July 01, 2017 / 10 Comments

How to fall in love 101

That its.
Budak tu dah berhenti.
My study booster dah tak ada depan mata.
Mana nak cari booster untuk belajar??

Kenapa berhenti?
Sedihnya....
Dahlah esok lusa final.
Dia tak ada.
Dia tak kerja situ

Ah, kebudak-budakan perasaan apakah ini? Nak study cari booster bersifat sementara? Tolol sangatkah aku? Oh Tuhan!!!

Tapi....itulah situasi sebenar bila final menjelang. Macam-macam ikhtiar dicari bagi semangat tak lari. Ah, konon giler statement!

Mungkin budak tu cuti raya dua minggu kot! Kotlah...sebab selama ni tak pernah pun tengok dia cuti. Asyik lalu depan aku sambil tolak troli dengan gaya ala-ala model tak jadi...puith!

Tapi, bila dia dah tak lalu...aku pulak yang menggagau rindu! Hahahahahahahahaha

Ya Tuhan!
Rasukan final exam memang boleh gila dan tak waras manusia dibuatnya. Aku ingat aku boleh elak...rupanya tempias itu....dah lama meresap dalam peparu.

Lu bilang suka sama manusia itu sifatnya sama seperti menghirup bauan asap rokok dengan rela. Membenarkan toksin karbon merosak tubuh. Nampak gaya lu sendiri sudah lemas dalam kepulan itu. Sadis!

Guys, how to fall in love if we never know that feeling? Adakah ia macam kita jumpa air ketika musim kemarau? Atau seperti jumpa makanan selepas seharian puasa?

ALLAH....kuatkan semangat kami untuk tidak menduakan cintaMu...

Sungguh cabaran itu nampak seperti enteng...kalau benar ia mudah...mengapa aku acap kali gagal?

Jumpa selepas 17 July...doakan kami semua. Parajurit Syawal 1438.


P/s: lupa nak bagitau yang tajuk entri tu sebenar tajuk bagi bakal buku pertama aku 20XX 
Related Posts

10 comments:

  1. Replies
    1. Alamdulillah semuanya lancar :)
      thanks for ur wish!

      Delete
  2. Seems like I need to come back to read people's thought on this, "how to fall in love if we never know that feeling?". Haha.

    I don't know how to differentiate between admiration and love T_T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha...me neither nina...
      seems like i need to do more research on this issues...hahahahha

      Delete
  3. I always thought we will just know it. So mungkin saya tak pernah really fall in love lagi. Hahaha.

    // afifahaddnan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah...but how? hahhhaha okay mungkin suatu masa nanti kot.
      ^_^!

      Delete
  4. "You only know you're in love when it hurts."

    hakak sofie saya ni inlove kah? Wahhh! :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahahahhaha lawak apa dia ni igs?
      takde r..ni isu merabu meraban tahap sawan punya pasal..@_@

      Delete
  5. Dah lama tak jenguk blog sofie.. Dah bertukar wajah..
    Hahaha how to know when we fall in love? ada lagu2 cinta hehe XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, dah lama dah guna wajah ni..nak setahun dah...hehehehe

      lagu? ada ek? ^_^!

      Delete

Latest Posts

Facebook

    @Gallery