Category: Review

Kongsi

Gamophobia

Gamophobia. Orang kata maksud dia adalah seseorang yang fobia pada komitmen seperti perkahwinan. Gamo itu maksudnya “kawen” dan phobia itu “fobia”. Kalau dilihat senarai jenis phobia ni, memang semua benda

Cerita penuh »

February Movies Marathon

Memandangkan terlalu banyak movie yang aku tengok hari tu, (ada yang tengok kat wayang ada yang tengok online), maka aku dengan rajinnya naklah sum up sedikit cerita yang aku tengok sepanjang

Cerita penuh »

Teater oh Teater

Hai there! Apa khabar kalian? Alhamdulillah baik-baik saja semuanya. Minggu lepas terlalu banyak perkara yang aku nak review…pertamanya tentang tiga buah teater yang aku tengok; Rasa:Jiwa 3.0 by AKSES Krue-se

Cerita penuh »

Home…

Home. What is home? What is your perception when the word ‘Home’ come into your mind? What is the different between ‘Home’ and ‘House’? Home dalam melayunya rumah. Home itu

Cerita penuh »

Sadako vs Kayako & Don’t Breathe

Jujurnya aku bukanlah seorang peminat horror movies atau cerita bunuhan ni… paling pun aku layan Insidious series dengan Conjuring. Itu pun conjuring 2, aku tak tengok-tengok lagi. Yeah, sebab dengar

Cerita penuh »

Penangan Arrow

Ianya bermula dari Gotham. Dituruti oleh The Flash. Dan aku tak pernah jangka perasaan aku akan diserap ke dalam watak cerita Arrow sampai teruk macam ni sekali…okay, mungkin aku terlalu

Cerita penuh »

Kenali Neuvoo.com

Holla there! Baru-baru ni aku ada buat ‘misi pencarian kerja’ sementara tunggu degree. Biasanya aku cari kerja guna platform macam Mau Kerja dengan Job Street selain daripada jalan-jalan sekitar shopping mall

Cerita penuh »

Kenapa pilih Huawei P9?

Holla there! Baru nak timbul balik selepas seminggu misi pencarian smartphone paling awesome kurun ini. Iya ke ‘paling awesome’? Okay, ini berdasarkan empat mata akulah yang mengatakan bahawa sesungguhnya Huawei

Cerita penuh »

Review Blog Opie

Holla there! For today I like to make a second review on Opie blog. Ha, kalau yang pertamanya aku review sebab dia pernah menang give away anjuran shawal. Masa tu

Cerita penuh »

Gamophobia

Gamophobia. Orang kata maksud dia adalah seseorang yang fobia pada komitmen seperti perkahwinan. Gamo itu

Cerita penuh »

Gamophobia

Gamophobia. Orang kata maksud dia adalah seseorang yang fobia pada komitmen seperti perkahwinan. Gamo itu

February Movies Marathon

Memandangkan terlalu banyak movie yang aku tengok hari tu, (ada yang tengok kat wayang ada yang

Teater oh Teater

Hai there! Apa khabar kalian? Alhamdulillah baik-baik saja semuanya. Minggu lepas terlalu banyak perkara yang

Home…

Home. What is home? What is your perception when the word ‘Home’ come into your

Penangan Arrow

Ianya bermula dari Gotham. Dituruti oleh The Flash. Dan aku tak pernah jangka perasaan aku

Kenali Neuvoo.com

Holla there! Baru-baru ni aku ada buat ‘misi pencarian kerja’ sementara tunggu degree. Biasanya aku

Kenapa pilih Huawei P9?

Holla there! Baru nak timbul balik selepas seminggu misi pencarian smartphone paling awesome kurun ini.

Review Blog Opie

Holla there! For today I like to make a second review on Opie blog. Ha,

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top