Category: Review

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin

Lone Survivor

“ASSALAMUALAIKUM”Cerita hari tu… Mark wahlberg!!!!Cerita dia memang buat aku rasa bersemangat, terharu…Start je cerita terus rasa macam semangat kenegaraan.Rasa macam: “wah aku nak kawen dengan army boleh tak??!!!!”Sebab? Tengok semangat juang diorang sangat tinggi.Sanggup berkorban, sanggup segala-galanya lah..Setia…hurm..Buat aku terfikir, apa yang aku telah buat untuk negara selama ni?huhuhuSedih! Cerita dia sedih lah…Uish,…bukan senang nak

EXPLORE »

Terima Kasih Sudi Review #2

“ASSALAMUALAIKUM”Jutaan Terima Kasih untuk semua… http://andisakinah.blogspot.com/http://yoorinmelacolea.blogspot.com/http://thelittletinypalmtree.blogspot.com/http://bilaakutravel.blogspot.com/http://www.blogparihh.com/http://nadialadzim.blogspot.com/http://munsikettod.blogspot.com/http://kakaktiricinderella95.blogspot.com/http://cikgufarha.blogspot.com/http://budaksukavanilla.blogspot.com/http://syaza-applemints.blogspot.com/http://hanifadhlinaabdulrahman.blogspot.com/http://www.schanazri.com/p/s: jangan serik jenguk sini ok…

EXPLORE »

Intermission: Nasi Lalapan

“ASSALAMUALAIKUM”Kisah tragis aku dan nasi lalapan. Pinjam gambar dari Chaca Target menu makan di luar : Nasi LalapanTapi apa yang berlaku bila aku tanya tukang ambil order tu..”Nasi lalapan sik ada..”Aku tanya balik: ‘Sik da ka abis?’Tukang amek order: ‘Hurm, sik ada…’Dan aku tak puas hati dengan jawapan tu dan aku tanya sis aku,“Tak ada

EXPLORE »

Penangan “Aku keliru”

copy pasta from Kak Shai Cuaca: Hujan beserta angin kencang Mood: Angau! Lagu latar: Melayu klasik moden. (Ini bukan kisah syok sendiri, tapi realiti yang tak pernah wujud.) Ahah! Akhirnya berjaya jugak aku khatam novel ‘Aku keliru’ setebal 771 m/s ni dalam masa kurang dari 10 jam. Puit! Lama jugak lah nak hadam. Dengan nak

EXPLORE »

Rant on movie

“ASSALAMUALAIKUM” Semalam cerita Shooter (2007) lakonan Mark Wahlberg aku baru tengok. Then, ulasan aku untuk penceritaan cerita tu sangat bagus dan amat beraksi!! (wah, skemanya bahasaku!!) Persoalan akulah kan, apa akan berlaku jika dan seandainya kalau Malaysia dibenarkan menerbitkan cerita macam ni? Uit, bahaya yang amat oii!!! Kau ada berani ke mahu dedahkan rahsia negara? Sebab, penerbitan atau karya sesebuah

EXPLORE »

“Jodoh Itu Milik Kita?”

Memandangkan cuti sem masih lagi berbaki 8 minggu sebelum masuk ke sem yang seterusnya, maka tersebutlah kisah aku melayan semua cerita ‘slot akasia’. Start dari ‘Love You Mr.Arrogant’, sekarang ‘Jodoh Itu Milik Kita’. Dan, hasilnya dok sengih sensorang. Nonsense betullah. Angau entah dengan sape sapelah yuha oii. Aku pernah bagi tahu member aku sorang, aku cakap

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top