New semester all again

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Sepatutnya aku update setiap minggu.

Sepatutnya hari isnin dan khamis aku update baru.

Sepatutnya…

Itu semua benda yang aku patut buat minggu lepas. Tapi…macam biasa, aku tak buat. Macam biasa, aku cipta alasan.

Tapi takpe, as long as aku masih teringat dan masih plan untuk update itu bagi aku suatu perkara yang bagus. Hahahahahah… (Please don’t ever do this if you want to be a successful blogger 😉)

Cerita dia, minggu lepas aku selesaikan urusan pendaftaran subjek bagi semester baru. Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan. Sekarang dah masuk minggu ketiga, so macam biasalah…fasa pemberian dan pembahagian assignments serta pemilihan ahli kumpulan.

Tapi, the other side of my life…ugh it’s very intense! Sebabnya;

  1. Phone kawan aku hilang. Time tu dia tengah serve customers
  2. Aku time tu memang tak sedar apa yang telah berlaku. Yang aku tahu, dia ada customers. Titik.
  3. Dia datang dekat aku tanya phone dia. How should I know? That’s her phone. And I got a “o, o” thought.
  4. Aku buat tindakan seperti mangsa yang pernah hilang telefon: call nombor dia.
  5. First call ada orang angkat. Bunyi motor lebih kurang camtulah. Seterusnya, talian telah pun dimatikan.

Fyu..

Apa yang korang fikir, itulah yang aku buat. – Aku kasi pinjam handphone aku yang berfungsi sebagai mp3- since aku tak suka nak guna banyak nombor…

Tapi, sejurus aku pinjamkan dia telefon tu, aku nampak dia lain. Aku tak tau kalau yang itu perasaan aku saja atau memang dia yang berubah…ya, itu telefon lama. Tapi legend dan klasik. telefon tu dia kind of kaca, yang pernah pecah teruk. Dan disebabkan bos aku baik hati, dia dah pun tukarkan secara percuma untuk pekerja dia. Sejak itu aku tak pernah buka casing.

Aku nampak dia buka casing. o…kay…aku pun tegur dia kenapa buka casing? dan dia cakap saja. Saja? ha ha ha… dengar cerita bos dia, hari ni dia dapat phone ganti yang baru. So, dia dah boleh pulangkan kot phone aku tu. #lega (i’m still learning to live with the society…😣

Aku memang niat nak tolong pinjamkan sekejap. Tapi, disebabkan peminjaman itu, dia seolah ‘lain’, ah…sungguhlah aku tak berkenan.. -i thought, maybe this is the last time aku boleh tolong orang dari segi peminjaman barang…#serikgilerbhai!-

End of story.

Cerita lain pulak, aku dah mula layan cerita horror. Cayalah! Aku yang dulunya tak layan horror, boleh craving for horror movies?? Dan, adalah beberapa cerita yang aku marathon minggu lepas;

  1. Annabelle
  2. Annabelle: Creation
  3. Evil dead
  4. The Mummy
  5. L.I.F.E
  6. 13 Reasons Why
  7. The Exorcist (1973)
  8. An autopsy of Jane Doe
  9. Babadook
  10. ….next…

Paling aku tak boleh puas hati sekali adalah cerita Jane Doe tu. Aku tak puas hati sebab…how? macam mana nak bagitau yang hidup bahawa mayat itu jahat?? argh!!!

Cerita horror semua aku layan kat luar kawasan rumah. Hahahaha (masih lagi kurang berani..huhuhuhu)

Lagi?

Doakan yang terbaik untuk new semester and…ALL THE BEST untuk semua dan sesiapa yang membaca entri ini…

p/s: please recommend cerita horror yang tip top…😎 (orang kata untuk menghilangkan ketakutan kita kena hadapinya…tapi aku tak mintaklah hadap face to face…mintak dijauhkan….alasan lain, saja try genre baru…)

Keep reading on

Perempuan vs ‘window shopping’

“ASSALAMUALAIKUM”Topik berkaitan dengan ‘Perempuan‘ dan ‘Window shopping‘. Aaaaaaa…..macam nak jerit kuat-kuat dan kata;“Aku nak beli satu …

Start living, stop comparing

Siapa pernah tengok kartun ‘Trolls‘? “He who cntrols the Trolls control the kingdom. And I …

4 Things You Need For a Successful Dive

Swimming is a great sport for everyone. Diving, on the other hand, takes the game …

News for my readers…

Salam sejahtera ke atas kalian semua and Holla there! Korang apa khabar? Lama tak borak-borak …

The Secret Life of Walter Mitty

“ASSALAMUALAIKUM” “Cerita yang sangat santai, sempoi dan penuh bermakna” Lepas tengok cerita ni, rasa macam …

Fight or Give Up?

Sejak dua menjak ni terlalu banyak peristiwa berlaku. Nak kata tragedi pun tidak, nak digelar …

Any thought?

0 thoughts on “New semester all again”

  1. kan??? sakit hati pulak tengok mayat tu, dah mati pun susahkan hidup yang hidup. seram!!!!!
    gonna put it on my watch lists. thanks for recommend me a movies and for the wishes!
    🙂

  2. samalah ya…mok dipadah sik kenang budi, manas…

    semua cerita kamek layan online rah fmovies. clear with subtitle. malas mok download. hahahahah
    >_< agik tunggu age of youth 2 gik kinek tok. mun kitak ada yg clear siap subtitle, iboh lupak share! 😛

  3. kmk pn jnis yg sik brapa suka nk pinjam brg kat org lain,kdg2 brg kita sik pandei diberik balit,heran kmk ngn org gia T_T kmk mok ngga 13 reasons why tapi sampei nktok blum tngga. ktk ngga kat sine kak?

  4. 13 Reasons Why dgn Jane Doe tu, for me best. Tak sangka yg mayat tu jahat sebenarnya. Try tngok The Visit dgn The Uninvited. Taklaa horror cuma thriller haha. Try laa tengok! and all the best for your new semester! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *