Category: Journal

Kongsi
treat your self

Self Care On A Budget

Dua minggu lepas, aku rasa terlalu down sampaikan rasa nak harakiri pun ada. (Cepatnyalah aku putus asa dengan hidupkan?) Then selepas je dapat noti yang duit poket dah masuk, laju

Cerita penuh »
adult-belief-black-and-white

Pilihan kehidupan

Dalam tahun ni, kemungkinan aku akan tamat belajar. InsyaAllah. Doakan segalanya dipermudahkan. 2019 adalah tahun dimana aku patut pilih untuk fokus kehidupan sebagai seorang pelajar. Yup! Betul-betul belajar. No more

Cerita penuh »
writing notes

Just another post

You know what is awesome? When you can be happy, be grateful for everything that you already have and just be yourself . Cuti semester bagi sem lima dah pun

Cerita penuh »
Vendetta Mask

Disguise

Setelah selesai menukar barang satu dua warna dalam blog ini bagi menampakkan ia berwajah segar, akhirnya aku putuskan untuk rant barang satu dua atau tiga mengenai hidup yang selagimana kau

Cerita penuh »

Terlepas sudah

Alkisahnya, bila kau masuk kelas senior dan kau lupa bertanya pada mereka bilakah the exact time for the final exam… Yeah, tahniah for the correct guess. Aku tak boleh nak

Cerita penuh »

Disconnected

Aku cuba untuk fokus pada final exam yang masih berbaki dua paper saja lagi baru up entry pertama bagi tahun 2019 dengan penuh gilang gemilangnya. Namun, kemiangan tangan dan otak

Cerita penuh »
Walk alone

A Good Goodbye 2018

Sebelum aku memulakan ulangkaji bagi exam pada petang esok, sukalah aku katakan Selamat Tinggal 2018! Walaupun 2018 masih bersisa satu hari lagi, aku tetap mahu ucap. Mana tahu aku tak

Cerita penuh »

Hidup seorang ambivert

Dear readers, Hari ini aku telah selamat keluar dari Gua Wakanda Mahismati (gelaran bagi rumah tempat aku bertapa semenjak empat purnama lalu). Alhamdulillah, semuanya masih dalam kondisi yang baik-baik. Jiwa,

Cerita penuh »
man standing at the bay

Pamitan sebuah December

December. Bulan aku kata dia. Ah, selamat hari tua bisiknya sendiri. Umur sudah meningkat tiada apa perlu dinafikan selain menjalani hari-hari dengan penuh kematangan. DEWASA. Walau itu suatu situasi yang

Cerita penuh »
Vendetta Mask

Disguise

Setelah selesai menukar barang satu dua warna dalam blog ini bagi menampakkan ia berwajah segar,

Cerita penuh »
treat your self

Self Care On A Budget

Dua minggu lepas, aku rasa terlalu down sampaikan rasa nak harakiri pun ada. (Cepatnyalah aku

adult-belief-black-and-white

Pilihan kehidupan

Dalam tahun ni, kemungkinan aku akan tamat belajar. InsyaAllah. Doakan segalanya dipermudahkan. 2019 adalah tahun

writing notes

Just another post

You know what is awesome? When you can be happy, be grateful for everything that

Vendetta Mask

Disguise

Setelah selesai menukar barang satu dua warna dalam blog ini bagi menampakkan ia berwajah segar,

Terlepas sudah

Alkisahnya, bila kau masuk kelas senior dan kau lupa bertanya pada mereka bilakah the exact

Disconnected

Aku cuba untuk fokus pada final exam yang masih berbaki dua paper saja lagi baru

Walk alone

A Good Goodbye 2018

Sebelum aku memulakan ulangkaji bagi exam pada petang esok, sukalah aku katakan Selamat Tinggal 2018!

Hidup seorang ambivert

Dear readers, Hari ini aku telah selamat keluar dari Gua Wakanda Mahismati (gelaran bagi rumah

man standing at the bay

Pamitan sebuah December

December. Bulan aku kata dia. Ah, selamat hari tua bisiknya sendiri. Umur sudah meningkat tiada

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top