Category: Rant

Kongsi

Definisi “Tengok jer…”

Aku terpanggil untuk membuat entri ini setelah dua bulan berkecimpung dalam dunia ‘part-timer’ disebuah kedai aksesori gadget. (Baru dua bulan, dah kecoh….hahahahahahah) Well, ini bukan kecoh, cuma nak khabarkan sahaja.

Cerita penuh »

Benang Halus dan Air Masin

Suatu benda yang kita sukar tebak adalah dinding yang dicipta dari untaian benang halus.  Mahu dipegang ia tertembus. Mahu bersandar, jatuh terduduk. Ditetas tak punya ikatan. Bagaimana ia tercipta? Aku

Cerita penuh »

Awas! Kawasan licin.

Kawasan licin adalah situasi yang paling merbahaya. Tak kiralah secara nyata ataupun secara metafora. Zon kawasan licin berlaku apabila kita mula takut pada gelinciran. Gelincir yang menyebabkan kita takut juga

Cerita penuh »

Hidup.

Orang selalu kata, hidup ini adalah pilihan. Pilihannya yang terlalu banyak sehingga kita, spesifiknya aku menjadi “buta”. Buta dalam membuat pilihan. Bila pilihan terlalu terhad, dikatakan tiada kepelbagaian dan tidak

Cerita penuh »

Music…describe everything…

Sepatutnya aku letak title post ni dengan tajuk: Jenis muzik yang aku akan dengar. Tapi, bila aku dah mula nak bebel pasal something, aku tahu ianya akan berhujung dengan ‘kemerapuan-yang-tak-sudah”! Jadinya,

Cerita penuh »

Ke-ter-nampak-kan yang kabur

Dalam dunia ni ada banyak perkara. Salah satunya adalah perkara yang nampak dan perkara yang tidak boleh nampak. Nampak. Sesuatu yang dapat dilihat, dirasa, dihidu didengar oleh mana-mana deria yang

Cerita penuh »

Last entry for 2016…

Bagi aku, 2016 itu macam “tahun yang paling sukar untuk dilupakan…” Bagi aku jugak, “2016 adalah tahun akhir jejak Arau sebagai student kampus Arau…” Lagi?? # 2017: Hai! Holla! Ini 2017. Awak

Cerita penuh »

Kenapa…

Kenapa?Kenapa orang selalu minta pendapat tentang cinta pada orang yang tak pernah mengalaminya? Kenapa? Kenapa orang selalu jadikan mereka sebagai rujukan walhal direktori mereka dalam perhubungan adalah sifar. Kenapa aku

Cerita penuh »

Cerita tentang kamu…

Kepada kamu, terima kasih kerana sudi menjadi kawan aku ^_^ Kamu yang sentiasa buat hariku ceria walau sebenar ia kelabu suram. Kamu yang sentiasa ada dikala aku bermuram durja. Kamu

Cerita penuh »

Kalau aku jadi penulis…

Orang pernah kata, You don’t write because you want to say something, you write because you have something to say… Dunia  penulisan, takkan pernah ada tarikh luputnya. Dunia pembacaan, sentiasa

Cerita penuh »

Hidup.

Orang selalu kata, hidup ini adalah pilihan. Pilihannya yang terlalu banyak sehingga kita, spesifiknya aku

Cerita penuh »

Kenapa…

Kenapa?Kenapa orang selalu minta pendapat tentang cinta pada orang yang tak pernah mengalaminya? Kenapa? Kenapa

Cerita penuh »

Definisi “Tengok jer…”

Aku terpanggil untuk membuat entri ini setelah dua bulan berkecimpung dalam dunia ‘part-timer’ disebuah kedai

Awas! Kawasan licin.

Kawasan licin adalah situasi yang paling merbahaya. Tak kiralah secara nyata ataupun secara metafora. Zon

Hidup.

Orang selalu kata, hidup ini adalah pilihan. Pilihannya yang terlalu banyak sehingga kita, spesifiknya aku

Last entry for 2016…

Bagi aku, 2016 itu macam “tahun yang paling sukar untuk dilupakan…” Bagi aku jugak, “2016 adalah

Kenapa…

Kenapa?Kenapa orang selalu minta pendapat tentang cinta pada orang yang tak pernah mengalaminya? Kenapa? Kenapa

Cerita tentang kamu…

Kepada kamu, terima kasih kerana sudi menjadi kawan aku ^_^ Kamu yang sentiasa buat hariku

Kalau aku jadi penulis…

Orang pernah kata, You don’t write because you want to say something, you write because

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top