Category: Review

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin

Recommended blog editor: MellyaCrayola

Suatu perkara yang majoriti blogger akan menitik beratkan adalah SEO blognya dan juga berat blog. Bila dua benda ni tidak menepati ciri-ciri yang sepatutnya, automatik rasa macam serba tak kenalah hidup. Sikitlah rasa serabut…tapi takdelah sampai rasa nak makan pun tak selera an?? Kalau korang pernah menghadapi situasi macam aku sekarang ni, dan masih tercari-cari editor plus

EXPLORE »

Teater oh Teater

Hai there! Apa khabar kalian? Alhamdulillah baik-baik saja semuanya. Minggu lepas terlalu banyak perkara yang aku nak review…pertamanya tentang tiga buah teater yang aku tengok; Rasa:Jiwa 3.0 by AKSES Krue-se (Faizal Tehrani) by Aksara Seni Setanggi Serapah by Anomalist Ikutkan ada lagi satu malam ni, Genesis by Faculty Law. Sayangnya, petang ni aku dah kena

EXPLORE »

Sadako vs Kayako & Don’t Breathe

Jujurnya aku bukanlah seorang peminat horror movies atau cerita bunuhan ni…paling pun aku layan Insidious series dengan Conjuring. Itu pun conjuring 2, aku tak tengok-tengok lagi. Yeah, sebab dengar ura kata dia seram…maka, sampai sekarang aku tak berani tengok…(tunggulah kalau ada member yang gila horror teman, mungkin time tu adalah berani sikit…tak pun masa bulan

EXPLORE »

Penangan Arrow

Ianya bermula dari Gotham. Dituruti oleh The Flash. Dan aku tak pernah jangka perasaan aku akan diserap ke dalam watak cerita Arrow sampai teruk macam ni sekali…okay, mungkin aku terlalu letakkan jiwa sampai rasa benda tu real. Sukar menapis mana satu real dan fantasi…(mana taknya dah seminggu-minggu ni aku mengadap Arrow ja…) sampai masuk dalam

EXPLORE »

Captain Philips: Based on true story

Captain Philips adalah salah satu movie Tom Hanks yang bermain dengan perasaan penonton. Dalam cerita ni beliau pegang watak utama sebagai Captain Philips. Aku mati-mati ingat captain dalam army ke captain bagi pilot ke, rupanya captain kapal. Kapal kargo tu…  Nama kapal tu adalah MV Maersk Alabama, tapi nama sekarang dia MV Maersk Andaman… Misi

EXPLORE »

Kenali Neuvoo.com

Holla there! Baru-baru ni aku ada buat ‘misi pencarian kerja’ sementara tunggu degree. Biasanya aku cari kerja guna platform macam Mau Kerja dengan Job Street selain daripada jalan-jalan sekitar shopping mall untuk kerja part-time. Ini first time aku dengar pasal Neuvoo. Aku pun macam blur-blur je…Neuvoo? Apa tu? So, aku tak maulah kasi ‘ke-blur-an’ aku ni berlaku

EXPLORE »

Kenapa pilih Huawei P9?

Holla there! Baru nak timbul balik selepas seminggu misi pencarian smartphone paling awesome kurun ini. Iya ke ‘paling awesome’? Okay, ini berdasarkan empat mata akulah yang mengatakan bahawa sesungguhnya Huawei P9 Plus adalah smartphone paling awesome! Ada apa dengan Huawei P9 ni? Huawei P9 baru je diperkenalkan pada April lepas dan dilancarkan di Asia pada 5

EXPLORE »

Review Blog Opie

Holla there! For today I like to make a second review on Opie blog. Ha, kalau yang pertamanya aku review sebab dia pernah menang give away anjuran shawal. Masa tu aku juga salah seorang daripada penaja giveaway tersebut. Dan hadiahnya telah dihantar dan selamt pun sampai pada tuannya. Review kali ni pulak, Opie menang review

EXPLORE »

Review Blog Fatin Liyana

Holla there! Alhamdulillah dan tahniah diucapkan kepada Fatin Liyana kerana berjaya menjadi salah seorang pemenang bagi “Simply Segmen by shawal & sofie”. Seperti yang aku janjikan semalam (atau awal pagi tadi), entri kali ni aku akan buat review blog yang dimiliki oleh Fatin. See banner kat atas tu dah menunjukkan muka depan blog beliau. Dimana

EXPLORE »

Batman vs Superman?

Hello there! Alhamdulillah masa GA MBO Cinema yang lepas, aku dapatlah dikira sebagai salah seorang peserta yang bertuah…che che che….bertuah ke? bolehlah kira nasib menyebelahi aku masa tu. Maka, dengan seluas tadahan sahara, aku menerima dua tiket wayang percuma dari sis Murni yang baik hati. Thanks sis sebab anjurkan GA yang sangat awesome ni! 🙂 Disebabkan

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top