Category: Journal

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Journal

Cerita tentang kita…

Ramai yang tak tahu istilah kita itu tak semestinya hanya berlaku antara dua manusia. Ia boleh jadi juga adalah persitiwa antara sekumpulan rakan kelas atau apa jua jamadat yang hidup di alam galaksi ini. Maknanya sangat luas. Tahun 2019 adalah tahun terakhir aku akan bergelar seorang pelajar setelah 20 tahun. Yup, 20 tahun memegang title

EXPLORE »
Journal

Menjadi Normal

Kadang ada satu masa tu, kita nak jadi orang yang paling berinspirasi dalam satu ruang. Ada satu masa tu pulak, kita hanya mahu menjadi bayang, echo dan hanya mahu hidup yang tenang tanpa mengejar segala benda yang semua orang kejarkan. Just living a simple life. A happy private life yang hanya terhad kepada orang yang

EXPLORE »
Journal

Lilin yang tiada kaitan

Salam kabare dan salam maulidur Rasul bagi tahun 1441H. Dah lama rasa biarkan laman ini bersawang. Yeah, namalah laman sesawang, so biarkanlah ia bersawang sewenangnya. Hahahah Holla gais? Pe cer pa habaq, lama tak dengar cerita. Ke aku yang makin tenggelam dalam lautan Pasifik ni? Hari ni tak dapat nak record podcast lagi, pasai suara

EXPLORE »
Journal

Mimpi.

Dah seminggu aku tak update. Dari hari tu aku termenung tengok tajuk ‘mimpi’ ni, tapi sampai sekarang, aku tak tahu benda apa sebenarnya yang aku mimpikan. Namalah kau tadak fokus niche, makanya blog kau pun suka hati kau jelah nak merapu meraban membebel pasal apa kan? It’s your freedom. Kau tadak terikat dengan mana-mana komitmen.

EXPLORE »
Blog

Farewell Magazine

Memilih untuk melepaskan sesuatu yang bakal menaikkan potensi dan kredibiliti kau itu tidak mudah. Sukar! Ya, terlalu sukar. Tapi, untuk mengejar segalanya kau takut yang dikejar tidak dapat, yang dikendong berciciran. Yup! Itulah situasi yang aku hadap sekarang. Selepas menerima email dari chief editor Zalora magazine, mengenai perubahan hala tujuan majalah tersebut, aku memilih untuk

EXPLORE »
Journal

Perubahan habitat

Aku tak tahu nak mula dari mana. Aku tak tahu bagaimana untuk bercerita. Part 2 podcast aku, takkan didedahkan trivianya. Nanti sampai masanya aku akan kongsilah ye…untuk hari ni, aku cerita trivia kenapa perubahan habitat itu perlu. Semalam aku join program anjuran MASMED UiTM. Program usahawan yang julung kalinya aku join. Banyak membuka minda dan

EXPLORE »
Journal

Intern Life 2.0

Salam Hari Malaysia buat semua pembaca yang sedang ralit menjalani hari-hari kalian dengan penuh bersemangat. Minggu ini merupakan minggu terakhir kita bercuti panjang. Minggu depan, insyaAllah segalanya akan kembali pada keadaan normal. Cerita mengenai intern life 2.0 ini, so far so good, alhmdulillah. Tempat intern semuanya okay. Baik-baik saja walau ianya agak melesukan (sebab aktiviti

EXPLORE »
Journal

Cerita 49 hari

Jam 0155. Instead of tidur melenakan diri disebabkan esok kena bersiap seawal mungkin untuk pergi menjalani latihan industri, aku masih sibuk menaip disini. Entah pemikiran mahu bercerita itu selalu menjengah kala lewat malam. Sedang tadi asyik menulis mengenai hari-hari yang berlalu. Rutin yang tiada kenal erti jemu untuk teruskan hidup walau ia sendu, idea cerita

EXPLORE »
Journal

Mengintai Promosi Traveloka Saleabration 2019

Tahun ni kebanyakkan geng-geng Arau aku dah habis belajar. Bila dah habis belajar ni, majority ada yang terus kerja, ada pulak nak relax, makan angin atau duduk tenang-tenang bagi sebulan dua. Jeles pulak aku tengok diorang boleh santai-santai dan tak payah runsing dengan kemasukan semester baru yang masih berbaki kurang dari sepuluh hari ni. Paling

EXPLORE »
Journal

Diploma vs Degree Life

Hi there! Malam yang sepi lagi hening ditemani lagu-lagu yang mengimbau memori, aku dengan senang hatinya mahu bercerita mengenai dunia diploma dan dunia degree. Idea ni tercetus atas permintaan member diploma dulu. Yeah, kau tahu siapa. Dan entri ni dengan terbukanya aku tujukan kepada semua. No hurt feeling here. Rasa macam biased tak entri ni

EXPLORE »
Listen to Orang Podcast now!

Newest Entry

Keep in touch!

Thank You For Reading

Scroll to Top