Aku dan blogger #4

December 12, 2017

Holla dear my fellow readers, how you have been so far? Is it great? 
Life of 2017 really tough! Doesn't it? hahaha, I can tell that...so, have you being consistent towards your blog writing 'thingy'? 


Nay....as you see, aku pun timbul tenggelam macam orang tadak blog lagaknya. Tapi takpe, asal kita tulis dari rasa, ia akan tetap selamanya hidup saat mata membaca dan akal mencerna. Sebab menulis tanpa jiwa ni, mesej takkan sampai. Biarpun intonasi setiap orang itu tak senada, tapi paling kurang mereka faham yang aku sedang bicara secara alaminya...

Pergh! itu dia punya intro panjang lebar baq ang!!
Series ni aku sambung lagi. Untuk kali yang ke-4. Bermakna, sudah 4 tahun aku meneraju dunia blogging tanpa bersembunyi dibalik codename PC1667csf. ←codename yang pernah diguna hasil dari menonton Police Story lakonan Jackie Chan and Nicholas Tse. Good old times huh?

Kalau korang masih first time baca series ni, you're welcoming to read the previous series too 😊

Untuk tahun ni, aku boleh summarized kan yang aku jarang update worthy content for the reader. Nampak sedikit tak berilmiah ya blog ni. Hahaha. Tapi, pengalaman tu, senantiasalah aku share. Bab review pun dah berkurang. Sebab? Tak tahulah...mungkin tak kena dengan jiwa kot! Huhuhu

Satu hal aku terpaksa tunda dalam memperluaskan lagi jajahan blog ini. Ada beberapa isu teknikal dan kewangan terpaksa dianjak kehadapan. 

Dari segi blog designing:- 
aku malas nak ubah lagi. Sebab rasa selesa dan kena dengan jiwa untuk design ni. Nak cari lain memang kena ambik masa lamaaaaa gilerrrr

Dari segi post entry paling meletup tahun ni; 
entri mak cik tbs. Femes betullah mak cik tu. Akulah salah satu yang menyumbangkan kefemesan dia. *facepalm*

Entri ilmiah yang lain yang berkemungkinan masih berguna bagi generasi baru;-
'Best ke belajar geomatik?' 
BEST!!!←Kata orang yang tukar programme bila sambung degreeπŸ˜…
Bestlah sebenarnya, cuma aku lebih suka variasikan pengalaman, itu yang tukar. 

Pengalaman paling wow sepanjang berblogging?
- Dapat jana pasif income 

Lagi? Erm...kalau aku tak aktif kat blog, aku banyak interaksi dengan blogger dekat instagram. So, to all blogger out there, let's spread our blog-bond through instagram 😎 . Cumanya, ig aku ni tadaklah banyak gambar sendiri. Coz, mungkin aku sejenis manusia yang tidak suka melihat gambar sendiri. Huhuhuhu 

So that's it! Any other story I will add it up later. Karang makin bertambah pulak entri tak berilmiah. 

See you when I see ya!

#doakanyangterbaik #hidupblogger #rindublogzamanblackgold #darknessgivelifemeaningful 

p/s: dalam entri mak cik tbs tu, aku ada mention pasal air ribena yang hamba Allah kasi. Dan air tu masih elok tersimpan dalam peti harta sofie. insyaAllah panjang umur, 2026 aku cerita pasal air tu. πŸ˜‚

15 comments

  1. I like your current design. Just nice :)

    ReplyDelete
  2. Hana pun rasanya tak ada perasaan nak ubah design blog.*tak suka perubahan.

    Sorry menyampuk. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhuhuhu...tapi bila ada mood nak tukar design, kerjanya nak tukar jee...ikut musim katakan...>_<

      Delete
  3. Teruskan blogging Sofie.. I like reading your blog..
    Tak kisahlah tenggelam timbul or apa yang pasti cerita semua best, tulis dari rasa hati..
    Readers dapat rasai keaslian cerita itu. Keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih lz!
      tenggelam timbul okay lagi kak, kalo lemas acane? heheheheh

      Delete
  4. Replies
    1. insyaAllah. selamat maju jaya juga ^_^

      Delete
  5. hi. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  6. Biasalah bila ada blogging slump yang kejam timbul kejap hilang tu. Asalkan tak berhenti blogging je dah cukup ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sangat tu. mana lagi nak share semua benda yang kita minat kalau bukan dekat blog kan?

      Delete
  7. Blog awak memang cantik Sofie, memang sesuai dengan awak yang penuh misteri.. hihihi jangan marah tau..

    ReplyDelete

© SOFIE ADIE. Design by FCD.