Category: Journal

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Journal

Adulthood thingy is killing me!

Holla there! Alhamdulillah masih lagi hidup, masih bernafas dan yang paling penting masih punya semangat untuk update post hari-hari sejak 18 July. Hopefully, dapatlah istiqomahkan kerajinan ini. 😇 Yeah, seperti yang tertera jelas tanpa dengung, yes and yes…adulthood thingy is killing me right now na na…Sebab? Kenapa perlu dewasa? Kenapa perlu membesar? Argh!!!! Dulu masa

EXPLORE »
Journal

Move On Edisi Ramadhan Syawal 1439H

Ini bukanlah cerita perihal move on seperti yang didambakan oleh semua orang. Ini adalah cerita bagaimana “move on-nya” seorang manusia yang tak pernah move on. Walau acap kali dia membaca mantera, ‘aku dah move on..’ walhal yang sebenarnya dia tidaklah kemana pun…. Dan Salam Aidil Fitri buat warga pembaca budiman yang sedang riuh meraikan raya yang

EXPLORE »
Journal

Hentian sebuah nukilan

Aku rindu kalian. Aku rindu mahu berbuka sambil bergurau senda sama kalian. Minggu ini sudah genap dua minggu kita berpuasa. Tapi,…tiada sehari pun aku dapat berbuka bersama kalian. Sungguh aku rindu… Aku rindu moment bersama kalian. Aku rindu usikan dari kalian. Tapi…semua hanya tinggal mainan pita dalam memori. Oh ya,..bagaimana puasa kalian? Mesti seronok…yang sulong

EXPLORE »
Journal

Untuk Dia, Biru Kelabu

Salam Ramadhan Kareem buat semua warga pembaca dan penjengah yang setia meng-usha blog yang suam-suam susu basi ni. Okay, fine…barang basi mana ada yang suam dah. Ini cerita untuk dia biru kelabu.  Untuk dia yang selalu pakai baju kalau tak warna biru, warna kelabu. Dia pernah pakai baju kaler hijau dalam sekali dua yang boleh

EXPLORE »
Journal

Time to stay low

Hello there, It’s been a long day without new entry. Always make a same old same phrase every time I update the new post. Dugh! So guys, this week…I’m officially no longer using any social media. Yeay! Yang tinggal hanya blog! Yeay again! No ig, no twitter, no FB….just me, my blog and I. Hahahahahah

EXPLORE »
Journal

Bila hati dah move on…

Hi kawan-kawan! Ingat saya lagi tak? Budak yang berazam besar bulan lepas tu dah lesap nak dekat sebulan. Lepas tu, boleh pulak dia salahkan entri lepas dia sebagai alasan tak update sampai sekarang. Tapi betul weh, semua tu berlaku dalam masa sebulan ni.😢 Alasan pertama, tidaklah menjadi masalah. Sebab setiap hari tu akan ada saja

EXPLORE »
Journal

Angin rindu dari Negeri Perlis!

Buka saja topik mengenai Negeri Perlis, laju aku akan jawab; “Gua rindu tom yam dia!!!!” Lagi-lagi suasana aman damai tenteram di Arau. Bau dia, musim dia, memang terasa sangat macam dekat Araustralia. Eh, eh…Arau jer lah. Ini pun aku baru balik dari Arau (versi celup namanya Arau Alam Jawa) dekat seksyen 16. Alhamdulillah dapat jugak

EXPLORE »
Journal

Thank God it’s Monday!

Yuhuuu! Thank God it’s Monday! Aku tak pernah rasa happy bila tahu yang Isnin itu lagi santai dari hari Jumaat. Iyalah, bukan selalu kot nak excited bila jumpa hari isnin. Even hari rabu adalah hari feveret gua. Sebab apa rabu? Rabu kalau ikut dari bahasa arabnya, dia “arbaah”. Maksudnya “Empat”. Since aku anak ke-4, nombor

EXPLORE »
Journal

How I spent my last semester break

Cuti sem lepas dah dua minggu habis. Tapi lagak aku macam baru je lepas habis! Mana tidak, first week satu kelas pun tarak pergi. Mentang-mentanglah dah senior, dengan confidentnya mengatakan lecterur semua tak masuk! lolz! Tapi memang benar, ada satu dua kelas je yang lecterur ada masuk. Yang lain…saja….. Bagi aku, cuti sem lepas aku

EXPLORE »
Journal

5 Stupid things I spent my money on

Obsesi terhadap menghabiskan duit ini memang agak bahaya. Bahaya dia boleh cecah tahap petala ke-18! Dasyhat tak dasyhat! Ya ya ya, aku memang akui yang aku ni seorang yang boros bila datang perihal barang yng aku suka. Come on r, siapalah tak suka duit kan?  Tapi, tu lah…sepanjang 25 tahun hidup ni, aku rasa sebenarnya

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top