Category: Tips

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin

5 Tips to finding cash home buyers

Sometimes one wants to sell their house fast so that they can use the money to sort out pressing problems in their life. You may also have listed your house and not yet found buyers after a long period of waiting. Whatever the situation you are facing, you need to know some sort of the

EXPLORE ┬╗

How to balance a life as student vs part-time worker

Masuk bulan November ni, genaplah lapan bulan aku kerja sebagai part-time. Aku masih ingat lagi semua proses jatuh bangunnya nak stabilkan hidup dua tiga sisi mengalahkan Oliver Queen! Susah! sangat susah sampai ada satu masa tu aku nak give up belajar. Dan satu masanya pulak aku rasa nak berhenti kerja!­čśÉ Gila!  Kerja gila semua tu

EXPLORE ┬╗

Handling the downhill

Sejak dua menjak ni aku rasa aku malas nak layan orang. Hahahahah. Bukanlah malas sangat, cuma tertakluk pada orangnya bagaimana. (Acah macam semua orang nak layan kau je kan? perasan da!) Takdelah…bendanya aku lebih suka diam dari berbahas tentang topik yang aku tak minat.  Tapi tulah, sejak dah menginjak dewasa ni, banyak pulak benda yang

EXPLORE ┬╗

The Healer: How I handle my dark phase

Semester baru nak start. Itu semua student dah maklum. Lagi-lagi bagi student UiTM. Seronok cuti nampak? Cuti dah habis. Jangan risau. Tak lama lagi pun banyak cuti. So, setiap kali sem baru masuk. Banyak perkara yang diluar jangkaan akan berlaku. Antaranya: Terpaksa buat kerja dua kali ganda dari biasa demi memahami subjek yang dah lama tinggal

EXPLORE ┬╗

Start living, stop comparing

Siapa pernah tengok kartun ‘Trolls‘?  “He who cntrols the Trolls control the kingdom. And I am He!” Itu adalah trademark bagi watak antagonis dalam cerita ni. Tapi entri ni bukan berkaitan dengan review cerita Trolls. Ini adalah entri tentang…mencari bahagia dalam hidup. Bergens makan Trolls untuk bahagia. Tapi kekalkah kebahagiaan mereka? -Tidak!- Ia adalah mindset

EXPLORE ┬╗

How to Draft the Perfect Resume

When it comes to finding a job, besides having the will and disposition to do it, it is essential to know how to present yourself! That is why you should be thinking very carefully about drafting the perfect CV or resume. A resume is a document that summarizes detailed information about you.  The importance of having a good resume generally

EXPLORE ┬╗

Bagaimana mencari pekerjaan selepas tamat pengajian?

Universiti atau kolej tidak menyediakan kita kehidupan yang sebenar. Jika kita seorang pelajar sepenuh masa, kita mungkin tidak mempunyai banyak peluang atau masa untuk menyertai sebarang kerja sambilan disebabkan jadual yang begitu padat. Walau bagaimanapun, pinjaman pelajar membuatkan seseorang itu sukar untuk menumpukan perhatian dalam kelas kerana hutang yang semakin menaik dan meningkat lebih tinggi,

EXPLORE ┬╗

5 Things You Should Know When Looking for a Job Abroad

Leaving your home, as well as your friends and family behind to move to another country, where everything that surrounds you is completely different from that to which you are used to seeing is really not an easy task: different people, different cultures, different food and sometimes even a different language. However, some people think

EXPLORE ┬╗

Serlahkan Gaya Pemakaian Flare Dress

Masa kecil dulu, semua jenis dress akan digelar sebagai gaun. Bila dah besar baru tau, rupanya semua gaun ada namanya yang tersendiri. Entri kali ni aku akan menceritakan tentang flare dress dan bagaimana untuk serlahkan gaya pemakaiannya.  First of all, Apa itu ÔÇśFlare DressÔÇÖ?Flare dress adalah dress yang kembang dibahagian pinggang dan ke bawah. Selain

EXPLORE ┬╗
Geomatik

Cara memohon tempat praktikal

Bagi pelajar Diploma Geomatik, permohonan tempat praktikal akan dilakukan semasa semester lima. Mungkin ada persamaan untuk kos yang ada praktikal seperti pelajar sains polimer, ladang dan lain-lain. Secara ringkasnya memang ada briefing dari lecturer sebelum mohon tempat praktikal. Tapi sebagai persedian awal, kita juga boleh mencari informasi di dunia hujung jari. [Tapi untuk penerangan ni, aku banyak fokus

EXPLORE ┬╗

Thank You For Reading

Scroll to Top