Category: Review

Kongsi

Movie of the Week

“ASSALAMUALAIKUM” Ehem, ehem…holla there! Heaven kan dapat lepak sesuka hatinya lepas seminggu final berlalu. Dan dalam tempoh seminggu tu dah bermacam movie aku bantai. Berbaloi 10 hari tak layan movie

Cerita penuh »

The Secret Life of Walter Mitty

“ASSALAMUALAIKUM” Cerita yang sangat santai, sempoi dan penuh bermakna” Lepas tengok cerita ni, rasa macam dapat rasa jiwa orang yang kerja kat National Geographic. Hahahah. Ada kaitan ke? Adalah sape

Cerita penuh »

Paper Plane by Screen Australia

Ingat tak dengan si Alexander ‘the horrible, terrible, no good bad day’? tapi dalam cerita ni dia pegang watak sebagai Dylan Webber si penggemar kapal terbang kertas. Ingat buat kapal

Cerita penuh »

Saving Private Ryan

“ASSALAMUALAIKUM” Sejak ‘jatuh hati’ dengan cerita-cerita army, aku dengan rajinnya pergilah mencari ‘Top 10 Best Army Movie’. Maka ‘Saving Private Ryan’ ni tersenarailah. Pergilah search kat IMDB, apa yang menyebabkan

Cerita penuh »

Spare Part by Sean McNamara Film

“ASSALAMUALAIKUM” Spare Part movie adalah cerita yang terbaik untuk menaikkan balik semangat yang hilang. Alkisahnya aku tengok cerita ni sebab tajuk dia; ‘Spare Part’. Kalau korang lah baca tajuk ni,

Cerita penuh »

Movie of the Month

Bulan Mei ni adalah bulan paling banyak aku ke wayang…(3 kali je pun!)  Lebih pada satu kira banyakla tu kan? Takdelah, kebetulan banyak cerita yang aku minat jatuh pada bulan

Cerita penuh »

Penangan Ostwind!

“ASSALAMUALAIKUM” Pernah tengok tak cerita Ostwind? Cerita tentang kuda yang bernama ‘Ostwind’?? Ostwind ni maksud dalam BI nya adalah ‘Windstorm’. Cerita ni terbaiklah..patut dibuat koleksi dan jadi salah satu cerita

Cerita penuh »

Cinta Pertama by Adiwarna

Wasehman! Kelas kau Yuha! Lepas baca novel terus pandai bermadah bagai yer? Ha ha ha…mana ada! Aku memang suka bermadah kata berulam bahasa la..sejak azali lagi.. Aku bagi 6.5/10 bintang

Cerita penuh »

Movie of the Week

“ASSALAMUALAIKUM” Ehem, ehem…holla there! Heaven kan dapat lepak sesuka hatinya lepas seminggu final berlalu. Dan

The Secret Life of Walter Mitty

“ASSALAMUALAIKUM” Cerita yang sangat santai, sempoi dan penuh bermakna” Lepas tengok cerita ni, rasa macam

Saving Private Ryan

“ASSALAMUALAIKUM” Sejak ‘jatuh hati’ dengan cerita-cerita army, aku dengan rajinnya pergilah mencari ‘Top 10 Best

Spare Part by Sean McNamara Film

“ASSALAMUALAIKUM” Spare Part movie adalah cerita yang terbaik untuk menaikkan balik semangat yang hilang. Alkisahnya

Movie of the Month

Bulan Mei ni adalah bulan paling banyak aku ke wayang…(3 kali je pun!)  Lebih pada

Penangan Ostwind!

“ASSALAMUALAIKUM” Pernah tengok tak cerita Ostwind? Cerita tentang kuda yang bernama ‘Ostwind’?? Ostwind ni maksud

Cinta Pertama by Adiwarna

Wasehman! Kelas kau Yuha! Lepas baca novel terus pandai bermadah bagai yer? Ha ha ha…mana

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top