Ramai…

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Dalam ramai,

pasti ada yang merasa sendiri

Rasa itu bukan mereka yang pinta

Ia hadir kerna merasa jiwanya lara…

Lara tak terubat tanpa sebarang penawar

Dia kecewa hingga merasa ke hempedu pahitnya

Beribu ubat pun takkan boleh merawat rasa itu…

Dia tenggelam dalam dunia khayalannya

Seperti dunia cermin

Dikala orang ramai berjalan ke hadapan

Dia semakin melangkah ke belakang

Pabila orang menuju ke kiri

Dia pula ke kanan

Rawan tak bertepi

Cuba diusir sejauh mungkin

Namun semakin menghantui

Hati sudah tiada perisa

Tiada pewarna…

Terasa mahu sendiri

Namun takut dikata pentingkan diri

Bila ramai,

Merasa kecil hingga ke dasar bumi…

sedih,

Sayu…

Sedih tak berair mata

Namun hati terhiris luka

Dan tenggelam dalam darah imaginasi yang dicipta oleh minda…

Keep reading on

Rant on Matahari #2

Matahari… Masa aku sem dua, kitaorang ada field site astronomy. Masa tulah aku korbankan mata …

Diamuk rasa tak berpenghujung!

Assalamualaikum warga bumi yang sedang memerhati dan menilai dari bahasa hati yang tak berbunyi tapi …

10 jam 30 minit…

Holla!  Mood: Nervous…. Background song: Playlist from Crown the empire and Attack Attack! song.   …

Never There…

Do you think about me cause I don’t have any doubt you must in this …

Things make me LAZY to update the blog!

Satu perkara bila kita dah buat blog cantik dan lawa ni adalah, kita tak boleh …

Disguise

Setelah selesai menukar barang satu dua warna dalam blog ini bagi menampakkan ia berwajah segar, …

Any thought?

0 thoughts on “Ramai…”

  1. Mood tengah kucar kacir dan,setabut dgn org ramai, tetiba baca entry niih . Fuuuhhh, rasa mcm ada org tolong terjemahkan perasaan ketika ini. T___T

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *