Category: Journal

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Blog

Farewell Magazine

Memilih untuk melepaskan sesuatu yang bakal menaikkan potensi dan kredibiliti kau itu tidak mudah. Sukar! Ya, terlalu sukar. Tapi, untuk mengejar segalanya kau takut yang dikejar tidak dapat, yang dikendong berciciran. Yup! Itulah situasi yang aku hadap sekarang. Selepas menerima email dari chief editor Zalora magazine, mengenai perubahan hala tujuan majalah tersebut, aku memilih untuk

EXPLORE »
Journal

Perubahan habitat

Aku tak tahu nak mula dari mana. Aku tak tahu bagaimana untuk bercerita. Part 2 podcast aku, takkan didedahkan trivianya. Nanti sampai masanya aku akan kongsilah ye…untuk hari ni, aku cerita trivia kenapa perubahan habitat itu perlu. Semalam aku join program anjuran MASMED UiTM. Program usahawan yang julung kalinya aku join. Banyak membuka minda dan

EXPLORE »
Journal

Intern Life 2.0

Salam Hari Malaysia buat semua pembaca yang sedang ralit menjalani hari-hari kalian dengan penuh bersemangat. Minggu ini merupakan minggu terakhir kita bercuti panjang. Minggu depan, insyaAllah segalanya akan kembali pada keadaan normal. Cerita mengenai intern life 2.0 ini, so far so good, alhmdulillah. Tempat intern semuanya okay. Baik-baik saja walau ianya agak melesukan (sebab aktiviti

EXPLORE »
Journal

Cerita 49 hari

Jam 0155. Instead of tidur melenakan diri disebabkan esok kena bersiap seawal mungkin untuk pergi menjalani latihan industri, aku masih sibuk menaip disini. Entah pemikiran mahu bercerita itu selalu menjengah kala lewat malam. Sedang tadi asyik menulis mengenai hari-hari yang berlalu. Rutin yang tiada kenal erti jemu untuk teruskan hidup walau ia sendu, idea cerita

EXPLORE »
Journal

Mengintai Promosi Traveloka Saleabration 2019

Tahun ni kebanyakkan geng-geng Arau aku dah habis belajar. Bila dah habis belajar ni, majority ada yang terus kerja, ada pulak nak relax, makan angin atau duduk tenang-tenang bagi sebulan dua. Jeles pulak aku tengok diorang boleh santai-santai dan tak payah runsing dengan kemasukan semester baru yang masih berbaki kurang dari sepuluh hari ni. Paling

EXPLORE »
Journal

Diploma vs Degree Life

Hi there! Malam yang sepi lagi hening ditemani lagu-lagu yang mengimbau memori, aku dengan senang hatinya mahu bercerita mengenai dunia diploma dan dunia degree. Idea ni tercetus atas permintaan member diploma dulu. Yeah, kau tahu siapa. Dan entri ni dengan terbukanya aku tujukan kepada semua. No hurt feeling here. Rasa macam biased tak entri ni

EXPLORE »
Photo by Rakicevic Nenad from Pexels
Journal

Allergic raya?

Soal tentang raya, mungkin semua orang bayang saat gembira, meriah, senyum, kesibukan menyediakan juadah, kuih raya, kek dan sebagainya. Tapi bagi aku, raya itu suatu yang memenatkan. Ia suatu yang hitam kelabu, hujan ribut, teriakan, jeritan, marah dan sesuatu yang menyerabutkan. Ianya sudah menular menjadi alahan memakan diri sampai aku terpaksa buat satu entri untuk

EXPLORE »
adult-belief-black-and-white
Journal

I heart Ramadhan 1440H

Alhamdulillah masih dipertemukan lagi dengan Ramadhan yang ke-27. Walaupun aku tidaklah puasa seawal umur 1 tahun, boleh jadi ini baru ramadhan yang ke-15 aku secara serius. Mana tau puasa zaman sekolah rendah dulu banyak sangat cilok puasanya (yok-yok tengahari buka periuk….) The best thing about Ramadhan is, buka puasa, teraweh, stay up malam hari tak

EXPLORE »
walk alone
Journal

Peluang

Banyak peluang selalu tersasar bila kita mula perasan selepas kehilangannya. Macam mana kita tahu yang kita telah guna setiap peluang itu sebaiknya? Cerita dia, hidup. Hiduplah sepenuh hati seolah kau akan mati tak lama lagi. Kau suka orang, cakaplah dekat dia…sebab memang betul, setiap malang itu tak pernah punya bau. Aku suka orang. Ramai sangat!

EXPLORE »
Journal

Endgame dan Hantu Kabel

Macam biasa bila wujudnya internet, aku akan update satu entri mengenai status kehidupan aku sekarang sebelum memulakan kerja-kerja akademiah ini. Malas nak cerita panjang, aku summarizekan dalam bentuk point bullet dimana ianya lebih senang untuk aku tidak berbunga bahasa. 12 April – Tengok Shazam dengan lagak thesis dah sempurna, walhal haprak tak siap! Hati ni

EXPLORE »

Newest Entry

Keep in touch!

Thank You For Reading

Scroll to Top