Month: May 2016

5 Things You Should Know When Looking for a Job Abroad

Leaving your home, as well as your friends and family behind to move to another country, where everything that surrounds you is completely different from that to which you are used to seeing is really not an easy task: different people, different cultures, different food and sometimes even a different language. However, some people think …

5 Things You Should Know When Looking for a Job Abroad Read More »

Kenali Neuvoo.com

Holla there! Baru-baru ni aku ada buat ‘misi pencarian kerja’ sementara tunggu degree. Biasanya aku cari kerja guna platform macam Mau Kerja dengan Job Street selain daripada jalan-jalan sekitar shopping mall untuk kerja part-time. Ini first time aku dengar pasal Neuvoo. Aku pun macam blur-blur je…Neuvoo? Apa tu? So, aku tak maulah kasi ‘ke-blur-an’ aku ni berlaku …

Kenali Neuvoo.com Read More »

Kenapa pilih Huawei P9?

Holla there! Baru nak timbul balik selepas seminggu misi pencarian smartphone paling awesome kurun ini. Iya ke ‘paling awesome’? Okay, ini berdasarkan empat mata akulah yang mengatakan bahawa sesungguhnya Huawei P9 Plus adalah smartphone paling awesome! Ada apa dengan Huawei P9 ni? Huawei P9 baru je diperkenalkan pada April lepas dan dilancarkan di Asia pada 5 …

Kenapa pilih Huawei P9? Read More »

Scroll to Top