Category: Review

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Review

Toy Story 4: Listen to your heart…

Yup and yup and yup! Bila naik tajuk movie baru itu tandanya aku baru usai tonton ia di wayang. Baru rajin nak keluar menjengah dunia luar dengan menjejakkan kaki ke wayang. Walaupun fasa final exam itu belum sepenuhnya habis dengan selamat, memandangkan gap seminggu itu buat aku tak keruan untuk menonton the best childhood movies

EXPLORE »
coffee style
Review

Sembang Kencang!

Salam Rabu buat semua warga yang ralit menghidupkan hari-hari kalian dengan momentum yang baru. Sepatutnya aku dah lama update selepas dok ulang dengar pasal ‘Sembang Kencang’ ni hari tu. Tapi, baru sekarang punya waktu. Jadi baiklah aku update yang ni dulu sebelum aku cerita apa yang berlaku Ahad lalu. So kabare kalian pembaca yang masih

EXPLORE »
Review

Newborn Hampers are Special Baby Gifts

It is quite convenient to pick and select a newborn baby hamper to give or send as gifts on baby showers. When you send the new parents the Baby Hamper Singapore, you are sending high quality and useful Baby Gifts. For the newborn baby that will arrive soon, mom and dad will no longer have

EXPLORE »
Review

What You Can Expect from the Best Florist Singapore

Now that the florist industry continues to grow and the florist improves its services, what do you expect from the best florist in Singapore as you look for a Flower shop Singapore to send on special day? When you choose a flower gift from the best Florist, you may look for a special feature that will make

EXPLORE »
Review

Rumbling on July’s Movies…

Alhamdulillah, July bulan ganjil yang walaupun tidaklah semewah mana, tapi masih berpeluang untuk menatap dinding semata-mata movie yang kian hari kian menarik ni. Mungkin banyak lagi cerita menarik yang sedang dimainkan di wayang, (pss…hari ni Hotel Transylvania 3 dah keluar! yihaaa!) Kemungkinan ada rezeki lebih lagi, rasa-rasanya dah patut buat member kad untuk semua wayang

EXPLORE »
Review

Hiatus by Budak Tomato : Minyak & Air

“Apa yang cuba disampaikan oleh penulis sebenarnya dalam buku Hiatus?” Okay, aku beranggapan yang buku terbitan kali ini adaah sebuah fiksyen. Bila fiksyen, dia adalah rekaan. Bila rekaan, maksudnya ia hanya sebuah ilusi yang dicipta oleh penulis…(hopefully) Itu yang aku harap. Agar buku ini bukanlah dari sebuah kisah benar yang terlalu sadis dan tragis. Tapi

EXPLORE »
Journal

Pistachio Baskin Robbins??

Panas panas gini makan aiskrim memang sedap. Lagi-lagi kalau dapat offer dari Digi. Ah! jangan risau ni bukan entri berbayar dari pihak digi mahupun baskin robbins. Ini hanya cerita tentang peliknya rasa aiskrim pistachio! Siapa pernah rasa perisa ni? Ergh! Macam ubat rasa dia. Aku bertahan sampai habis sebab kacangnya saja. Sebab kacang pistachio! Kaler dia?

EXPLORE »
Review

Gifts Less Ordinary: A luxury corporate gifting

A warm reminder: Kindly leave if you don’t like to read about the sponsored post. 😊 But, if you’re searching for the luxury corporate gifts, then keep reading. Let’s say, you just want to give somebody a luxury present, but you get stuck in finding a perfect gift. Argh! I hate to give something to

EXPLORE »
Journal

Uber vs Grab Car

Masuk bulan Ogos ni, maka genaplah tiga bulan setengah aku naik public transport bergelar uber dan grab car ni. Jangan persoal kenapa aku tak naik bas. Dia akan jadi isu masa vs duit. Sebab aku sayang masa maka, aku pilih uber dan grab. Biasanya jarak dari tempat kerja aku dan rumah adalah 6.2km (dengan menggunakan highway).

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top