Category: Journal

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin

Hey 2017, it’s time to Sayonara

Ada orang cakap 2017 will teach us to be strong.  Dan ianya amat benar.  So, ini adalah entri kedua bagi bulan Disember dan barangkali merupakan entri terakhir bagi tahun 2017. How fast times flies….huhuhu terasa baru semalam 2007. Terasa baru kelmarin Mawi dan Ekin berkahwin. Baru hari tu Tunku Mizan jadi Sultan. Baru merasa Islam Hadhari

EXPLORE »

How to balance a life as student vs part-time worker

Masuk bulan November ni, genaplah lapan bulan aku kerja sebagai part-time. Aku masih ingat lagi semua proses jatuh bangunnya nak stabilkan hidup dua tiga sisi mengalahkan Oliver Queen! Susah! sangat susah sampai ada satu masa tu aku nak give up belajar. Dan satu masanya pulak aku rasa nak berhenti kerja!😐 Gila!  Kerja gila semua tu

EXPLORE »

5 things that changed my life perceptions…

Semalam aku cakap nak tengok Tombiruo. Ah! itu semua omong kosong bila mana aku ternampak suatu booth yang bisa menukar kitaran hidup aku pada masa hadapan (kemungkinan). Cerita dia mungkin aku akan ulas panjang esok. Untuk hari ni, aku just nak share tentang 5 benda utama yang telah ubah persepsi hidup aku. (Amboi! ayat kemain kau!)

EXPLORE »

Pistachio Baskin Robbins??

Panas panas gini makan aiskrim memang sedap. Lagi-lagi kalau dapat offer dari Digi. Ah! jangan risau ni bukan entri berbayar dari pihak digi mahupun baskin robbins. Ini hanya cerita tentang peliknya rasa aiskrim pistachio! Siapa pernah rasa perisa ni?Ergh! Macam ubat rasa dia. Aku bertahan sampai habis sebab kacangnya saja. Sebab kacang pistachio! Kaler dia? Sepertinya

EXPLORE »

7 Lies I keep repeating on myself

Holla there! It’s been a century I didn’t write any post. Piuh! Say farewell to the long hiatus and mid-sem break. 🙌 So, cerita dia….seperti biasa. Tak ada yang menarik. Pergi kerja, balik kerja, buat assignment, layan drama, layan movie, baca buku…ah! What a life….. Aku cakap hari tu nak update entri dua kali seminggu.

EXPLORE »

Handling the downhill

Sejak dua menjak ni aku rasa aku malas nak layan orang. Hahahahah. Bukanlah malas sangat, cuma tertakluk pada orangnya bagaimana. (Acah macam semua orang nak layan kau je kan? perasan da!) Takdelah…bendanya aku lebih suka diam dari berbahas tentang topik yang aku tak minat.  Tapi tulah, sejak dah menginjak dewasa ni, banyak pulak benda yang

EXPLORE »

Happiness is…meet my favorite author

Cerita dia takdelah sehangat isu dobi. Tapi cukup membuat aku teruja hingga ke-tahap dewa sembilan belas. Serius, inilah first time aku face to face siap bersalam dan ambik gambar bhai! Salam tu penting. Terasa aura seorang penulis dowh…sampai aku rasa speechless. Hahahaha…sumpah tergamam dowh! Dahlah aku balik kelas terus masuk kerja. Dengan perut laparnya, aku

EXPLORE »

New semester all again

Sepatutnya aku update setiap minggu.  Sepatutnya hari isnin dan khamis aku update baru. Sepatutnya… Itu semua benda yang aku patut buat minggu lepas. Tapi…macam biasa, aku tak buat. Macam biasa, aku cipta alasan. Tapi takpe, as long as aku masih teringat dan masih plan untuk update itu bagi aku suatu perkara yang bagus. Hahahahahah… (Please

EXPLORE »

The Healer: How I handle my dark phase

Semester baru nak start. Itu semua student dah maklum. Lagi-lagi bagi student UiTM. Seronok cuti nampak? Cuti dah habis. Jangan risau. Tak lama lagi pun banyak cuti. So, setiap kali sem baru masuk. Banyak perkara yang diluar jangkaan akan berlaku. Antaranya: Terpaksa buat kerja dua kali ganda dari biasa demi memahami subjek yang dah lama tinggal

EXPLORE »

Hello September!

Salam Aidil Adha buat semua. Moga hari ni lebih baik dari semalam dan hari sebelumnya. Amin! Masuk hari ni, adalah hari terakhir aku bercuti dan bersenang lenang di Miri. Yup! Aku balik  miri empat hari saja. Untuk meraikan majlis perkahwinan kakak yang ketiga, semalam.. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar. Kitaorang sempat lagi lepak makan KFC

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top