March 20, 2017 / 28 Comments

Lazada Birthday Blogger Contest

Lazada, contest, birthday

Holla! Ramai yang sedia maklum, Lazada sekarang sedang rancak mengadakan contest terbuka kepada semua blogger Malaysia sempena birthday Lazada yang ke-5 tahun! Minggu ni saja ramai blogger memeriahkan ruangan "reading list" dengan join Lazada Birthday Blogger Contest. 

Mahu tidak tergugat iman gua bila peluang ni muncul depan mata. Seminggu aku ambik masa untuk pilih tiga barangan terbaik untuk dicalonkan dalam post kali ni. Sampai terkeluar falsafah tentang hidup dulu, barulah aku dapat putuskan pilihan. Siapa kata senang nak buat pilihan bila Lazada buka peluang??

Berdebar ni nak join contest besar. Phew! Untuk yang masih ragu-ragu untuk join contest ni, korang bolehlah klik banner kat atas. Jangan sampai habis tarikh baru nak pi check! Melepas peluang aih! 

Let's begin the main part of this contest!

Q.a: What do you love about Lazada Malaysia?

1. Lazada has the most friendly website. 
Pembahagian kategorinya memudahkan pencarian bagi manusia yang sangat teratur dan spesifik macam aku. Bukak je kategori, semua ada. Kalau malas nak belek satu-satu, taip je dekat "Search", semua ada. 

2. Website Lazada senang dan laju loading even line semput macam siput, aku masih mampu lagi untuk shopping dan membeli barang di Lazada tanpa sebarang masalah. 

3. Pilihan barangan yang banyak dan memenuhi semua keperluan.
Untuk manusia macam aku yang takde kenderaan, bagi aku cukup dengan shopping kat Lazada kita boleh dapatkan semua barang. Almari, tilam, bantal, katil sampailah ke Maggi...semua ada! Cuma ada dengan takde duit je nak beli. 

4. Penghantaran yang cekap.
So far, barang yang aku beli semua sampai dalam tempoh masa yang dijangkakan. Nak kata terlalu awal atau terlalu lambat tu, tak pernah lagilah. Sampai ke depan pintu rumah dengan pembungkusan  dalam keadaan yang baik. Memang pusa hati! 

5. Sale! Sale! Sale!
Part ni memang menguji iman sungguhlah. Setiap hari bukak nak tengok sale barang apa. Kalau mampu terus beli, kalau tidak masuk wishlist dulu.  Nak-nak pulak Lazada buat sale sempena hari jadi yang ke-5 ni. Cerita dia, memang kena save habis-habisan untuk membeli semua barang dalam wishlist. Dugaan hujung bulan sungguhlah! 

Q.b: Top three Product picks from Lazada Malaysia.

lazada, products, top 3

Ini soalan paling mencabar sekali bagi aku. 😅

humidifier,

1. Aku pilih Zero Radiation Humidifier sebagai pilihan pertama. Sejak aku rasa macam kurang semangat je nak jalani hari-hari yang panjang dan tidak menentu cuacanya, aku tetiba memerlukan pada benda ni. Kesegaran, wangian udara...

Headphone, wireless

2. Aku, muzik, kamu dan pilihan kedua adalah Wireless Bluetooth Headphone. Headphone adalah satu item wajib bawa kalau aku pergi mana-mana. Memandangkan headphone yang sedia ada sudah nazak menanti belah, maka aku pilih kamu, headphone...

huawei, p9 plus, dual sim


3. Huawei P9 Plus 64GB dual sim adalah pilihan yang paling utama. Aku tahan je diri ni nak beli hari tu. Katanya, tunggu harga dia murah sikit baru beli. Nasib baik P10 dah keluar, maka P9 punya harga adalah berkurang dari awal dulu. Kalau dapatlah handphone ni, tak angkat muka bhai! Ralit dok main phone saja. Hahahahaha...

Q.c: How do you think Lazada Malaysia can improve?

Lama jugaklah nak fikir jawapan kepada soalan ni. Sebabnya bagi pengalaman aku sendiri, servis dan penghantaran Lazada sangatlah memuaskan. Totally tip top! Dulu aku biasa shopping kat eBay, Amazon tapi sejak Lazada muncul, tak bukak dah yang lain. Huhuhuhu....so far soo good!

Q.d: What is your birthday wish to Lazada Malaysia?

lazada, wish, birthday

Lazada, this is serious. Because I know, there is no one would survive during the zombie attacked. But, I hope you Lazada, could be there for us for supply our food and other needed thing. If you cannot be where we hope you to be, then...no one could survive...

~don't take it too serious lorh!~😂

The End.
###

So, buat semua yang sudah join contest ni, aku ucapkan jutaan "ALL THE BEST" dan "GOOD LUCK"! Yang mana belum join, sila-sila join, the more the merrier. Korang masih ada tiga hari lagi untuk sertai. Pergi ke link tersebut untuk ketahui lebih lanjut tentang contest anjuran Lazada.

http://www.lazada.com.my/blogger-contest/

Makin ramai join, makin banyak hadiah! 
Related Posts

28 comments:

  1. P9 pun kamera best bah kan! Goodluck! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. yalah! udah lamak perati, tunggu juak jadi hak milik. goodluck juak! :D

      Delete
  2. Huawei P9!! Ohhh kamera phone ni cantik gila! Siqah suka jugak tau. Cuma Huawei pakai Android. Tu yang tak boleh gak beli. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semestinya! dah lama tak pakai android, tapi p9 adalah android yang paling berjaya memikat hati! :D

      Delete
  3. Replies
    1. terima kasih bw here sis and thanks for the wish! :D

      Delete
  4. ramai nya join contest ni, Ju nak join tp xperna mbeli belah di lazada huhu. All the best tau !

    ReplyDelete
    Replies
    1. join cepat ju! sebelum contest ni tamat. thanks for wish! all the best too! :D

      Delete
  5. all the best kak! mun menang, sponsor kmk juak :P hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. makaseh tashira! kitak pun sama juak! iboh lupa orang sitok k?! :D

      Delete
  6. Good luck! Semoga ada rezeki menang 😊

    ReplyDelete
  7. semua produk ya best2. kmk pun teringin mk ada humidifier :D
    huawei p9 ya nang best, pernah nangga review. kamera top.
    all the best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. makaseh BV! kitak pun sama juak. semoga berjaya! :D

      Delete
  8. semoga berjaya dalam kontest ini nanti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih! :D semoga berjaya jugak!

      Delete
  9. nice ah entry kak sofie. uh, kak sofie yg mana satu dalam gmbr tu? hehee

    goodluck jugak utk kak sofie :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih tomo! :D
      yang mana satu? hahahha yang mana2 saja disitu..

      all the best untuk tomo jugak!

      Delete
  10. http://shahirahsarmy.blogspot.my/2017/02/segmen-follow-me-februari-2017-my-first.html jom join segmen ni. ^^

    ReplyDelete
  11. semoga berjaya dan ada rezeki kat situ..

    kalau ada memang best la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhuks uhuks...rezeki sudah dimilik orang.

      Delete
  12. Good luck Sofie.
    Bila keluar keputusan ni? Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah keluar dah. takde rezeki der. boleh cuba lagi. *bajet tak sedih* T^T

      Delete

Latest Posts

Facebook

    @Gallery