Category: Journal

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin

How I spent my last semester break

Cuti sem lepas dah dua minggu habis. Tapi lagak aku macam baru je lepas habis! Mana tidak, first week satu kelas pun tarak pergi. Mentang-mentanglah dah senior, dengan confidentnya mengatakan lecterur semua tak masuk! lolz! Tapi memang benar, ada satu dua kelas je yang lecterur ada masuk. Yang lain…saja….. Bagi aku, cuti sem lepas aku

EXPLORE »

5 Stupid things I spent my money on

Obsesi terhadap menghabiskan duit ini memang agak bahaya. Bahaya dia boleh cecah tahap petala ke-18! Dasyhat tak dasyhat! Ya ya ya, aku memang akui yang aku ni seorang yang boros bila datang perihal barang yng aku suka. Come on r, siapalah tak suka duit kan?  Tapi, tu lah…sepanjang 25 tahun hidup ni, aku rasa sebenarnya

EXPLORE »

Kenapa harus dipaksa?

Selalunya isu “mempersoalkan” ini, aku selalu letak dibawah labels ‘rant’. Tapi, aku tak nak me-‘ranting’ jadi aku pilih ia sebagai journalling…yeah, this is my kind of journal after through the whole long day… Ia bukan suatu yang bisa difaham. Kata lainnya rumit! Rumit untuk memahami cara pemikiran yang berlainan tafsiran, memang boleh gila jadinya. Seperti

EXPLORE »

Ilham 2018

Gais, akhirnya ilham 2018 menjelma pada tarikh cantik ni. 180118. Aku rasa gerenti banyak benda yang si sopie ni nak borak. Harapan untuk berilmiah punya entry itu mungkin TIADA. Sebab ini adalah entri paling, paling beremosi sekali untuk bulan Januari dan tahun yang sudah tidak berapa baru ini. 2018.Pffth! Aku masih lagi tersasul dan mengigau yang 2019

EXPLORE »

Hey 2017, it’s time to Sayonara

Ada orang cakap 2017 will teach us to be strong.  Dan ianya amat benar.  So, ini adalah entri kedua bagi bulan Disember dan barangkali merupakan entri terakhir bagi tahun 2017. How fast times flies….huhuhu terasa baru semalam 2007. Terasa baru kelmarin Mawi dan Ekin berkahwin. Baru hari tu Tunku Mizan jadi Sultan. Baru merasa Islam Hadhari

EXPLORE »

How to balance a life as student vs part-time worker

Masuk bulan November ni, genaplah lapan bulan aku kerja sebagai part-time. Aku masih ingat lagi semua proses jatuh bangunnya nak stabilkan hidup dua tiga sisi mengalahkan Oliver Queen! Susah! sangat susah sampai ada satu masa tu aku nak give up belajar. Dan satu masanya pulak aku rasa nak berhenti kerja!😐 Gila!  Kerja gila semua tu

EXPLORE »

5 things that changed my life perceptions…

Semalam aku cakap nak tengok Tombiruo. Ah! itu semua omong kosong bila mana aku ternampak suatu booth yang bisa menukar kitaran hidup aku pada masa hadapan (kemungkinan). Cerita dia mungkin aku akan ulas panjang esok. Untuk hari ni, aku just nak share tentang 5 benda utama yang telah ubah persepsi hidup aku. (Amboi! ayat kemain kau!)

EXPLORE »

Pistachio Baskin Robbins??

Panas panas gini makan aiskrim memang sedap. Lagi-lagi kalau dapat offer dari Digi. Ah! jangan risau ni bukan entri berbayar dari pihak digi mahupun baskin robbins. Ini hanya cerita tentang peliknya rasa aiskrim pistachio! Siapa pernah rasa perisa ni?Ergh! Macam ubat rasa dia. Aku bertahan sampai habis sebab kacangnya saja. Sebab kacang pistachio! Kaler dia? Sepertinya

EXPLORE »

7 Lies I keep repeating on myself

Holla there! It’s been a century I didn’t write any post. Piuh! Say farewell to the long hiatus and mid-sem break. 🙌 So, cerita dia….seperti biasa. Tak ada yang menarik. Pergi kerja, balik kerja, buat assignment, layan drama, layan movie, baca buku…ah! What a life….. Aku cakap hari tu nak update entri dua kali seminggu.

EXPLORE »

Handling the downhill

Sejak dua menjak ni aku rasa aku malas nak layan orang. Hahahahah. Bukanlah malas sangat, cuma tertakluk pada orangnya bagaimana. (Acah macam semua orang nak layan kau je kan? perasan da!) Takdelah…bendanya aku lebih suka diam dari berbahas tentang topik yang aku tak minat.  Tapi tulah, sejak dah menginjak dewasa ni, banyak pulak benda yang

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top