Loya Ari Tok! #1

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest
“ASSALAMUALAIKUM”
Cerita 1

A: Ish, orang tak sukalah hingus ni..selalu ada setiap kali lepas masak, mandi, bangun tido…rimas dah nak buang
B: Oii, hingus tu bagus apa.
A: Apa yang bagusnya?
B: Dia tu sebagai penapis habuk daripada masuk hidung kita. Kira dia tu macam pelindung kita dari kumanlah.
A: Ya ka?
B: Yalah…
A: Oh…macam tentera marinlah ‘diorang’ ni..sebabkan ‘dia’ sanggup berkorban untuk melindungi kita tapi kita buang dia..kesiannya kat ‘diorang’..
B: Kan? Sepatutnya kita simpan ‘diorang’, dapat pakai buat cendol…
C: Apa dipadah kitak duak ya?! Ceridak alu eh!
A&B: HAHAHAHA logik jugakkan!
(301114)

Cerita 2

Aku tak nak kawen.
Sebab orang selalu kata pasangan kita adalah pelengkap hidup kita. 
Tak. Itu tak benar.
Sebab dia adalah ‘EXTRA LIFE’!
Macam game!
(050614)

Cerita 3

A: Cinta pandang pertama tu macam mana ek?
B: Entahlah! Tak pernah pulak rasa..
C: Dia macam kalau kita tengok orang tu kita terus sukalah!
B: (dalam hati..kalau macam tu banyaklah cinta pertama aku…hahahaha)
*Cinta pertama ke, kedua ke, terakhir ke, semua sama…
yang penting nilai kesetiaan…
(220814)

Keep reading on

Simbolik

Orang bercerita, kita sibuk mendengar. Orang berhujah, kita sibuk jua membantah. Orang kata tidak, kita …

Salam AidilFitri dari Miri

Holla there! Kabare kalian semua? Aku doakan korang semua sihat hendaknya sempena bulan syawal ni. …

Jom meriahkan Traveloka Sale-abration dan Matta Fair 2018!

Holla dearest reader! Kabare kalian semua? Alhamdulillah dipertemukan dengan 3/4 dari tahun 2018. Sedar-sedar dah …

Sains Geomatik: Sem 5

Semester 5 sains geomatik pada zaman aku (batch perihelion) merangkumi Subjek:- Fundamentals of Entrepreneurship Cadastral …

#Nov13: Goodbye Part 5!

 Assalamualaikum dan salam penghulu segala hari…. Berita gembira #Nov13 Selain daripada album #Purpose yang akan …

Aku dan Blogger #3

Baru perasan, tahun lepas tarikh 13/12 ni aku up entry pasal Aku dan Blogger siri …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *