun sampailah...ish ish ish...tapi jack jack still tak membesar. What happened to them?? Still awesome cartoon to watch no matter what our age are....hahahaha

Paling terhibur bila si jack ni punya kuasa yang lebih banyak dan awesome dari ahli keluarga dia yang lain.

3. Ant-man and the Wasp ★★★☆☆


Kalau tak nak ketinggalan Marvel movies, maka wajiblah kalian menonton cerita ini. Walaupun bagi pandangan akulahkan, dia punya story not too strong. Orang jahat dia tak berapa nak dibenci dan tak convince langsung untuk jadi jahat. Orang jahat dia tak boleh nak dibenci sebab dia bukanlah jahat sangat, cuma penganggu gugat bagi kelancaran cerita saja....

Penceritaan dia berakhir dengan sambungan yang berlaku dalam Infinity War! Cerita ni bergerak seiring IW berlaku dan.........bolehlah gerak ke wayang berhampiran korang kalau nak tahu ending...hahahahaha Apa IW belum tengok lagi?

4. SkysCraper ★★★★☆


Ini movie kitaorang tengok sebab curios nak tahu pasai pa bangunan yang sikit punya canggih dari sistem fire safety and security tu boleh pulak dipecah masuk oleh puak-puak jahat? Haaaa orang jahat dalam cerita ni sangatlah jahat dan sungguh dan wajib dibenci! Bapak takde life nak kacau hidup orang dengan cara yang....sangat tak berbaloi...lolz!

Untuk korang yang belajar bidang yang berkaitan constructing dan building sewaktu dengannya wajib tengok movie ni sebab...God! The building really cool! Bayangkan sistem kebakaran dia boleh padam sendiri dan tak perlu tunggu bomba datang...unless kalau sistem tu tak aktif....

Pernah tengok cerita Renegades? Yang movie cari harta karun yang smooth giler...cuma yang mendebarkan dan memainkan emosi adalah setiap kali dia lompat, terjun bangunan dengan kondisi yang tidak sempurna....phewwww! Kuss semengat madah orang sarawak!

###

That's all dan hari-hariku seperti biasa banyak dihabiskan dengan marathon novel yang dibeli masa PBAKL hari tu dan juga series F.R.I.E.N.D.S! Haaaa series ni once tengok, I kenot move on la u'olls! Tak kisahlah berapa kali episod tu aku tengok, hiburannya tetap relevan.

Okaylah...penat dah nak replay perasaan masa tengok movie ni semua...Alih-alih friends jugak yang tetap awesome..

Jadi korang semua da tengok belum semua movie ni? Haaaa...kalau belum...masih belum terlambat untuk tengok. Sebab semua movie ni masih on air...aku tengah beusaha nak kuitp duit untuk tengok Mission Impossible Fallout pulak....

Till then!

8 comments

  1. Replies
    1. hai kak nad! lamanya tak dengar khabar...^_^

      Delete
  2. Kmk suka ocean 8 yaaaa! Siyes best. Ocean lain pun kmk dah tengok. Tp abg nya mati dah kah oh? Geng nok lain ya gik ada. Skyscraper pun kmk dah tgk. Best. Geram2 juak rasa nangga sbb kmk gayat bah xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan????? mantap r movie ya! rasa mok nangga gik sekalik. pi tunggu dapat nangga online kelaklah..hahahaha

      yalah, curious juak sebenar camney abangnya mati...tok gerenti ada sambungan tok. versi pompuan ocean's 8,9,10 hahahahaha

      skycraper yalah...beliang rasa dirik...hahahaha

      Delete
  3. byk juak movie ktk ngga kak hahaha kmk lamak sik peg wayang tok gara2 syok gilak ngga drama korea tok hahaha sbb cuti tek nak so mok ngga puas2 sblum masok smester baru -.-

    yohh kmk sampei nktok blum ngga gik Friends ya. molah review boleh sik kak? hahaha although byk review nya kat google nun tapi maok baca review ktk juakkkk hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tok gara2 setahun sik pegi wayang tok tashira...hahaha pasya kebetulan banyak movie best pulang...nang balunlah...
      dah lamak sik nangga kdrama....

      friends review nang mok polah tapi sik terpolah polah...banyak kilak mok dipadah. 10 season gik ya...nang kena review setiap season...pasya baruk summary..hahahahkedak karangan udah jadinya...insyaAllah akan dipolah dalam masa terdekat.

      bah mun dah lejuk nangga kdrama kelak, layanlah friends k?
      XD

      Delete
  4. bulan ni sempat tengok Incredibles dengan Hotel Transylvania je.. Jack Jack comel tapi bila da transform jadi setan tu adeh hilang comel hahaha.. kesian Violet 14 tahun lepas nak pegi dating tengok movie x lepas2.. ahahha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn....14 tahun tak besar2...yang paling kelakar part tersembur air dari hidung tu...memang sengal habislah...ayah dia pun satu...>_<

      uuu hotel transylvania tak tengok lagi....nantilah tengok online...huhuhu

      Delete

© SOFIE ADIE. Design by FCD.