Category: Blog

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin

Bubur Pedas Sarawak

Musim Ramadhan biasanya semua dari kita akan ada makanan ‘wajib’ masing-masing. Since tahun ni aku tak berpeluang buka puasa di tanah air sendiri, maka hanya mengenang resepi pun dah cukup untuk aku hilang rasa terliur nanti. (Haraplah tak kempunan…😅) Sebelum aku mulakan entri ni, suka aku menjemput semua rakan blogger untuk merebut peluang memenangi hadiah

EXPLORE »

THE AMERZING BLOGSLIST: “The Rainbow Bridge”

Kindness is the most amazing and powerful weapon… And I don’t know if this quote has any relation to the whole entry…😅 It just comes out nowhere, maybe coz the word AMAZING or AMERZING…  Do click banner to join! This Amerzing guy is really Amazing! To tell you the truth, his writing almost like Anwar

EXPLORE »

Blue Sky Tag: Behind blue sky…

It feels like I’ve spent the whole day in front of my lappy and still can’t think what are the amazing thing has happened in my life? What am I going to write? Which one should I choose as my amazing experience? 😵 Since my brain can’t figure it out, so I moved to the

EXPLORE »

Lazada Birthday Blogger Contest

Holla! Ramai yang sedia maklum, Lazada sekarang sedang rancak mengadakan contest terbuka kepada semua blogger Malaysia sempena birthday Lazada yang ke-5 tahun! Minggu ni saja ramai blogger memeriahkan ruangan “reading list” dengan join Lazada Birthday Blogger Contest.  Mahu tidak tergugat iman gua bila peluang ni muncul depan mata. Seminggu aku ambik masa untuk pilih tiga

EXPLORE »

Am I fierce?: The Sunshine Blogger Award

I have been nominated by my inspire blogger; Hanis Amanina. I never thought that she would enlist me as one of the sunshine blogger award receivers. I’m soo excited to being part of this “sunshine-award” phenomena. Xie xie Nina because gives me an award! 😉  Me, eat the sun! huarghhh! May I speak Malay, Nina?

EXPLORE »

Recommended blog editor: MellyaCrayola

Suatu perkara yang majoriti blogger akan menitik beratkan adalah SEO blognya dan juga berat blog. Bila dua benda ni tidak menepati ciri-ciri yang sepatutnya, automatik rasa macam serba tak kenalah hidup. Sikitlah rasa serabut…tapi takdelah sampai rasa nak makan pun tak selera an?? Kalau korang pernah menghadapi situasi macam aku sekarang ni, dan masih tercari-cari editor plus

EXPLORE »

Aku dan Blogger #3

Baru perasan, tahun lepas tarikh 13/12 ni aku up entry pasal Aku dan Blogger siri 2. Apa lagi, pada tarikh yang sama ni aku gunakanlah peluang untuk menyambung siri tersebut. [siri 1, siri 2] Dan berkemungkinan setiap tahun pada 13/12, siri ini akan terus bersambung dan bersambung…. Holla there!Salam blogger pada yang baru follow laman

EXPLORE »

Lari….with Traveloka

Aku dah lama tak lari. Lari dalam istilahnya; menjauhkan diri seketika dari kesibukan kerja harian yang aku lalui.  Semingguan lepas, aku berjaga tanpa sebarang lena panjang. Sampaikan kawan sekelas tegur, ‘kenapa kau stress sangat?’. Mahunya tidak, bila semua kerja jatuh pada dateline yang sama dan groupmates kau pulak submit semua bahagian diorang pada malam harinya

EXPLORE »

Review Blog Opie

Holla there! For today I like to make a second review on Opie blog. Ha, kalau yang pertamanya aku review sebab dia pernah menang give away anjuran shawal. Masa tu aku juga salah seorang daripada penaja giveaway tersebut. Dan hadiahnya telah dihantar dan selamt pun sampai pada tuannya. Review kali ni pulak, Opie menang review

EXPLORE »

Review Blog Fatin Liyana

Holla there! Alhamdulillah dan tahniah diucapkan kepada Fatin Liyana kerana berjaya menjadi salah seorang pemenang bagi “Simply Segmen by shawal & sofie”. Seperti yang aku janjikan semalam (atau awal pagi tadi), entri kali ni aku akan buat review blog yang dimiliki oleh Fatin. See banner kat atas tu dah menunjukkan muka depan blog beliau. Dimana

EXPLORE »

Thank You For Reading

Scroll to Top