Month: November 2014

Aku dan Blogger

Kisah aku dan blogger bermula sejak 2011. Zaman tu aku selalu lepak pergi c.c semata-mata nak baca blog orang atau kata lainnya ‘blogwalking’. Dan tahun 2011 adalah tahun kedua aku bermastautin di Kelantan.  (yeah, ia agak kind of ketinggalan zaman untuk aku yang masih tak ada lappy sendiri.) Dan bermula tahun itu aku mulakan dunia …

Aku dan Blogger Read More »

Perempuan vs ‘window shopping’

“ASSALAMUALAIKUM”Topik berkaitan dengan ‘Perempuan‘ dan ‘Window shopping‘. Aaaaaaa…..macam nak jerit kuat-kuat dan kata;“Aku nak beli satu mall ni!!!”“Yeah, sure u can buy it…”But, realitinya… “Weh,….bolehlah nak beli nie? Ada sale ngan discount bah…” sambil merengek pegang barang yang nak di beli. Seolah macam kalau tak beli, benda tu tak akan dijumpa lagi kat mana-mana tempat. huhuhuhu… …

Perempuan vs ‘window shopping’ Read More »

Nak jadi blogger famous, tapi….

“ASSALAMUALAIKUM” Ini bukan cerita syok sendiri, tapi cerita realiti yang tak pernah wujud. Sambil mendengar Cats.fm, cuba memberanikan diri menaip entri yang entah apa-apa tah! itu tajuk yang pernah nak jadi impian, tapi…rasa macam tak payahlah. cukup sekadar bacaan kecil-kecilan jerlah. kalau nak jadi blogger famous leceh. Itu kata aku. Bagi orang lain mungkin senanglah. …

Nak jadi blogger famous, tapi…. Read More »

Rant on unpopular

“ASSALAMUALAIKUM”Ini bukan blog syok sendiri tapi realiti yang tak pernah wujud. Popular, tak popular…semuanya sama di mata Dia.  Siapa suka dikategorikan? Di pisahkan dengan dua darjat dan kedudukan yang hanya terletak pada nama, harta, kuasa and is all about duniawi. Weh, itu semua perkataan jelah. Takde lebih tak kurang.  Aku berkuasa, aku boleh dapat nama …

Rant on unpopular Read More »

Scroll to Top