Category: Journal

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Journal

Untuk Dia, Biru Kelabu

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga pembaca dan penjengah yang setia meng-usha blog yang suam-suam susu basi ni. Okay, fine…barang basi mana ada yang suam dah. Ini cerita untuk dia biru kelabu.  Untuk dia yang selalu pakai baju kalau tak warna biru, warna kelabu. Dia pernah pakai baju kaler hijau dalam sekali dua yang boleh

EXPLORE »
Journal

Time to stay low

Hello there, It’s been a long day without new entry. Always make a same old same phrase every time I update the new post. Dugh! So guys, this week…I’m officially no longer using any social media. Yeay! Yang tinggal hanya blog! Yeay again! No ig, no twitter, no FB….just me, my blog and I. Hahahahahah

EXPLORE »
Journal

Bila hati dah move on…

Hi kawan-kawan! Ingat saya lagi tak? Budak yang berazam besar bulan lepas tu dah lesap nak dekat sebulan. Lepas tu, boleh pulak dia salahkan entri lepas dia sebagai alasan tak update sampai sekarang. Tapi betul weh, semua tu berlaku dalam masa sebulan ni.😢 Alasan pertama, tidaklah menjadi masalah. Sebab setiap hari tu akan ada saja

EXPLORE »
Journal

Angin rindu dari Negeri Perlis!

Buka saja topik mengenai Negeri Perlis, laju aku akan jawab; “Gua rindu tom yam dia!!!!” Lagi-lagi suasana aman damai tenteram di Arau. Bau dia, musim dia, memang terasa sangat macam dekat Araustralia. Eh, eh…Arau jer lah. Ini pun aku baru balik dari Arau (versi celup namanya Arau Alam Jawa) dekat seksyen 16. Alhamdulillah dapat jugak

EXPLORE »
Journal

Thank God it’s Monday!

Yuhuuu! Thank God it’s Monday! Aku tak pernah rasa happy bila tahu yang Isnin itu lagi santai dari hari Jumaat. Iyalah, bukan selalu kot nak excited bila jumpa hari isnin. Even hari rabu adalah hari feveret gua. Sebab apa rabu? Rabu kalau ikut dari bahasa arabnya, dia “arbaah”. Maksudnya “Empat”. Since aku anak ke-4, nombor

EXPLORE »
Journal

How I spent my last semester break

Cuti sem lepas dah dua minggu habis. Tapi lagak aku macam baru je lepas habis! Mana tidak, first week satu kelas pun tarak pergi. Mentang-mentanglah dah senior, dengan confidentnya mengatakan lecterur semua tak masuk! lolz! Tapi memang benar, ada satu dua kelas je yang lecterur ada masuk. Yang lain…saja….. Bagi aku, cuti sem lepas aku

EXPLORE »
Journal

5 Stupid things I spent my money on

Obsesi terhadap menghabiskan duit ini memang agak bahaya. Bahaya dia boleh cecah tahap petala ke-18! Dasyhat tak dasyhat! Ya ya ya, aku memang akui yang aku ni seorang yang boros bila datang perihal barang yng aku suka. Come on r, siapalah tak suka duit kan?  Tapi, tu lah…sepanjang 25 tahun hidup ni, aku rasa sebenarnya

EXPLORE »
Journal

Kenapa harus dipaksa?

Selalunya isu “mempersoalkan” ini, aku selalu letak dibawah labels ‘rant’. Tapi, aku tak nak me-‘ranting’ jadi aku pilih ia sebagai journalling…yeah, this is my kind of journal after through the whole long day… Ia bukan suatu yang bisa difaham. Kata lainnya rumit! Rumit untuk memahami cara pemikiran yang berlainan tafsiran, memang boleh gila jadinya. Seperti

EXPLORE »
Journal

Ilham 2018

Gais, akhirnya ilham 2018 menjelma pada tarikh cantik ni. 180118. Aku rasa gerenti banyak benda yang si sopie ni nak borak. Harapan untuk berilmiah punya entry itu mungkin TIADA. Sebab ini adalah entri paling, paling beremosi sekali untuk bulan Januari dan tahun yang sudah tidak berapa baru ini. 2018. Pffth! Aku masih lagi tersasul dan mengigau yang

EXPLORE »
Journal

Hey 2017, it’s time to Sayonara

Ada orang cakap 2017 will teach us to be strong. Dan ianya amat benar. So, ini adalah entri kedua bagi bulan Disember dan barangkali merupakan entri terakhir bagi tahun 2017. How fast times flies….huhuhu terasa baru semalam 2007. Terasa baru kelmarin Mawi dan Ekin berkahwin. Baru hari tu Tunku Mizan jadi Sultan. Baru merasa Islam Hadhari

EXPLORE »
Listen to Orang Podcast now!

Newest Entry

Keep in touch!

Thank You For Reading

Scroll to Top