Month: December 2015

Rant on Matahari #1

Matahari… Orang yang baru jumpa aku mesti akan tanya; Orang baru: Power speck mata kau berapa? Aku: Adalah dalam 800 kot! Orang baru: Wow, tingginya! Patutlah speck kau nampak tebal dan besar… Aku: Oh…ni sebab aku suka tengok matahari… Sebenarnya aku tak suka pun tenung matahari, matahari tu yang dok tenung aku setiap hari…nanti kalau …

Rant on Matahari #1 Read More »

Memori maulidur rasul

Ingat dulu masa duduk asrama, setiap kali maulidur rasul mesti ada pertandingan perarakan, pertandingan pentomen, sajak dan macam-macam lagi. Maklumlah karnival Maulidur rasul tiga hari tiga malam diraikan. Memang meriah giler! Aku paling suka malam terakhir, sebab masa tu banyak persembahan. Pastu setiap kali habis perssembahan, mesti ada macam-macam bunyi. Srooot srooot lah…snif sniff lah…tengok …

Memori maulidur rasul Read More »

Jom Meriahkan Contest #Dearsofie

!ON GOING CONTEST! TAMAT SUDAH!!! Caranya:Korang hanya perlu komen dekat entri ni dengan ayat; “#Dearsofie….” dan buat ayat kenapa korang nak hadiah tu…(ayat tak kisah panjang mana…janji korang puas hati…) Lepas tu, klik button vote sini  [bagi loading sampai habis tau…] Siap! Contoh komen: “#Dearsofie, aku dah lama tak dapat hadiah…tolonglah bagi aku hadiah.. T_T“ …

Jom Meriahkan Contest #Dearsofie Read More »

Day 25: Humble!

Holla!  Semua okay tak hari ni? Iya, aku pun tak okay gak sebenarnya dengan isu ‘unfollow’ yang hangat diperkatakan oleh blogger hari ni…aku ingat aku je yang hadapi situasi tu…rupanya boleh tahan gak ramai yang buat entri…memula baca yang Karimah punya..disusuli dengan Leya, Izyan, cikpinky… #mohontabah (padahal dalam hati ni panas aje…hahahaha) T_T Balik pada cerita …

Day 25: Humble! Read More »

Blog Addicted!

Holla! Korang pernah tak tersengih sendiri bila baca comment dari pembaca blog korang? Atau rasa moody bila takde orang comment, atau rasa kosong bila takde pengunjung? Atau paling sadisnya rasa give up bila takde peningkatan dalam blog…yang paling sedih tahap gaban sekali adalah…blog korang tak pernah menang apa-apa segmen, giveaway atau contest. Ha, kalau pernah …

Blog Addicted! Read More »

Day 23: Best ke belajar Geomatik?

Holla! Akhirnya, hari ni aku berjaya turun site setelah berkurun lamanya. Tapi, disangka panas ke petang, rupanya hujan di tengahari. Jadi terpaksalah berteduh di parkir sementara menunggu hujan reda. Tunggu punya tunggu, nak dekat pukul 12 pun hujan masih lebat. Takde rezeki. Tapi sempatlah pasang tiga ‘piket’. Okaylah kan? Sepanjang hujan tu, sempatlah surveyor tu …

Day 23: Best ke belajar Geomatik? Read More »

Survey work at bendang

Aku dan Blogger #2

Holla! Kabare kalian semua…sihat? Blog kalian sihat seperti tuannya? Jika ya jawapan kalian, tahniah saya ucapkan. Teruskan aktif dalam blogging, supaya senang saya nak blogwalking..sebelum tu jutaan terima kasih kepada yang sudi luangkan masa untuk menjengah dan menadah mata membaca blog ni… Aku dan Blogger… Kalau tahun lepas aku pernah kongsi kisah macam mana aku …

Aku dan Blogger #2 Read More »

Scroll to Top