Category: Journal

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
writing notes
Journal

Just another post

You know what is awesome? When you can be happy, be grateful for everything that you already have and just be yourself . Cuti semester bagi sem lima dah pun bermula. Khabarnya, mostly kawan yang aku kenal bakal habis belajar tahun ni. That’s mean diorang semua akan konvo pada tahun depan, tidak pun yang konvo

EXPLORE »
Vendetta Mask
Journal

Disguise

Setelah selesai menukar barang satu dua warna dalam blog ini bagi menampakkan ia berwajah segar, akhirnya aku putuskan untuk rant barang satu dua atau tiga mengenai hidup yang selagimana kau hidup selagi itulah kau berfikir tentangnya… Balik dari kerja, aku terus bawa diri tanpa arah menuju ke suatu destinasi yang aku harapkan ianya dapat menjadi

EXPLORE »
Journal

Terlepas sudah

Alkisahnya, bila kau masuk kelas senior dan kau lupa bertanya pada mereka bilakah the exact time for the final exam… Yeah, tahniah for the correct guess. Aku tak boleh nak meraung atau melalak atau rasa macam down whatsoever sebabnya itu sudah silap aku sendiri… Aku pun dah tanyakan perihal ni pada lecturer dan beliau pun

EXPLORE »
Journal

Disconnected

Aku cuba untuk fokus pada final exam yang masih berbaki dua paper saja lagi baru up entry pertama bagi tahun 2019 dengan penuh gilang gemilangnya. Namun, kemiangan tangan dan otak serta minda yang tidak tertahankan telah memaksa aku untuk update post yang berjudul ‘Disconnected’…. Disconnected. Semenjak aku bertekad untuk ucapkan ‘A Good Goodbye’ bagi semua

EXPLORE »
Walk alone
Journal

A Good Goodbye 2018

Sebelum aku memulakan ulangkaji bagi exam pada petang esok, sukalah aku katakan Selamat Tinggal 2018! Walaupun 2018 masih bersisa satu hari lagi, aku tetap mahu ucap. Mana tahu aku tak sempat ucap sebelum 2019 menjelma. Seperti biasa, feed blog mulai hari ini, esok lusa dan seterusnya pasti akan dipenuhi dengan coretan dari semua blogger demi

EXPLORE »
Journal

Hidup seorang ambivert

Dear readers, Hari ini aku telah selamat keluar dari Gua Wakanda Mahismati (gelaran bagi rumah tempat aku bertapa semenjak empat purnama lalu). Alhamdulillah, semuanya masih dalam kondisi yang baik-baik. Jiwa, kereta, perasaan, rakan kerja? Semua OK! Tiga hari bertapa. Selepas balik meraikan majlis aqiqah anak buah yang gilangnya seolah majlis kahwin. Tiga hari balik dalam

EXPLORE »
man standing at the bay
Journal

Pamitan sebuah December

December. Bulan aku kata dia. Ah, selamat hari tua bisiknya sendiri. Umur sudah meningkat tiada apa perlu dinafikan selain menjalani hari-hari dengan penuh kematangan. DEWASA. Walau itu suatu situasi yang dia cuba elak. Kalau boleh…tapi sayangnya, istilah ‘bila orang dah besar nanti’ kian menghampiri dan menjengah kepala. Ah, sudah….. Terima kasih buat keluarga, rakan Facebook,

EXPLORE »
Journal

Hijab Wakanda

Assalamualaikum kepada semua warga maya yang masih setia menatap laman aku yang tidak lama lagi akan bertukar ke alam lain. Aku harap semua dalam keadaan baik-baik sahaja hendaknya. Hijab Wakanda. Ada orang cakap, aku ni terlalu kuat berimaginasi sampai menyerap unsur dalam movie ke dalam realiti. Aku hanya gelak bersahaja. Dah nak buat macam mana.

EXPLORE »
Girl enjoy the waterfalls view
Journal

6 Minggu Sebelum 2019

Sambil bertemankan dengkuran sang kawan yang kepenatan menjalani kehidupan beliau dan juga OST filem Bahubali yang aku sukar untuk move on, aku menaip dengan penuh semangat. Uish, dashyat aura Bahubali ni. Sampai berkecamuk emosi aku seketika. Salam pagi buta buat semua nocturnal diluar sana. Since aku dah bantai tidur pada siang tadi setelah sekian lama

EXPLORE »
kid walk alone
Journal

BERHENTI

Berhenti! Berhenti kata dia. Berhenti seketika. Demi mencari satu nafas baru. Namun tidak kata alam. Kau harus teruskan perjalanan tanpa sebarang henti. Aku lelah duhai alam, aku sudah lelah duhai kawan… Apa yang meruntun jiwamu duhai teman? Sendu. “Kenapa?” tanyaku. Kenapa aturan itu selalu tidak selari dengan waktu? Kenapa aku harus bisu disaat teriakan jiwa

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top