Category: Rant

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Rant

Kawan…

Kawan itu… Tidak dihitung pada waktu gembira, Tapi dibilang pada waktu berduka Kawan itu.. Satu datang, belum tentu yang dulukan hadir… Pahit itu kau telan seorang, Kerana kau sudah tidak percaya… Mereka faham tapi tidakkan memahami Seperti jua mendengar, namun seperti angin lalu… Kawan kadang dijadikan sekadar suka-suka, Bila sedih, terus cari yang baru.. Kawan

EXPLORE »
Rant

Puisi Senja di bandaraya…

Puisi? Aku tidak memanggil ia puisi Aku panggil ia coretan. Coretan hati yang lara Masih tidak bertemu penawarnya… Siapa kata bandaraya itu puncak keamanan? Siapa kata hidup di kota boleh mendamaikan jiwa? Dari kacau bilau menjadi huru hara lagi adalah… Patutlah setiap bandar memerlukan super hero… Seperti Gotham; ada Batman Di Star City; mereka ada

EXPLORE »
Rant

Aksara

Aksara… Tidak semua boleh ditatap ramai pabila bercantum menjadi satu ayat, Tidak semua kata boleh didengar awam Walau tiada niat menyinggung Tanpa memahami konteks, Konsep disalah tafsir Penyampaian telus dirasa menyindir Kuasa aksara tanpa suara Tidak semua mampu faham Mungkin ada yang faham Namun huraiannya berbeza Definisinya sudah tidak sama Aksara bukan irama Dari muzik

EXPLORE »
Rant

Ramai…

Dalam ramai, pasti ada yang merasa sendiri Rasa itu bukan mereka yang pinta Ia hadir kerna merasa jiwanya lara… Lara tak terubat tanpa sebarang penawar Dia kecewa hingga merasa ke hempedu pahitnya Beribu ubat pun takkan boleh merawat rasa itu… Dia tenggelam dalam dunia khayalannya Seperti dunia cermin Dikala orang ramai berjalan ke hadapan Dia

EXPLORE »
Rant

Perfect = Sederhana

Jika orang kata perfect itu sempurna tanpa sebarang kecacatan, habis kenapa manusia normal yang cukup sifatnya masih merasa diri mereka tak sempurna? Walhal, mereka tidak cacat! Perfect Merangkumi semua aspek dalam diri aku, kita dan semua orang. Orang takkan nilai perfect hanya dari satu sudut. Orang akan menilai dari semua penjuru. Kalau bentuknya oktagon, kelapan

EXPLORE »
Journal

#Bertabahlah…

Kabare kalian? Harapnya semua dalam keadaan sihat sejahtera. Dalam post kali ni, aku mintak maaf seandainya ada tuturan dari susunan kata aku yang bakal menyinggung rasa dalam hati kalian. Perkongsian ini, aku harap dapat mencelikkan minda kita semua. Ini bukanlah topik serius, ia hanya satu isu kecil yang dipandang remeh. Hari tu, aku dah cerita

EXPLORE »

Fashion?

“Gila!”  Itulah ungkapan pertama bila dia utarakan idea untuk mengubah fashion. “Kau gila? tak pernah selama ni kau pakai fancy, tetiba je nak tukar?” “Aku tahu, berubah itu memang menakutkan. Lagi-lagi bila ianya melibatkan diri kau sendiri. “ “Selama ni, aku tak pernah rasa insecure bila pakai tudung yang sama selama seminggu. Aku tak kisah

EXPLORE »

Satu ≠ Pertama

Satu tak sama dengan Pertama. Satu adalah satu dan pertama adalah pertama. Apa yang membezakan nombor ni? Satu. Satu orang yang lahir setiap hari adalah bukan orang yang pertama lahir didunia.  Satu orang yang pergi, juga bukan orang yang pertama tinggalkan alam fana. ‘Satu hari’ juga bukan ‘hari pertama’ untuk kita jadikan ianya adalah ‘satu

EXPLORE »
Rant

Minda vs Hati

Hati itu ada dua. Hati yang boleh dilihat dengan mata kasar dan hati yang boleh merasa. Hati itu kalau tidak dipelihara, boleh membuatkan minda/akal kita lumpuh bersama… Ah! Usah kau berfalsafah tentang hati, jika hati sendiri pun tak pernah dijaga. Kau tak pernah ada masa aku perlukan. Kau selalu menyepi bila aku ajukan soalan, dan

EXPLORE »
Rant

Bila blog hilang kompas…

Siapa pernah rasa macam ni? Rasa macam blog korang dah jauh dari motif utama korang cipta blog? Pastu berlakulah peminggiran terhadap blog kerana blog bukan lagi satu keseronokan…huhuhuhu Aku tak taulah pasai pa dua tiga menjak ni, aku rasa blog aku kind of tersasar dari apa yang aku nak. Dia macam takde jiwa aku dalam

EXPLORE »

Newest Entry

Keep in touch!

Thank You For Reading

Scroll to Top