Category: Review

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin

The Secret Life of Walter Mitty

“ASSALAMUALAIKUM” “Cerita yang sangat santai, sempoi dan penuh bermakna” Lepas tengok cerita ni, rasa macam dapat rasa jiwa orang yang kerja kat National Geographic. Hahahah. Ada kaitan ke? Adalah sape kata takde? Cuba tengok kesungguhan Sean O’conell dalam cerita ni. Sanggup pergi jelajah seantero dunia hanya untuk menangkap barang sekeping dua gambar yang jarang-jarang dapat

EXPLORE »

Paper Plane by Screen Australia

Ingat tak dengan si Alexander ‘the horrible, terrible, no good bad day’? tapi dalam cerita ni dia pegang watak sebagai Dylan Webber si penggemar kapal terbang kertas. Ingat buat kapal terbang kertas ni sekadar lipat lipat biasa dan terus terbangkan. Rupanya, ada seni jugak! Macam mana nak lipat supaya kertas tu melayang dengan lebih lama

EXPLORE »

Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck di Istana Budaya

“ASSALAMUALAIKUM”Semalam masa tengah belek-belek insta, tetiba nampak post Amar Baharin tentang…tentang teater Kapal Van Der Wijck!Pergh! Rasa macam nak pergi tengok je!!!Kat bawah ni poster tayangan teater tu.. Serius cerita ni sangat, sangat, sangat…. Kalau korang pernah tengok cerita ni mesti korang tau punya perasaan tu.. Perasaan adore dengan Zainuddin…geram dengan Hayati…sakit hati dengan…. Ah,

EXPLORE »

Saving Private Ryan

“ASSALAMUALAIKUM” Sejak ‘jatuh hati’ dengan cerita-cerita army, aku dengan rajinnya pergilah mencari ‘Top 10 Best Army Movie’. Maka ‘Saving Private Ryan’ ni tersenarailah. Pergilah search kat IMDB, apa yang menyebabkan cerita ni best siap 90 metascore semua dengan rating yang tinggi. Bila tengok senarai pelakon ada Matt Damon, Tom Hanks…naa….no wonder lah kan! Dorang memang

EXPLORE »

Spare Part by Sean McNamara Film

“ASSALAMUALAIKUM” Spare Part movie adalah cerita yang terbaik untuk menaikkan balik semangat yang hilang. Alkisahnya aku tengok cerita ni sebab tajuk dia; ‘Spare Part’. Kalau korang lah baca tajuk ni, korang terbayang cerita ni berkisarkan tentang apa? Kalau aku, aku ingatkan cerita pasal penggantian teman istemewa something like that lah. Tak pun pasal kereta secondhandd

EXPLORE »

Movie of the Month

Bulan Mei ni adalah bulan paling banyak aku ke wayang…(3 kali je pun!) Lebih pada satu kira banyakla tu kan?Takdelah, kebetulan banyak cerita yang aku minat jatuh pada bulan Mei ni..Makanya kerja hujung minggu adalah tengok wayang…Memang agak lambat aku update, tunggu mood blogging katakan…(macam-macam aje alasan kalau dah malas tu kan?! hahahaha)Ni aku susun base

EXPLORE »

Penangan Ostwind!

“ASSALAMUALAIKUM”Pernah tengok tak cerita Ostwind?Cerita tentang kuda yang bernama ‘Ostwind’??Ostwind ni maksud dalam BI nya adalah ‘Windstorm’. Cerita ni terbaiklah..patut dibuat koleksi dan jadi salah satu cerita yang tak akan di delete.Cerita ni dulu pernah ditayangkan di Astro A-List. Masa tu setiap kali ulang, setiap kali tu jugaklah aku tengok. Tak jemu langsung! Poster Ostwind

EXPLORE »

Cinta Pertama by Adiwarna

Wasehman! Kelas kau Yuha! Lepas baca novel terus pandai bermadah bagai yer? Ha ha ha…mana ada! Aku memang suka bermadah kata berulam bahasa la..sejak azali lagi.. Aku bagi 6.5/10 bintang untuk buku ni. Tu pun dah kira tahap sengih 30 minit sensorang lepas baca. Overall sangat bestlah..berbaloi baca, dapat menambahkan dan mengukuhkan lagi bahasa Malaysia…

EXPLORE »

Cafe marooned by Pingu Toha

Done khatam this novel yang tebalnya mengalahkan kamus! 1036 m/s. Like seriously nak pegang tunggang terbalik dengan buku yang seberat dan setebal itu? Na…tapi aku dah khatam dalam masa kurang sehari… Ugh….rumitnya lah kisah cinta diorang! (Aku yang tak pernah bercinta ni pun terasa betapa kompleksnya) Serius sepanjang aku baca novel ni aku rasa terhanyut

EXPLORE »

“Terbaik Dari Langit”

Bila tengok je preview cerita tu masa awal keluar dulu, terasa macam nak sangat tahu cerita ni pasal apa ek? Then, bila aku ada peluang tengok cerita tu, mau nak pecah perut gelak. Kelakar, deep, and banyak pengajaran orang kata. Uish, sumpah kelakar…terasa macam, hurm…undescribe feeling lah lepas tengok cerita ni…memang TERBAIK DARI LANGIT la…puas

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top