Category: Journal

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin

Happiness is…meet my favorite author

Cerita dia takdelah sehangat isu dobi. Tapi cukup membuat aku teruja hingga ke-tahap dewa sembilan belas. Serius, inilah first time aku face to face siap bersalam dan ambik gambar bhai! Salam tu penting. Terasa aura seorang penulis dowh…sampai aku rasa speechless. Hahahaha…sumpah tergamam dowh! Dahlah aku balik kelas terus masuk kerja. Dengan perut laparnya, aku

EXPLORE »

New semester all again

Sepatutnya aku update setiap minggu.  Sepatutnya hari isnin dan khamis aku update baru. Sepatutnya… Itu semua benda yang aku patut buat minggu lepas. Tapi…macam biasa, aku tak buat. Macam biasa, aku cipta alasan. Tapi takpe, as long as aku masih teringat dan masih plan untuk update itu bagi aku suatu perkara yang bagus. Hahahahahah… (Please

EXPLORE »

The Healer: How I handle my dark phase

Semester baru nak start. Itu semua student dah maklum. Lagi-lagi bagi student UiTM. Seronok cuti nampak? Cuti dah habis. Jangan risau. Tak lama lagi pun banyak cuti. So, setiap kali sem baru masuk. Banyak perkara yang diluar jangkaan akan berlaku. Antaranya: Terpaksa buat kerja dua kali ganda dari biasa demi memahami subjek yang dah lama tinggal

EXPLORE »

Hello September!

Salam Aidil Adha buat semua. Moga hari ni lebih baik dari semalam dan hari sebelumnya. Amin! Masuk hari ni, adalah hari terakhir aku bercuti dan bersenang lenang di Miri. Yup! Aku balik  miri empat hari saja. Untuk meraikan majlis perkahwinan kakak yang ketiga, semalam.. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Kitaorang sempat lagi lepak makan KFC

EXPLORE »

When I spit it out….

Bila kita dapat meluahkan segala rasa berbuku pada orang yang sepatutnya, ada satu benda yang kita akan dapat. Iaitu:- rasa ringan. Semua beban seakan dah hilang! Seriously! Aku dah lama tak berkawan dengan orang baru. Sebab aku spesies yang malas nak kenal orang. Hahahaha Aku bukan tak nak kenal orang. Cuma masalahnya,…itulah…malas nak kenal orang.

EXPLORE »

Starting my hashtag!

Holla there! How are you? Hopefully, everything is beyond expectation. Bagi sesiapa yang telah follow instagram aku korang mesti perasankan yang aku lebih banyak pos gambar makanan lebih dari gambar sendiri. Itu sebab makanan lebih menarik dari aku! hahahah Takdelah, tapi betul jugaklah. Makanan kat ig yang aku post tu, boleh jadik peneman perut ni

EXPLORE »

The Cloud Song, just for you…

Aku ada satu lagu. Lagu tu first time aku dengar dalam aeon. Yah, kadang aeon punya lagu ni bosan nak mati! Tapi, ada sesetengahnya pulak, buat aku ulang dengar banyak kali. Dan salah satu lagu bertuah di halwa telinga aku adalah lagu nyanyian Meiko, The cloud song. Masa tu, aku tengah fed up pasal apa

EXPLORE »

Be strong buddy!

Aku tak tahu nak up cerita apa. Cuma sebabkan aku dah lama tak up entri jadi aku rasa aku patut kot up dengan cerita yang mana aku rasa patut. Hahahah… Minggu lepas, secara rasminya, aku miliki kereta sendiri. Alhamdulillah dan terima kasih ayah untuk kereta ini.  Minggu lepas juga, aku pergi lepak dengan member aku

EXPLORE »

Uber vs Grab Car

Masuk bulan Ogos ni, maka genaplah tiga bulan setengah aku naik public transport bergelar uber dan grab car ni. Jangan persoal kenapa aku tak naik bas. Dia akan jadi isu masa vs duit. Sebab aku sayang masa maka, aku pilih uber dan grab.  Biasanya jarak dari tempat kerja aku dan rumah adalah 6.2km (dengan menggunakan highway). 

EXPLORE »

End-Year Blog Missions

Selepas beberapa tahun membuat research, naluri aku kuat mengatakan tahun ini adalah tahun pembuktian yang aku harus mengambil langkah besar dalam dunia blogging. Sebesar mana itu termasuklah overhaul blog ni.  Antara perkara yang termasuk dalam end-year blog missions aku adalah: 1- Tukar blog platform Ini adalah keputusan yang paling sukar sekali bagi aku. Dah lama terbiasa

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top