Category: Review

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
coffee style
Review

Sembang Kencang!

Salam Rabu buat semua warga yang ralit menghidupkan hari-hari kalian dengan momentum yang baru. Sepatutnya aku dah lama update selepas dok ulang dengar pasal ‘Sembang Kencang’ ni hari tu. Tapi, baru sekarang punya waktu. Jadi baiklah aku update yang ni dulu sebelum aku cerita apa yang berlaku Ahad lalu. So kabare kalian pembaca yang masih

EXPLORE »
Review

Newborn Hampers are Special Baby Gifts

It is quite convenient to pick and select a newborn baby hamper to give or send as gifts on baby showers. When you send the new parents the Baby Hamper Singapore, you are sending high quality and useful Baby Gifts. For the newborn baby that will arrive soon, mom and dad will no longer have

EXPLORE »
Review

What You Can Expect from the Best Florist Singapore

Now that the florist industry continues to grow and the florist improves its services, what do you expect from the best florist in Singapore as you look for a Flower shop Singapore to send on special day? When you choose a flower gift from the best Florist, you may look for a special feature that will make

EXPLORE »

Rumbling on July’s Movies…

Alhamdulillah, July bulan ganjil yang walaupun tidaklah semewah mana, tapi masih berpeluang untuk menatap dinding semata-mata movie yang kian hari kian menarik ni. Mungkin banyak lagi cerita menarik yang sedang dimainkan di wayang, (pss…hari ni Hotel Transylvania 3 dah keluar! yihaaa!) Kemungkinan ada rezeki lebih lagi, rasa-rasanya dah patut buat member kad untuk semua wayang

EXPLORE »

Hiatus by Budak Tomato : Minyak & Air

Apa yang cuba disampaikan oleh penulis sebenarnya dalam buku Hiatus? Okay, aku beranggapan yang buku terbitan kali ini adaah sebuah fiksyen.  Bila fiksyen, dia adalah rekaan.  Bila rekaan, maksudnya ia hanya sebuah ilusi yang dicipta oleh penulis…(hopefully) Itu yang aku harap. Agar buku ini bukanlah dari sebuah kisah benar yang terlalu sadis dan tragis. Tapi

EXPLORE »

Gifts Less Ordinary: A luxury corporate gifting

A warm reminder: Kindly leave if you don’t like to read about the sponsored post. 😊 But, if you’re searching for the luxury corporate gifts, then keep reading. Let’s say, you just want to give somebody a luxury present, but you get stuck in finding a perfect gift. Argh! I hate to give something to

EXPLORE »

Uber vs Grab Car

Masuk bulan Ogos ni, maka genaplah tiga bulan setengah aku naik public transport bergelar uber dan grab car ni. Jangan persoal kenapa aku tak naik bas. Dia akan jadi isu masa vs duit. Sebab aku sayang masa maka, aku pilih uber dan grab.  Biasanya jarak dari tempat kerja aku dan rumah adalah 6.2km (dengan menggunakan highway). 

EXPLORE »

Gamophobia

Gamophobia. Orang kata maksud dia adalah seseorang yang fobia pada komitmen seperti perkahwinan. Gamo itu maksudnya “kawen” dan phobia itu “fobia”.  Kalau dilihat senarai jenis phobia ni, memang semua benda akan ada namanya yang pelik-pelik sehinggakan kita rasa nama tu adalah sekadar rekaan semata-mata. Seperti crystal-mo-phobia…. Jumaat lepas aku tengok teater “Polos” by Anomalist Production.

EXPLORE »

February Movies Marathon

Memandangkan terlalu banyak movie yang aku tengok hari tu, (ada yang tengok kat wayang ada yang tengok online), maka aku dengan rajinnya naklah sum up sedikit cerita yang aku tengok sepanjang bulan lepas.  Ada cerita tu aku tengok penuh bermisi, ada pulak aku tengok sekadar nak tahu jalan cerita. Dan setengahnya pulak aku boleh ceritakan balik, lainnya

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top