Endgame dan Hantu Kabel

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Macam biasa bila wujudnya internet, aku akan update satu entri mengenai status kehidupan aku sekarang sebelum memulakan kerja-kerja akademiah ini. Malas nak cerita panjang, aku summarizekan dalam bentuk point bullet dimana ianya lebih senang untuk aku tidak berbunga bahasa.

  • 12 April – Tengok Shazam dengan lagak thesis dah sempurna, walhal haprak tak siap!
            • Hati ni tisu sangat ke bila menangis tengok Shazam? T^T
        • Terjebak dengan Absolute foodfest O_O God! I really allergic with crowded space
        • Kehilangan yang menakutkan – Wifi- mula buat hal
  • 13 April – Pasai tak puas hati, pergi lagi ke foodfest dan kutip data untuk thesis yang tak sudah-sudah
  • 14 April – Call Maxis untuk aduan mengenai masalah yang melanda
        • Tapi gua tak kisah, pasai tengah ralit marathon Marvel movies (dengan total 22 movies)
        • Of course lepas siapkan thesis kita layan marathon back-to-back
  • 18 April – Advance booking untuk Endgame.
  • 19 April – Seminggu tanpa Wifi, hidup boleh tahan haru jugak rupanya
        • Adakah aku sudah berjangkit dengan penyakit kemodenan?
  • 24 April – This is it! The day has arrived.
        • This is it huh? God! I really need to re-watch this movie!!!!
  • 25 April – Join briefing dari SSM.
  • Lalalala – Minggu yang sangat santai, demi nak move on dari Endgame, aku layan Starwars.
  • 28 April – Attend kursus Kad Hijau.
  • 29 April – Argh!!! Jiwa kacau, kena rewatch!
  • 30 April – Deng it! Why am I still crying even dah tahu ending?
        • Maxis bagitau, rupanya cable internet block aku dari level 8-17 kena curi!
        • Hantu punya kabel!!!
        • What on earth orang masih lagi punya tabiat mencuri?
        • Mungkin sebab masih nama dunia, istilah curi tak akan pernah terpadam sampai bila-bila

So, itulah dia cerita yang menyebabkan aku hilang tanpa khabar. Itu baru tiga minggu, kalau lima tahun hilang sebab terkena tempiasan populasi yang dilesapkan oleh Thanos macam mana?

God! Endgame really awesome!!!!!!  Adios!

p/s: Free fall – illenium

p.p/s: Mood nak review Endgame dan Shazam kelaut.

Keep reading on

I Still….

Who are you now?Are you still the sameOr did you change somehow?What do you doAt …

Walkman Wednesday#1: Theraphy…

Download WordPress ThemesDownload WordPress ThemesFree Download WordPress ThemesDownload WordPress Themes Freeudemy paid course free downloaddownload …

Mana semua orang?

Bismillah awalun kalam pemula jemari menaip kata diwaktu malam yang rata-rata memejam mata. Lena. Dia? …

Please keep it privacy….

Ada setengah manusia, dia tak faham apa itu “garis halus” antara peribadi dan profesional. Ada …

Tiga sisi

Alhamdulillah masih berpeluang hidup dan membebel dekat laman yang kian pudar warnanya. Hah! So, hello …

Bagaimana mencari pekerjaan selepas tamat pengajian?

Universiti atau kolej tidak menyediakan kita kehidupan yang sebenar. Jika kita seorang pelajar sepenuh masa, …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top