Category: Blog

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Blog

Aku dan blogger #4

Holla dear my fellow readers, how you have been so far? Is it great? Life of 2017 really tough! Doesn’t it? hahaha, I can tell that…so, have you being consistent towards your blog writing ‘thingy’? Nay….as you see, aku pun timbul tenggelam macam orang tadak blog lagaknya. Tapi takpe, asal kita tulis dari rasa, ia

EXPLORE »
Blog

You’re invited to ZCOOP Magazine!

Kebelakangan ni kalau korang perasan, terlalu banyak peluang dibuka kepada blogger. SushiVid, review barang, review website, review and review dan review lagi. Tapi kali ni, ada peluang lagi besar kepada blogger yang minat menulis! Zalora Magazine @ ZCOOP magazine telah membuka peluang besar kepada blogger untuk menulis artikel di dalam majalah diorang. Kalau korang suka tulis

EXPLORE »
Blog

Cabaran blogging zaman millenia

Hari yang redup dikawasan aku telah membuatkan aku merenung dan memikirkan tentang nasib dunia blogging pada masa hadapan. Kemanakah hala tujunya? Bagaimanakah pengakhiran sebuah blog kelak? Adakah blog aku masih menjadi rujukan jika jutaan blog baru muncul setiap hari? Ah, nak nak pulak dengan masalah ‘mood blogging ke laut’ yang tak reti balik darat. Kerisauan

EXPLORE »
Blog

Bubur Pedas Sarawak

Musim Ramadhan biasanya semua dari kita akan ada makanan ‘wajib’ masing-masing. Since tahun ni aku tak berpeluang buka puasa di tanah air sendiri, maka hanya mengenang resepi pun dah cukup untuk aku hilang rasa terliur nanti. (Haraplah tak kempunan…😅) Sebelum aku mulakan entri ni, suka aku menjemput semua rakan blogger untuk merebut peluang memenangi hadiah

EXPLORE »
Blog

“The Rainbow Bridge”

Kindness is the most amazing and powerful weapon… Allow me to stole your time to read my amazing experience for almost 25 years old lives. The story begin when my dad told me to pack my bag because his going to send me to Kelantan. And I was like, “Kelantan? Why? What I’m going to

EXPLORE »
Blog

Aku dan Blogger #3

Baru perasan, tahun lepas tarikh 13/12 ni aku up entry pasal Aku dan Blogger siri 2. Apa lagi, pada tarikh yang sama ni aku gunakanlah peluang untuk menyambung siri tersebut. [siri 1, siri 2] Dan berkemungkinan setiap tahun pada 13/12, siri ini akan terus bersambung dan bersambung…. Holla there! Salam blogger pada yang baru follow

EXPLORE »
Blog

Lari….with Traveloka

Aku dah lama tak lari. Lari dalam istilahnya; menjauhkan diri seketika dari kesibukan kerja harian yang aku lalui. Semingguan lepas, aku berjaga tanpa sebarang lena panjang. Sampaikan kawan sekelas tegur, ‘kenapa kau stress sangat?’. Mahunya tidak, bila semua kerja jatuh pada dateline yang sama dan groupmates kau pulak submit semua bahagian diorang pada malam harinya

EXPLORE »

Review Blog Opie

Holla there! For today I like to make a second review on Opie blog. Ha, kalau yang pertamanya aku review sebab dia pernah menang give away anjuran shawal. Masa tu aku juga salah seorang daripada penaja giveaway tersebut. Dan hadiahnya telah dihantar dan selamt pun sampai pada tuannya. Review kali ni pulak, Opie menang review

EXPLORE »

Review Blog Fatin Liyana

Holla there! Alhamdulillah dan tahniah diucapkan kepada Fatin Liyana kerana berjaya menjadi salah seorang pemenang bagi “Simply Segmen by shawal & sofie”. Seperti yang aku janjikan semalam (atau awal pagi tadi), entri kali ni aku akan buat review blog yang dimiliki oleh Fatin. See banner kat atas tu dah menunjukkan muka depan blog beliau. Dimana

EXPLORE »

Tahniah kepada pemenang!

Holla there! Setelah dua minggu berlangsungnya “Simply Segmen by Shawal & Sofie”, akhirnya kami telah senaraikan 16 pemenang bertuah! Tahniah kepada semua pemenang dan terima kasih kepada 54 orang peserta yang telah memeriahkan segmen kami 😀  *kasi tepukan gemuruh* Dibawah tajaan aku ada empat hadiah. Ini bermakna, ada empat oranglah yang akan dapat hadiah dari pihak

EXPLORE »
Listen to Orang Podcast now!

Newest Entry

Keep in touch!

Thank You For Reading

Scroll to Top