Category: Blog

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Blog

Bubur Pedas Sarawak

Musim Ramadhan biasanya semua dari kita akan ada makanan ‘wajib’ masing-masing. Since tahun ni aku tak berpeluang buka puasa di tanah air sendiri, maka hanya mengenang resepi pun dah cukup untuk aku hilang rasa terliur nanti. (Haraplah tak kempunan…😅) Sebelum aku mulakan entri ni, suka aku menjemput semua rakan blogger untuk merebut peluang memenangi hadiah

EXPLORE »
Blog

“The Rainbow Bridge”

Kindness is the most amazing and powerful weapon… Allow me to stole your time to read my amazing experience for almost 25 years old lives. The story begin when my dad told me to pack my bag because his going to send me to Kelantan. And I was like, “Kelantan? Why? What I’m going to

EXPLORE »
Blog

Aku dan Blogger #3

Baru perasan, tahun lepas tarikh 13/12 ni aku up entry pasal Aku dan Blogger siri 2. Apa lagi, pada tarikh yang sama ni aku gunakanlah peluang untuk menyambung siri tersebut. [siri 1, siri 2] Dan berkemungkinan setiap tahun pada 13/12, siri ini akan terus bersambung dan bersambung…. Holla there! Salam blogger pada yang baru follow

EXPLORE »
Blog

Lari….with Traveloka

Aku dah lama tak lari. Lari dalam istilahnya; menjauhkan diri seketika dari kesibukan kerja harian yang aku lalui. Semingguan lepas, aku berjaga tanpa sebarang lena panjang. Sampaikan kawan sekelas tegur, ‘kenapa kau stress sangat?’. Mahunya tidak, bila semua kerja jatuh pada dateline yang sama dan groupmates kau pulak submit semua bahagian diorang pada malam harinya

EXPLORE »

Review Blog Opie

Holla there! For today I like to make a second review on Opie blog. Ha, kalau yang pertamanya aku review sebab dia pernah menang give away anjuran shawal. Masa tu aku juga salah seorang daripada penaja giveaway tersebut. Dan hadiahnya telah dihantar dan selamt pun sampai pada tuannya. Review kali ni pulak, Opie menang review

EXPLORE »

Review Blog Fatin Liyana

Holla there! Alhamdulillah dan tahniah diucapkan kepada Fatin Liyana kerana berjaya menjadi salah seorang pemenang bagi “Simply Segmen by shawal & sofie”. Seperti yang aku janjikan semalam (atau awal pagi tadi), entri kali ni aku akan buat review blog yang dimiliki oleh Fatin. See banner kat atas tu dah menunjukkan muka depan blog beliau. Dimana

EXPLORE »

Tahniah kepada pemenang!

Holla there! Setelah dua minggu berlangsungnya “Simply Segmen by Shawal & Sofie”, akhirnya kami telah senaraikan 16 pemenang bertuah! Tahniah kepada semua pemenang dan terima kasih kepada 54 orang peserta yang telah memeriahkan segmen kami 😀  *kasi tepukan gemuruh* Dibawah tajaan aku ada empat hadiah. Ini bermakna, ada empat oranglah yang akan dapat hadiah dari pihak

EXPLORE »

Happy Blog Anniversary!

Holla there! Long time no hear the story huh? Tup tup dah tukar wajah baru. Korang apa cer semua? Sihat? Alhamdulillah, InsyaAllah semua dalam keadaan yang sihat wal afiat. So, hari ni dah dekat masuk dua minggu genap blog aku mencecah usia tiga tahun! Baru tiga tahun dalam arena blogging secara officialnyalah. Kalau illegalnya, nak

EXPLORE »

Senarai Peserta Simply Segmen by Shawal & Sofie

First of all, I would like to thank to all the bloggers yang dah join segmen ni! Untuk yang masih belum join, cepat-cepat korang masih ada masa lagi untuk join.  Caranya klik banner di atas untuk join! Senarai Peserta Simply Segmen by Shawal & Sofie:- http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2016/04/simply-segmen-by-shawal-sofie.html http://nurnabla.blogspot.my/2016/04/simply-segmen-by-shawal-sofie.html http://loveyoucontest.blogspot.my/2016/04/simply-segmen-by-shawal-sofie.html http://najwazahid94.blogspot.my/2016/04/simply-segmen-by-shawal-sofie.html http://secondblogimpianacikyaanie.blogspot.my/2016/04/simply-segmen-by-shawal-sofie.html http://thezofiroh.blogspot.my/2016/04/simply-segmen-by-shawal-sofie.html http://azirafreesia.blogspot.my/2016/04/simply-segmen-by-shawal-sofie.html http://notamengajarbelajar.blogspot.my/2016/03/simply-segmen-by-syawal-sofie.html http://nadhiewueen.blogspot.my/2016/04/simply-segmen-by-shawal-sofie.html http://bynurulsyafiqajenn.blogspot.my/2016/04/simply-segmen-by-shawal-sofie.html

EXPLORE »

Simply Segmen by Shawal & Sofie

Holla gais! As you can see, I have made a collaboration with one of our awesome bloggers which is known as Shawal.  After we had a small discussion, finally the day has coming! Hence, for those who wants to try their luck, you can join this segment and make sure your friends know about this!

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top