Category: Blog

Share on pinterest
Share on google
Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on linkedin
Blog

Farewell Magazine

Memilih untuk melepaskan sesuatu yang bakal menaikkan potensi dan kredibiliti kau itu tidak mudah. Sukar! Ya, terlalu sukar. Tapi, untuk mengejar segalanya kau takut yang dikejar tidak dapat, yang dikendong berciciran. Yup! Itulah situasi yang aku hadap sekarang. Selepas menerima email dari chief editor Zalora magazine, mengenai perubahan hala tujuan majalah tersebut, aku memilih untuk

EXPLORE »
Blog

Official Launch of Orang podcast on 1441H

Sepatutnya aku up entri ni semalam. Yup, semalam sempena kemasukan tahun baru Hijrah yang ke 1441. Tapi, disebabkan masalah teknikal seperti, tetiba laptop kau hang dan juga line macam siput mintak cabut nyawa, jadi semuanya tergendala. End up aku habiskan baca dengan termenung dan baca buku. Oh ya, qada’ tidur pun tak dilupakan. Maklumlah, sepanjang

EXPLORE »
Person in front desktop holding the coffee mug
Blog

What happens when you change your blog platform?

Masuk bulan Julai ni, genaplah lima bulan aku tukar platform blogging daripada Blogger ke Nexbuilder. (Sorry gais aku masih tak punya kajian dan data yang mendalam mengenai Nexcipher untuk direview, bagi peluang aku habis final dulu, then baru aku boleh bentang dan kupas isu Nexcipher ni lebih mendalam-cakap jelah kau nak chill dengan Netflix, kan

EXPLORE »
Blog

Come back blog mission

Ianya seakan janggal bilamana interface yang biasa diguna untuk berblogging itu sudah berubah. Kalau tahun lepas pada tarikh yang sama, aku hanya tukar template baru. Tapi kali ni, aku tukar platform dan design serta warna tema, semuanya baru (tulen dari hasil kerja aku sendiri) Well, hello there! Kabare kalian yang baru serta lama, aku harap

EXPLORE »
Blog

Blog Migration Notice

Assalamualaikum buat semua pengunjung budiman yang baru, lama, yang menyinggah, silent reader atau sesiapa sahaja yang menjumpai blog ini dari dulu hinggalah sekarang. Zillion terima kasih seluas angkasa bima sakti kepada kalian semua kerana tanpa kalian blog ini tidakkan dapat maju seperti yang dikehendaki. Selepas ditimbang tara dan diambil dari semua sudut serta aspek pembaharuan

EXPLORE »
Blog

Aku dan blogger #5

Sambil bertemankan OST Bahubali, aku mula menaip episod yang seterusnya bagi series “Aku dan Blogger”. Lullaby of death nama ost-nya. Part ni masa Mak Bahubali dikhabarkan yang Bahubali sudahpun mati. Sob sob sob….dasyat betullah cerita ni sampai aku dok ulang banyak kali. Eh, eh termelalut pulak. Cerita post ni nak khabarkan perkembangan blog aku selama

EXPLORE »
Blog

Featured blogger by Kak Shikin

Kabare readers sekalian! Now I’m back for good. Hopefully semangat berblogging ini istiqomah mekar hinggalah bila-bila. Dia ada je mood nak update apa semua tu kan…tapi biasalah, ada je benda yang buat aku maaalaaaas giler nak update. Nak kata busy tu, idokle busy mana. Semester bagi tahun kedua pun tamat. Ini pun dok sibuk memikirkan

EXPLORE »
Blog

Things make me LAZY to update the blog!

Satu perkara bila kita dah buat blog cantik dan lawa ni adalah, kita tak boleh bagi alasan untuk biarkan dia bersawang lagi! Dah spent itu ini, lagi nak kasi sawang naik. Tapi tulah, kerja meng-update blog ni bukan perkara yang senang kawan-kawan. Dia perlukan idea, ilham, mood, semangat, muse, dan paling penting hati jiwa raga

EXPLORE »
Blog

Brand New Blog!

Mahu sebulan jugak aku menyepi dari radius blogging! Lesap pergi mana entah mood blogging. Jangankan nak up entry, nak blogwalking pun tadak! Syadid! Maka, sempena pembaharuan domain pada bulan lepas, banyak benda jugak aku dah ubah dalam blog ni. Demi nak menaikkan semula semangat blogging yang entah melencong sampai ke planet mana tah. Bila dah

EXPLORE »
Blog

Aku dan blogger #4

Holla dear my fellow readers, how you have been so far? Is it great? Life of 2017 really tough! Doesn’t it? hahaha, I can tell that…so, have you being consistent towards your blog writing ‘thingy’? Nay….as you see, aku pun timbul tenggelam macam orang tadak blog lagaknya. Tapi takpe, asal kita tulis dari rasa, ia

EXPLORE »
Listen to Orang Podcast now!

Newest Entry

Keep in touch!

Thank You For Reading

Scroll to Top