Day: December 26, 2015

Rant on Matahari #3

Matahari… Banyak orang buat lagu pasal matahari. Pelik jugak aku sebab banyak-banyak alam semesta ni, kenapa orang hanya nampak matahari? Kalau tak matahari pun, bulan, bintang, komet…semua yang letaknya diatas kita. Jarang dengar orang buat lagu pasal lumpur, lumut, tanah, kemuncup, rumput ke…yang kita dok pijak hari-harilah senang cerita..kenapa? Padahal rumput, lumpur semua tu kita …

Rant on Matahari #3 Read More »

Rant on Matahari #2

Matahari… Masa aku sem dua, kitaorang ada field site astronomy. Masa tulah aku korbankan mata aku yang sedia rabun+silau tahap langit ketujuh ini demi selesaikan tugasan tu. Habis je semester dua, pergilah buat speck mata baru..mak aih! Terkejut bukan kepalang bila diberitahu yang power aku almost +-900…nganga sekejap…. Dan power tu aku masih guna sampai …

Rant on Matahari #2 Read More »

Rant on Matahari #1

Matahari… Orang yang baru jumpa aku mesti akan tanya; Orang baru: Power speck mata kau berapa? Aku: Adalah dalam 800 kot! Orang baru: Wow, tingginya! Patutlah speck kau nampak tebal dan besar… Aku: Oh…ni sebab aku suka tengok matahari… Sebenarnya aku tak suka pun tenung matahari, matahari tu yang dok tenung aku setiap hari…nanti kalau …

Rant on Matahari #1 Read More »

Scroll to Top