Category: Geomatik

Kongsi

Praktikal di JUPEM #2

Holla there! First of all, aku nak ucapkan tahniah kepada adik-adik yang dapat menyambung ke peringkat pengajian yang seterusnya! Patutlah ramai tanya soalan pasal geomatik…ni mesti dapat geomatik ni Hehehehe…apa-apa

Cerita penuh »

Cabaran belajar Geomatik

Menjadi salah seorang pelajar Geomatik memang seronok. Sebab apa? sebab situasi pembelajaran yang berbeza bagi setiap subjek. Ia merangkumi lab, kerja lapangan, dewan kuliah dan kelas. Masa paling seronok dan

Cerita penuh »

Basic Geomatic Report format

Assalamualaikum and Hello there again! Alhamdulillah penerangan untuk semua subjek sepanjang semester dah pun habis aku ceritakan secara ringkas dalam entri-entri sebelum ni. So, kali ni aku nak terangkan sikit

Cerita penuh »

Cara memohon tempat praktikal

Bagi pelajar Diploma Geomatik, permohonan tempat praktikal akan dilakukan semasa semester lima. Mungkin ada persamaan untuk kos yang ada praktikal seperti pelajar sains polimer, ladang dan lain-lain. Secara ringkasnya memang ada briefing dari

Cerita penuh »

Fail sebelum praktikal

Selepas korang mohon tempat praktikal, dah dapat tempat, siap hantar borang pengesahan semua, tiba-tiba result sem lima keluar dan tak mencapai seperti yang korang impikan…apa yang korang perlu buat? Kalau subjek yang

Cerita penuh »

Sains Geomatik: Sem 6

Tahniah kepada anda yang sudahpun sampai ke fasa semester 6! Setelah pulun bagai nak rak, tibalah masanya mengaplikasikan dunia teori kedalam dunia kerjaya. Praktikal ni best sebab banyak faktor. Dan

Cerita penuh »
Survey work at bendang

Sains Geomatik: Sem 5

Semester 5 sains geomatik pada zaman aku (batch perihelion) merangkumi Subjek:- Fundamentals of Entrepreneurship Cadastral Surveying III (boleh tahan masak jugaklah kulit) Industrial Training Geodetic Surveying Intro. to Remote Sensing

Cerita penuh »
sunset view

Sains Geomatik: Sem 4

Tahniah sebab korang dah berjaya ke tahap ini dan selamat menjadi senior! ^_^  Subjek dalam semester 4: Introductory Hydrographic Surveying Principles of Carthography Survey Computations Geodetic Studies Fundamentals of Land Laws

Cerita penuh »

Praktikal di JUPEM #2

Holla there! First of all, aku nak ucapkan tahniah kepada adik-adik yang dapat menyambung ke

Cabaran belajar Geomatik

Menjadi salah seorang pelajar Geomatik memang seronok. Sebab apa? sebab situasi pembelajaran yang berbeza bagi

Basic Geomatic Report format

Assalamualaikum and Hello there again! Alhamdulillah penerangan untuk semua subjek sepanjang semester dah pun habis

Cara memohon tempat praktikal

Bagi pelajar Diploma Geomatik, permohonan tempat praktikal akan dilakukan semasa semester lima. Mungkin ada persamaan untuk kos yang

Fail sebelum praktikal

Selepas korang mohon tempat praktikal, dah dapat tempat, siap hantar borang pengesahan semua, tiba-tiba result sem

Sains Geomatik: Sem 6

Tahniah kepada anda yang sudahpun sampai ke fasa semester 6! Setelah pulun bagai nak rak,

Survey work at bendang

Sains Geomatik: Sem 5

Semester 5 sains geomatik pada zaman aku (batch perihelion) merangkumi Subjek:- Fundamentals of Entrepreneurship Cadastral

sunset view

Sains Geomatik: Sem 4

Tahniah sebab korang dah berjaya ke tahap ini dan selamat menjadi senior! ^_^  Subjek dalam semester

Terima Kasih Daun Keladi! 

Scroll to Top