Endgame dan Hantu Kabel

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on pinterest

Macam biasa bila wujudnya internet, aku akan update satu entri mengenai status kehidupan aku sekarang sebelum memulakan kerja-kerja akademiah ini. Malas nak cerita panjang, aku summarizekan dalam bentuk point bullet dimana ianya lebih senang untuk aku tidak berbunga bahasa.

  • 12 April – Tengok Shazam dengan lagak thesis dah sempurna, walhal haprak tak siap!
            • Hati ni tisu sangat ke bila menangis tengok Shazam? T^T
        • Terjebak dengan Absolute foodfest O_O God! I really allergic with crowded space
        • Kehilangan yang menakutkan – Wifi- mula buat hal
  • 13 April – Pasai tak puas hati, pergi lagi ke foodfest dan kutip data untuk thesis yang tak sudah-sudah
  • 14 April – Call Maxis untuk aduan mengenai masalah yang melanda
        • Tapi gua tak kisah, pasai tengah ralit marathon Marvel movies (dengan total 22 movies)
        • Of course lepas siapkan thesis kita layan marathon back-to-back
  • 18 April – Advance booking untuk Endgame.
  • 19 April – Seminggu tanpa Wifi, hidup boleh tahan haru jugak rupanya
        • Adakah aku sudah berjangkit dengan penyakit kemodenan?
  • 24 April – This is it! The day has arrived.
        • This is it huh? God! I really need to re-watch this movie!!!!
  • 25 April – Join briefing dari SSM.
  • Lalalala – Minggu yang sangat santai, demi nak move on dari Endgame, aku layan Starwars.
  • 28 April – Attend kursus Kad Hijau.
  • 29 April – Argh!!! Jiwa kacau, kena rewatch!
  • 30 April – Deng it! Why am I still crying even dah tahu ending?
        • Maxis bagitau, rupanya cable internet block aku dari level 8-17 kena curi!
        • Hantu punya kabel!!!
        • What on earth orang masih lagi punya tabiat mencuri?
        • Mungkin sebab masih nama dunia, istilah curi tak akan pernah terpadam sampai bila-bila

So, itulah dia cerita yang menyebabkan aku hilang tanpa khabar. Itu baru tiga minggu, kalau lima tahun hilang sebab terkena tempiasan populasi yang dilesapkan oleh Thanos macam mana?

God! Endgame really awesome!!!!!!  Adios!

p/s: Free fall – illenium

p.p/s: Mood nak review Endgame dan Shazam kelaut.

Keep reading on

Second Month: Didera waktu…

Pergh! Macam tak caya baru second month. Lama dia aku rasa macam dah nak dua …

Penat huh??

“ASSALAMUALAIKUM” Penat dah! (Sambil mengadap SimFreeplay yang tak sudah mintak dijaga…) Penat? Entahla… Mana nak …

Featured blogger by Kak Shikin

Kabare readers sekalian! Now I’m back for good. Hopefully semangat berblogging ini istiqomah mekar hinggalah …

The worst meet up ever!

Inilah yang berlaku bila kau cuba nak bagi peluang dekat sesuatu perkara baru. Aku benci …

Gamophobia

Gamophobia. Orang kata maksud dia adalah seseorang yang fobia pada komitmen seperti perkahwinan. Gamo itu …

Just another post

You know what is awesome? When you can be happy, be grateful for everything that …

Any thought?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *