Last route to UiTM, Arau

February 29, 2016

Assalamualaikum! Well, hello there!
Seperti yang sedia maklum, jumaat lepas aku telah pun tamat praktikal bagi dua subjek semester akhir ni. Haaa....belum habis lagi sebenarnya praktikal aku nih. Dia cuma dah tamat tempoh bagi sesi datang pejabat. Tu je baru....huhuhu..T_T

Memandangkan aku dan classmate yang lain ambil Hydrography Surveying dalam kampus, maka kitaorang akan mulakan sesi praktikal tu pada minggu depan. Hydro je lagi....haraplah semuanya akan habis dengan leganya...Amin! Toksahlah pening-pening pikir, kejap aku kata dah habis, tapi sebenarnya belum habis...aih, pening r! Biasalah tu, student life, memang ada pening-pening sikit hahahahah


Dan semalam adalah satu hari yang sangat "(penat + kematu + happy + ....)giler"... [sila expandkan formula tersebut.] Dia camni tau, bila orang Borneo nak jejak utara, memang ambil masa lama. Lagi-lagi kalau naik public transport. Paling sekejap pun dalam 6 jam kot...untuk ke utara dari Miri, banyak cara dia....tapi yang pastinya, semua melibatkan public transport yang berbeda ya! giya gayanya dong! :P

Cara pertama:

Route = MYY-KUL-AOR-kampus
Estimate Price = RM 260+-
Involving Transport =  Airplane, Taxi
Ambil flight MAS Airlines dari MYY-KUL-AOR. Kemudian, dari airport ambil taxi terus ke dalam UiTM, Arau dengan harga RM60. So far cara ni paling aku suka, sebab cepat dan senang. Cuma kita kena berangkut bagasi dari tempat taxi ke kolej tu lah yang sengsara.


Cara kedua:

Route = MYY-KUL-KGR/ARAU-kampus
Estimate Price = RM 250+-
Involving Transport =  Airplane, LRT, Bas, Taxi
Ambil flight MYY-KUL. Dari KLIA, cari LRT untuk ke mana-mana terminal bas. Kemudian naik bas ke Kangar/Arau. Tiket bas dalam RM60 (bundar). Then, cari taxi dengan harga lebih kurang RM25 untuk ke kampus UiTM Arau...dari Arau mungkin murah sikit kot berbanding Kangar. Sama jugak kena angkut bagasi sendiri dari tapak taxi ke kolej. Dah lama tak guna cara ni sebab renyah! Cuma yang bestnya, semua jenis transport tu kita dapat rasa dalam masa satu hari.

Cara ketiga

Route = MYY-KUL-ARAU-kampus
Estimate Price = RM 200+-
Involving Transport =  Airplane, Bas/taxi, KTM/ETS
Sama macam cara kedua, cuma yang beza dia naik KTM. Yang ni aku takleh nak detail dan bagi komen, sebab aku tak pernah buat sepanjang belajar kat Perlis ni...insyaAllah untuk balik nanti aku nak guna cara ni...

Cara keempat:

Route = MYY-PEN-KGR-kampus

Estimate Price = RM 230+-
Involving Transport =  Airplane, Taxi, Bas
Ambil flight Air Asia direct ke Penang (diorang inform hari tu, flight ni kena suspend...tak tau pasal pa...). Dari airport PEN, ambil taxi ke terminal bas dengan harga RM31.40. Kemudian beli tiket bas ke KGR dengan harga RM17.30. Dari terminal bas KGR pulak, ambil taxi lagi untuk ke kampus. Kali ni aku guna cara ni dan aku rasa sangatlah...*sigh*..sebab aku taktau route dia. First time trying. Sebelum ni just tanya orang macam mana dorang ikut cara ni. Tapi, bila aku alami sendiri...adoyai...

Cara kelima:

Route = MYY-KUL-langkawi-kampus
Estimate Price = RM 230+- (kot!)
Involving Transport =  Airplane, Taxi, Feri, 
Ambil mana-mana penerbangan yang buat route ni. Kemudian, dari airport langkawi pergi ke terminal feri terus ke Kuala Perlis. Dari KP tadi, ambil taxi ke kampus..cara ni aku pernah buat, tapi versi terbalik. Kampus-Langkawi-KUL-MYY. Sebab masa tu nak pusing Langkawi lepas habis semester 2.

Setakat ni, tu jerlah kot cara untuk ke UiTM, Arau dari Miri yang aku dapat kongsi dari pengalaman sendiri dan kawan yang lain. Mungkin ada lebih kurang dari segi harga atau route dia ke...yang pastinya bagasi memang kena angkut sendiri dari tapak taxi ke bangunan kolej T_T...

Sebenarnya ni bukanlah route terakhir aku ke UiTM, Arau, tapi as a final year student, ni mungkin route terakhir as a geomatics student lah...Lepas ni ada je kena datang balik, untuk konvo ke, clearance ke, nak merasa tom yam ke apa, nak imbau memori ke...etc....yelah, dari hujung ke hujung tu setiap tahun aku buat route dia. Mesti banyakkan tulis diari? Well, of courselah! Gila takde diari kalau dalam perjalanan...peneman paling setia sepanjang melalui liku-liku perjalanan tu, 

Untuk sesiapa yang dari Miri, yang berminat nak ambil kos Geomatik ni..mungkin boleh guna salah satu cara kat atas.

Bye Geomatics...bye geomass, haluan kita mungkin boleh bersama hingga ke sini ja...all the best untuk semua junior! Adik-adik yang bakal dapat result, nak isi UPU, tetiba nampak nama kos geomatik, janganlah terus ambil tanpa usul periksa. Nak ambil, biar betul-betul...jangan main ikut isi janji cukup lapan pilihan...betul nih...tapi dengar cerita junior part 4 sekarang hebat-hebat! Wow, tahniah! 


Aku jadi camni, mungkin niat datang sini tu dah tak betul kot. Niat semata-mata nak datang Perlis. Cyeh! nak sekarang, rasain lo! Tapi, alhamdulillah sebab walaupun niat datang Perlis, merasalah perjalanan panjang yang berhikmah kan? Baru tau semalam kat Perlis dah ada Giant..huhuhuh...ketinggalan suda..Perlis Maju 2015! Pastu masa shopping kat Giant, bapak ramai gila orang...c-mart pula sunyi sepi...

Okaylah, panjang pulak benda nak cerita hari ni. Tu lah nak bagitau, bila dah duduk kolej ni, memang quota tu kena jagalah. Takleh selalu macam kat rumah. 247 ngadap. Maaf kalau aku tak mai jenguk blog hangpa pasni...blog ni pun aku hajat wat "entri belacan" dalam tempoh ni...maka, kalau nampak entri aku lepas ni tu, maknanya autopublish-lah tu...k? 

Last but not least, happy all day and carpe diem my friends!


Thanks for reading!

Segmen : Review Blog dan Free Gift By Yanie

February 28, 2016

Klik banner untuk join!

5 Things I Hate Most


RULES:
Buat satu entry bertajuk "5 Things I Hate Most" dan senaraikan lima benda/perkara yang anda paling tak suka/benci. Mention siapa tag anda dalam entri tersebut. Anda juga dikehendaki untuk tag lima orang blogger dan pastikan mereka tahu.

Pertamanya, a thaousand danke to Rrai, sebab meng-tagging saya untuk menyenarai pendekkan "Lima perkara yang aku tak suka".
[untuk baca apa yang Rrai tak suka, boleh klik sini]
Amboi! Senarai pendek huh? Banyak sangat ke benda yang aku tak suka sampai kena pilih lima yang paling dibenci? hahahahahahah....hurm....tadaklah gitu...so, here we go!

  1. Betrayal.
  2. Waiting.
  3. Mengantuk tapi takleh tidur, atau nak tidur tapi tak mengantuk...
  4. Bila lappy wat masalah
  5. Kuman.

Hurm...tu lah kot...paling aku tak suka...

Seterusnya, bloggers sporting yang akan kongsikan apa yang mereka tak suka adalah.....


Thanks for reading ya!

2nd Mini Giveaway by Tashira

February 27, 2016

Sila klik banner untuk join!


Masak oh Masak!

February 26, 2016

Masak ni ada banyak kategori. Masakan panas, berat, pastri, bake, dessert, etc....yang penting semua menghasilkan makanan. Dan janji bukan aku yang masak! Hahahahaha....okay..tak kelakar pun...T_T..

Kupas isu masak nih, aku rasa percentage aku mengusai dunia masakan hanyalah 0.01%...erm?? Okay, macam teruk sangat jer tu...atau mungkin macam titisan hujan di musim kemarau? atau sesudu beras? kot! Ah! lantaklah dengan peratusan tu...janji kalau aku campak-campak, dia jadi...itupun kalau jadilah.....Ni aku ada cerita nak kongsi dan ada soalan nak tanya..


Cerita dia begini;
Tadi, aku kengkononnya merajinkan diri nak buat satu cookies nih. Yeah, cookies pun kategori masak apa. Dari hari tu ayah minta buatkan cookies halia. Tapi, sampai ke sudah aku tak buat. Memandangkan ahad ni aku dah terbang ke utara, mau atau tidak kenalah buat. Kesian pulak kalau tak buat. Pastu aku lupa resepi apa yang aku campak dan guna masa raya hari tu. Maka, ber-google-lah aku sementara masih awal. Then, jumpa dalam dua tiga resepi cookies yang berkaitan, aku pun terus buat ikut resepi dia. 

Aku ni bab ikut resepi macam noob sikit. Padahal siapalah nak kongsi resepi sebenarkan? Aku turut satu persatu. Masa tu sesi sukat menyukat bahan. Dalam hati aku apasal bahan dia macam terlampau banyak dan tak stabil ek? Dan aku hapuskan rasa hati tu. Aku teruskan sesi mencampur adukkan bahan pulak. Sehinggalah ke titisan vanilla terakhir, baru aku sedar...aku dah terlambat....gua dah terlambat bruh! huhuhuhu...dan aku merasalah doh tersebut. Pergh! vanilla dia bapak segelen aku rasa...dan aku muak! kembang tekak dek kerana overdose vanilla...dan aku terus rasa 'hangin' [maafkan saya budak suka vanilla....]*okay abaikan....*


Tapi, aku still proceed sampailah cookies tu masak dan selamat dalam bekas sekarang. Dan setiap kali aku tengok cookies tu, aku rasa macam tengok "unwanted cookies" pulak. Nak buang bazir, sebab mak aku kata dah okey dah..maka jadilah "cookies yaya"-THE END-

Itulah dia. Itulah dia, bila aku tengok orang masak, nampak semua jadi, semua sedap....tapi, bila aku buat, aku nampak, semua tak jadi, nampak semua tak sedap...dan rasa macam nak buang je dan hapuskan serta merta...tapi nasib baik dekat rumah ada "vacuum teletubbies"...takdelah membazir. Dan sebab rasa ini, buat aku langsung takde hati nak masak. Tak lalu tengok masakan sendiri...cyeh!

Lebih kurang ginilah hasil dia....
Masak oh masak!
Aku suka masak. Tapi,.....hobi tu memasak..tapi tulah...kalau aku sendiri masak, tak makan aku...dan umi hanya menggeleng kepala sambil berkata;
"Sampai bilalah tak nak masak ni? dan sekian sekian sekian sekian....sekian..."
Dan tak lama lepas tu, kalau aku dah tolong sedia bahan ke cuci barang lepas masak ke, isu masak takkan timbul. Problem solved!

Okay..i'll try...
Soalan dia;
Korang pernah tak alami rasa ketidak sukaan pada masakan sendiri? Beria masak, tapi nak makan macam tak lalu...korang pun tengok je makanan tu dimakan orang. Sampai ke habis pun korang tak lalu. (Apasal ek?)
Eh! Panjang pulak bebel pasal masak nih. Ini gara-gara "unwanted cookies yaya" lah ni...lesaplah kau cookies....hahahahahahah..[dalam nada suara Adu du] Bab makan, no hal...aku on ja..semua balun..as long as halal lah kan? kecuali ceri..aku tak makan ceri..Tapi bab masak nih,..aku kena heal dulu rasa "tidak suka pada masakan sendiri"...

Okaylah...sampai bertemu kembali gais..yang rajin memasak, dan takde masalah makan masakan sendiri, kipidap yo!

Thanks for reading! Good Night!

p/s: hari ni last day praktikal!!! tak tau nak feeling apa...feel dia sama macam buat cookies yaya...huhuhuhu T~T

TOTD: Save your Heart

February 24, 2016

Track of the Day: Save your Heart by Mayday Parade....

Aku tau genre muzik kita takkan pernah sama. Itu sedia maklum...
Tapi aku ada satu lagu nih...
(okeh tipu, sebenarnya banyak sangat lagu aku nak bagi...) 
tapi, kali ni aku kasi satu je...
tuju lagu kepada sesiapa yang cuba "Save their heart..."
Thanks for listening!

I try to get up bruh...I try...
Good night......
To "MR.AOURAS, ICT2A", .. I swear this time I mean it....~mayday parade...~


Sekali dengar lagu dorang nih, macam semua kena dengan mood dan susah pulak nak lepaskan earphone..aih....tidur dulu..still breathing...

It's hard to be a man...but i'm doing all i can....

Forrest Gump

February 23, 2016


Forrest Gump adalah satu cerita yang penuh dengan dialog yang tersirat dan bermakna. Itu bagi pandangan akulah. Sebab kalau boleh sepanjang tengok cerita dia, aku asyik nak pause je. Kalau tak pause rewind...Alasan? Nak ulang balik apa yang dia kata. Feel ni sama macam tengok cerita "Angels & Demons". Aku pun tak faham pasal pa...sebab tu aku tak suka tengok movie dengan orang, mau kena marah sebab lambat giler otak nak cerna dialog. 

Apa kaitan Forrest Gump dengan Angels & Demons?
Jawapan dia adalah, watak utama dia adalah pelakon yang sama. Iaitu Tom Hanks.

Secara kasarnya cerita ni mengisahkan seorang anak yang sangat baik dan dengar kata ibu dia. Budak ni nak kata tak cerdik, cerdik..tapi dia agak slow berbanding orang lain. Disebabkan dia slow, maka selalu kena buli...dahlah pakai leg braces, cakap pun macam tak normal...tapi hati dia yang baik dan jujurlah yang jadi penyelamat dia. Semua dialog dia kalau boleh mesti start dengan:

"My mama said..." 

Tapi, siapa tahu dengan gaya dia yang macam tu padahal billionaire. Pernah pergi White House, jumpa PM again...



Sinopsis penuh korang boleh baca sini. Sebab aku pun tak tau nak bagi ayat apa dah..huhuhu
Trivia dia pulak rajin-rajinlah klik sini.

Yang menariknya, dalam cerita ni ada lakonan John Lennon masa beliau masih hidup. Habis semua lirik lagu "Imagine" dia guna sebagai dialog. Kelakar pulak rasa...nak kata movie ni ikut semua timeline sejarah barat pun iya jugak. Pasal AIDS kali pertama wujud, JFK, dan macam-macamlah...

Selain pada tu, Gary Sinise pun ada berlakon dalam cerita ni. Dia pegang watak sebagai "Dan Taylor". Kalau dalam CSI:NY dia jadi Mac Taylor. Suka na dengan nama tu ek? Tapi dalam cerita ni dia macam takleh terima hakikat dengan nasib dia selepas diselamatkan Forrest. Kesian pun ada...


Macam mana aku boleh terkena virus Forrest Gump ni?
Masa tu, ada satu game ni, lebih kurang macam teka tajuk movie or something like that lah. Pastu time turn ada orang duduk kat kerusi dengan briefcase, aku blur...haih, banyak lagi cerita aku tak tengok ni, kalau ni pun masih tak tau...then adik aku yang hantu movie jawablah:
"Tu cerita Forrest Gump.."
oooo ajelah aku masa tu...and terus bantai movie tu...
lagilah layan bila tau tu cerita Tom Hanks...pemilik suara Woody tu...

Aku rate 8/10. 

Jawapan yang famous bila orang tanya "Are you stupid or what?"
Dan banyak lagi quotes yang menarik dan make life lepas tengok cerita ni..-THE END-

Thanks for reading!

Patutlah mak-mak dulu minat dengan Tom Hanks ni..rupanya masa dia muda memang agak good looking lah..tinggi pulak tu...no wonder aku pun tersangkut..hahahahaha suara dia pulak senang nak cam...lain dari oranglah..lagi-lagi part dia jerit "Alabama" kuat-kuat dekat boyfriend Jenny.

Dan aku rasa semua cerita Tom Hanks buat aku tengok banyak kali dan lagi dan lagi..same goes to "Saving Private Ryan" movie...

Kotak

Holla there!
Miss me huh? Bluek!!! Bazir karan je nak miss, miss kan? Okaylah, sebenarnya tadak alasan kukuh pun untuk aku tak update blog ni. Cuma aku kena cari beribu ayat dan cerita untuk bagi entri aku betul-betul manfaat untuk korang baca. (macamlah selama ni bermanfaat entri aku kan? cyeh!)

Alkisahnya....
dari hari tu nak update pasal satu isu ni, tapi macam sensitip sangat, so aku terpaksa buat untuk tatapan sendiri je. Peringatan untuk diri sendiri iya dak? Pastu, timbul lagi satu isu ni, pun sama jugak. Then, aku ingat nak buat review pasal tiga cerita aku tengok hari tu. Cerita nonsense dunia anti-loner, cerita philipine dan cerita hrithik roshan...terbantut jugak sebab itu bukan genre yang aku boleh puja lama-lama. So, terkubur lagi entri. Plus, amukan "garuda" yang melanda dalam diri pun tak berapa stabil. Lepas dikalahkan oleh Laksamana Sunan, barulah keadaan kembali normal.

Dan hari ni, aku pun come out dengan 'Kotak'. Kenapa kotak? Kotak?
sebab tak tau nak bagi tajuk apa dan dah lama tak update, so otak pun masuk air. Mungkin entri ni revenge kot untuk lima hari tu...bertahanlah untuk membacanya..hahahahahhaha *gelak ala-ala Hitler*

Alhamdulillah, hari ni aku dah selesai isi UPU dan juga penerapan untuk sambung ke peringkat seterusnya. Dan, maafkan aku sebab tak dapat nak kejar *Sr. dah. Aku dah keluar dari kotak tu. Sepanjang praktikal hampir tiga bulan lebih ni, aku terlalu banyak berbolak-balik dengan kos ni. Sampaikan terbalik "kotak" aku. Sebab tu lah aku decide untuk keluar. Dah alang-alang tertonggeng terbalik dari kotak tu, baik aku keluar ajelah kan? 

Apalah yang aku pilih?
Masih bidang yang basic dia berkaitan. Tapi, takde ukur-ukur. Semua yang ukur-ukur aku terpaksa simpan dalam "kotak" lama. InsyaAllah ada rezeki, sambunglah aku nanti. Dan habis April ni, aku nak campak "kotak" tu jauh-jauh. Tapi, tu kata aku sekarang. Mungkin tak ditunaikan untuk akan datang.

Puas dah tanya diri sendiri, minat apa sebenarnya? Mun bulak oghang padah, habis semua kuiz personaliti dijawab...Punyalah nak tahu mana sebenarnya minat diri, apa yang sesuai etc. etc....Tapi tu lah, kerja sekarang kena letak sedikit rasa minat walau tak tahu...bila dah tahu, jangan pulak dibiarkan minat tu tenggelam macam kapal van der wijck pulak...


Kotak baru.
Kotak tak wujud pun. Macam manalah boleh ada baru dan lama? Pelikkan? Minda sendiri yang cipta kotak, lepas tu suruh keluar. Yang sempitkan minda dengan kotak buat apa? Semak tahu! Kan? Fikir luar kotaklah, dalam kotaklah...pening r! Bazir space memori, kena fikir empat segi, bulat tak boleh ke? tak pun segi ke? empat penjuru kotak dalam minda boleh melukakan pemikiran...

Empat segi kotak itu diandaikan seperti: - emosi, presepsi, kepercayaan, hakikat.
Susah betullah benda yang empat ni nak selaras. Senang cerita kita buang kotak tu, dan cuba berfikir tanpa kotak. Nak sangat macam kotak jugak, cuba tengok 'boxtrolls'. Gerenti rasa terseksa dengan pemikiran kotak motak nih....

Dahlah, kotak itu kotak ini...kotak juga berjasa dalam semua keadaan. Tapi dalam minda? Nein!

Rajin nanti insyaAllah aku review..
Cerita kartun tu mungkin tak comel macam zootopia atau ice age...tapi kalau korang layan Coraline dengan Paranorman, gerenti korang dapat teka mesej yang disampaikan...nantilah aku review untuk tiga kartun tu. Karang berjeda rojak pulak, pening kome bacanya....

Kotak?
Siapa jawab quote Forrest Gump dalam entri pasal header dengan betul hari tu, tahniah aku ucapkan! Kalau ada lagi yang tak tau pasal cerita ni, boleh pergi cari kot!. 80% cerita ni dijadikan quote oleh penonton. Setiap dialog dia semua ada makna tersendiri, movie ni pun aku akan review penuh nanti. tak best kalau cerita sekerat. Tapi aku bagi preview dan jawapan dulu untuk quote pasal kotak coklat tu...

Forrest Gump-1994-
Cukuplah kot aku merapu meraban pasal kotak ni. Sebenar nak cerita satu je, "aku dah isi UPU/penerapan untuk sambung degree" dan aku tak ambil geomatik dah. Bukan sebab kos tu bermasalah, tapi aku yang bermasalah. huhuhuhuhu 

'Kotak' banyak sangat, sampai aku terpaksa buang semua dari minda. Biarkan saja kosong. 
Apa yang terjadi, biarkan terjadi...apa yang belum pasti, sandarkan pada yang Pasti..
*Sr.=surveyor
Pangkat untuk juruukur yang dah berlesen.

Thanks for reading and good night!
(haraplah "garuda" tak melanda minggu ni..tapi Miri jerebu...so probability untuk "garuda" tu sesat mungkin tinggi....jaga-jaga hati-hati...hahahhahah)
Okay...stop!

Night!

Hard Feeling huh?

February 17, 2016

Samaada aku yang overthinking atau minda aku ni langsung tak kenal erti senyap???
Setiap benda yang aku tengok, perhati sekadar memerhati seperti biasa, suara dalam kepala aku macam sedang bersidang. Aku toleh ke tiang lampu, dikatanya...jika jalan tanpa lampu, gelapnya seperti hati yang dah lama tak bertaubat. See! Tiang lampu dengan taubat tu benda yang berbeza. Jauh!



Dan untuk senyapkan suara-suara dalam kepala, aku pun pasang lagu...mulanya main lagu Shyne Ward...layan ajelah kan...tetiba lagu Asmaul Husna by Sami Yusuf berkumandang...tanya pada diri, bila kali terakhir aku ucap 99 nama Allah ni? *tunduk malu sebab tak ingat* lepas tu cabutlah earphone...tertampar dengan playlist lagu sendiri. Disebabkan hari ni aku balik rumah lambat...lagi banyak bunyi dalam kepala. Bergaduh pulak dengan suara hati. 

Aku pun tak tahu nak dengar mana satu..last-last aku terpaksa masuk campur...dan bila aku masuk campur, makanya aku 'seolah' bercakap seorang diri. Padahal aku tengah sembang dengan hati dan minda aku. Kadang alam pun ada jugak masuk campur...

Cuma, orang tak nampak. Orang tak nampak perkara tu...dan perlahan aku rasa mata kanan aku seperti penuh dengan aura bawang merah...tak taulah ketawa gila dengan diri sendiri atau sedih mengenang dosa semalam...berteleku sambil menunggu orang ambil. Sampailah maghrib...baru aku balik....dan sepanjang perjalanan balik, baru suara-suara tu berhenti. Hormat maghrib kot!

Dalam senyap lepas isya', Skillet terus tak bagi chance kat aku untuk berehat. Boleh pulak buat konsert dalam kepala aku. Dan bagi aku satu rasa yang sangat berat....Hard Feeling huh??? 


Dan aku tak tau kenapa, kenapa aku harus biarkan semua suara ini berbunyi....mereka teman aku, aku tak boleh nak senyapkan diorang. Tanpa mereka, otak aku mati. Hati aku kering.....dan sebab itu aku hanya ikut perbualan 'mereka'...berat sangat topik-topik dia...yang kalau nak keluar secara lisan..yang dengar hanya....satu helaan yang berat tapi cuba ditahan supaya tak kedengaran seperti mengeluh...

Mengeluh tak baik...seolah macam tak bersyukur diberi hidup. Hela lagi.....perlahan...cukup perlahan untuk aturan nafas normal...

Cuba alih topik kepada penjanaan idea....apa-apa pun confirm akan back to basic..dahlah...aku tak naklah aku yang rasa berat hati, perasaan, emosi semua...korang pulak jadi mangsa tempiasnya...takpe...aku masih lagi boleh simpan 'suara-suara' ni...lewat malam macam ni, biasanya 'dorang' dah tido...

Kali ni aku tak paksa korang untuk play video yang tertera...tapi kalau korang nak dengar, I would appreciate it....thanx for be my loyal readers!!! 



Setiap kali balik kerja, baca komen korang, aku rasa yang...walau kita tak pernah pun kenal ke apa secara realnya...tapi mesti ada someone somewhere yang doakan kita....percayalah...

Kenapa cahaya itu selalunya letak diatas?
Sebab dia nak menyuluh dengan menyeluruh, kenalah duduk diatas....
Jagalah cahaya dalam diri walau hanya sebesar nyalaan ubat nyamuk...

thanx for reading and supporting! No hard feeling okay?

Bukan Sekadar Header...

February 16, 2016

Bukan Sekadar Header.
Header blog adalah impression utama bila orang datang menjengah blog kita. Dari header kita mungkin dapat tebak sedikit personaliti sang pemilik blog tersebut. Header blog ni macam keadaan luar rumah kita. Mungkin! (hahahah...janganlah serius sangat, itu aku teka je...) mungkin jugak macam wallpaper lappy, phone kita...

Alhamdulillah,
Dah dua hari aku pakai header ni. Mungkin nak masuk tiga hari jugak lah...disebabkan hujung minggu lalu aku berblogwalking dan melihat semua blogger pakat tukar header...lagi-lagi kim chaa...Dahlah semua header dia kiut miut, comel pulak tu...mana tak jeles tengok..hahahah takdelah kim chaa...bagus jugak ada inspirasi tukar header macam awak! ^_^

Header yang sebelum ni direka dan dihadiahkan sendiri oleh sya. Aku dah pakai header tu dalam dua bulan lebih kalau tak silap. Header tu memang awesome sangat bagi aku. Tapi disebabkan mood aku sekarang macam tengah fight something dan masih lagi cari hala tuju, so terciptalah satu header yang undescribe...[macam yang aku tengah guna sekarang]


Kalau ikut rasa malas aku, memang nak tempah je kat orang, tapi kenang "duit dipinjam oleh kedai hari tu masih lagi tak dibayar balik", maka aku trylah geledah satu google mencari "How to make stunning header" lah, "awesome header" lah, macam-macamlah aku cari..sampai habis weekend...Last sekali aku jumpa satu video ni...so aku pun ikutlah sebijik macam dia ajar...[aku suka tengok video tutorial tanpa suara..tetiba]

Bukan sekadar header...
Dalam header tu, ada lima gambar yang digabungkan...
Dari kiri; adalah api dan sunset, diikuti seorang soldier yang sedang berdiri memerhati bandar Berlin,...diakhiri dengan seorang veteran yang duduk sendirian dibawah pokok. Dan ada kawanan burung terbang menuju ke Berlin city...

Puff! Idea penerangan tentang header ni hilang. 
Bila tengok pak cik tua duduk kat kerusi dari belakang macam tu, teringat cerita "Forrest Gump". Siapa dah tengok cerita tu? Ingat tak quotes cerita tu? ha....mestilah ingat kan? Aku bagi hint sikit...

"My mom said, life is like a box of....."

Sape dapat jawab tu memang awesome lah! Sebab ni cerita tahun 1994...aku pun baru dua tahun masa tu...insyaAllah ada masa aku review movie ni. (macam dah lari dari tajuk asal je kan?)

Balik kepada "Bukan sekadar header"..
Adakah korang jugak macam aku, menyiratkan maksud tertentu dalam header? -mai dah, mai dah....- 
Takdelah, aku just nak tanya pendapat korang...kotlah ada yang lagi dasyhat dari siratan maksud header....dan lagi detail...

Kenapa guna tulisan tu untuk header? Apakah maksud penggunaan tulisan tu bagi header korang? Apakah maksud disebalik bunga/corak/warna yang diguna dalam header korang? Kenapa header tu bentuk dia bulat/petak/etc..? Last sekali, describe header korang dalam satu ayat...

Itu semua psikologi ...gambaran dari diri kita. Even kalau kita deny, benda tu sedikit sebanyak ada kaitan dengan diri kita. Betul tak?

Dan aku akhiri lagi entry ni dengan "Let's think about it for a moment..." 


Thanx for reading!

25 THINGS THAT MAKE ME HAPPY

February 14, 2016


Holla there!
Pertama dan utamanya terima kasih kepada .sya sebab sudi sebarkan kegembiraan kepada penduduk bumi sekalian alam terutama makhluk ini...^_^! [korang boleh ke sini untuk baca entri dari sya]

Tanpa merapu lagi panjang aku nak share dia punya rule dulu.

First Giveaway By Nadia Syamimi

February 13, 2016

 Klik banner untuk join!

Sila klik banner untuk join ya!

Dapat Hadiah Dari Cikla!

February 12, 2016

Alhamdulillah rezeki hari Jumaat. 

After buka lapisan pertama
 First of all, aku nak ucapkan ribuan terima kasih kepada cikla sebab sudi hadiahkan kita sebuah memori terindah bagi bulan Februari 2016 ni. 

Balik dari mengimbau kenangan di sekolah rendah zaman dulu sambil bantai aiskrim gula apong, tetiba aku nampak satu bungkusan atas meja. 

"Hadiah dari cikla ke ni? Lajunya? Bukan semalam cikla baru pos ke?" 

Sebulan lagi....

Kepada yang sedia maklum yang sekarang aku masih dalam tempoh praktikal yang begitu membunuh jiwa raga dan pergerakan serta membataskan....(tragik betullah ulasan aku), tinggal lagi sebulan. Yeay! happynya!!! but in the same time aku dah mula cuak dah peluh pun sudah pun merenek tanda masih lagi tak besedia untuk menghadapi hari-hari viva...wow! syabas! tiga bulan masih tak cukup ke apa?

Terlebih cukup...cuma yang part cuti tu yang tak cukup...hahahaha


Okay, alkisah sebenarnya minggu ni kitaorang dah habis praktikal bagi dua subjek, tapi disebabkan subjek ketiga kami buat special case study dalam U yang hanya makan masa dua tiga minggu saja, maka kami ada lebihan dua minggu untuk menanti ke dua tiga minggu tersebut...al-tak bertuahnya bila lect. suruh extend (sampai ke hujung bulan)...haila haila...baru otak berangan nak relax kejap. Nak fokus buat report tanpa jalani rutin 8-5..

Tak pun nak cari ole-ole untuk kawan-kawan yang tak tau lagi bila dapat jumpa kan? Ni jerlah last...aku pun satu, terkejar sangat ambil tiket pi balik terus hari tu...kan dah takde masa untuk hangout. Maklumlah habis je viva, tekad nak terus kerja katakan...kejar masa nak cari "daun pisang"...maklumlah usia dah tua, "daun pisang" pun tadak. jangankan daun, anak pokok pun tadak...


Biarlah sebulan tu sekejap je lagi...tengah busy-busy cari bahan untuk report, dah habis bulan dua. Tengah sibuk nak compile kan semua report, dah viva...tengah sibuk siap untuk viva, dah kena submit hardcover report...pastu 18 April!!! barulah boleh yeay dengan riangnya, dihari-hariku heeyay! heeyay! nananana


Okaylah takmau risau-risau..ni entri habis simple...korang pun tadaknya lemas dah....aku pun sibuk dah nak fikir pasal projek mana nak ambil untuk present, untuk report, untuk segala-galanya demi sehelai kertas yang bernama sijil. 


Semua member sedang bertungkus lumus cari projek dan bersiap sedia untuk ke medan perang...aku baru nak asah pedang...silap hari bulan boleh kena pancung tanpa sempat angkat kepala. Naudzubillahmindzalik! Selagi ada masa dan peluang, insyaAllah semua boleh buat...

Untuk rakan taulan, member, kamceng, buddyz, bruh, bro, rakan kerja, nemesis, strangers, acquaintance dan tak kira pun siapa anda atau status anda....selamat meneruskan hari-hari terakhir semester akhir...semoga kalian dilindungi rahmat Ilahi dan kita semua dapat grad bersama. Jaga diri dan berhati-hati dalam semua aspek dan segi.

Okay....tic toc tic toc....

thanx for reading...

Otakku kelaut.....

February 10, 2016

Sambil baca, aku mohon korang mainkan playlist ni...ambik mood kelaut aku. Kalau korang sudilah...kalau korang ada mabuk laut, aku tak paksa...duduk di persisiran pun kira okaylah...


Sebenar takde apa pun nak cerita sangat. Cuti lama, aku pun dah terbang ke mana. Dikesempatan ni aku nak kongsikan satu berita sedih. Dimana seorang kenalan dari kos Geomatik (AP121) telah meninggal dunia tengahari tadi. Kejadian berlaku di Semenyih ketika beliau keluar pada waktu rehat. Motor yang ditunggang beliau mengalami kemalangan bersama lori. Alfatihah untuk beliau....


Cerita nak patah hati pun terbantut. Mula aku hulur kaki sebelah kedalam laut. Pastu tak sangka pantai tu terus turun kedasar. Bahayanya...

Selepas tenggelam ke dasar, aku cuba untuk berenang. Punyalah beria aku berenang tapi seinci pun tak berganjak. Oh, baru aku tau yang sebelah lagi kaki aku ada beban yang menampung. Satu lagi aku tak berenang pun. Aku hanya lompat katak. Hahahahaha ketawakan diri sendiri. Lepas tu dahlah beban tu bergari, kunci pulak tu...macam manalah aku nak tanggalkan dia kalau kunci dia sendiri aku dah hilangkan sebelum aku terjatuh ke dasar ni...berat!

Dalam sibuk nak lepaskan diri dari rantaian beban, aku dah lukakan kaki aku yang sebelah. Nasib baik dalam laut, so luka tu takdelah terasa sangat. Dan aku berhenti meronta bila aku rasa semua perbuatan aku hanya sia-sia. Takde hasil. Dan aku pun terus biarkan diri aku tenggelam bersama rantaian bebanan tadi, Yang beratnya makin bertambah setiap kali aku cuba meronta....

Otakku kelaut lagi....kini bukan saja otak yang berangan tapi jiwa pun turut melayang. Entah diawang mana, aku pun dah terlupa. Entah-entah tak sempat melayang aku sudah terkandas. Syadid! Tersekat kerana sawang labah-labah yang tebalnya kalahkan awan di langit. Cyeh! Kau yang sekatkan pemikiran dengan sawang, cakap aku yang tak bersihkan otak...


Persisiran pantai itu memukau selagi mana kita hanya melihatnya dari jauh. Jika kita pergi dekat, kita akan terbakar. Suka atau tidak persisiran adalah pentas bagi laut dan matahari. Kita adalah bonekanya. Pernah dengar tak orang dulu pesan, jangan terlalu kerap ke pantai? Kalau api boleh membakar, pantai boleh melemaskan. Even yang pakar berenang sekalipun. Ah, time-time macam ni lah mabuk laut...

Kunci tu dah jumpa ke belum? Geleng. Jadi, sekarang kau masih berantailah? Unjuk kaki. Kau ada nampak ke rantai yang membelengu kaki aku? Geleng tanda tak ada. Jadi, kenapa kau tanya tentang kunci jika rantainya pun tak dimangga? Kelip mata, celik minda...dari mana datangnya kunci jika sendiri pun tak pernah dimangga? Gila!

Bawa otak ke matahari untuk dihidang kepada sinar UV. Kenapa? 
Bagi otak tu cair, supaya tadaklah salahkan mood...otak yang beku, salahkan mood yang dingin...pigida!


Nak menang jangan overthink. Nanti jadi assumption dan membunuh jiwa kejayaan. Maka disitulah akan datang rasa putus asa dan ragu-ragu. Padahal itu semua sifat syaitan. Mengucap....
Dahlah...aku tak rasa yang entri negatif boleh membantu positifkan orang. Macam kalau kita makan halia tanpa air, adakah kita akan senyum? Takkan! See kau cuba salahkan halia pulak. 

Maafkan aku halia...bukan niat aku nak kata semua orang tak pernah senyum setiap kali makan kau, tapi kalau aku senyum masa makan halia, tu tandanya halia tak cukup power...so mana kau nak? 

Dah dah lah tu....awal tadi cakap tak de apa nak cerita sangat. Lepas tu ajak orang ke laut sama dengan dia. Apa? Ingat semua orang nak lemas dengan dia ke? Ceyh! Dari pilih bebas dengan cara lemaskan diri, baik aku terbang dan terhempas. Baru sakit dia puas! Lemas? Tak thrill langsung! 

Amboi! cakap besarnya...kau ingat kalau kau terhempas dan bersepai tu ada orang nak kutip ke? At least tubuh aku lemas, dia masih lagi bersatu dan kaku. Huh! Bersepai tu tandanya aku dah terbang cukup tinggi. Itu perasaan kau je...jangan ingat terbang cecah atmosfera kau berjaya...sebab tak semua satelit selamat kat angkasa tahu? Nanti sia-sia je terapung takde siapa peduli. 
Kau ingat kau lemas ada orang kisah? Haram takde! Dahlah kerja nak menenggelamkan diri je...langsung tak timbul.

Ah! sudah-sudah! aku nak korang dua pergi jemur otak kat matahari sana. 

hahahahahhahha....abaikan semua ni....ni kes dialog budak mental disorder like bipolar...memang hancur! sorang nak lemas, sorang lagi nak bersepai...alih-alih jadi pasir...mana tak muntah kalau orang nak fahamkan? Kan aku dah bagi warning awal-awal tadi..


Apa-apa pun, thanx for those yang baca nonsense entry ni...harap penulis selamat dibawa ke pakar...

Giveaway February Daebak by Aku Bukan Innocent

February 08, 2016

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
اللهم صل على محمد وآل محمد
السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ


(klik banner kalau nak join)

Giveaway February Daebak dibawakan oleh Aku Bukan Innocent selaku penganjur dan  Radhia Razali, Aienie Nka, Yun SingEintan NurfuzieAbam Kie, Ct Roxalynna NH, Keju Penyet dan Mohd Noor Shawal sebagai penaja giveaway ini.


!!TARIKH PENTING!!

Dilancarkan : 8 Februari 2016 Jam 12 Tengah Malam
Tamat : 27 Februari 2016 Jam 10 Malam
Pengumuman Pemenang : akan diumumkan kemudian

Araustralia dalam kenangan: Part 1

February 07, 2016

Entah angin pantai mana menyeru semua memori dari utara ni...tak sangka 2016 muncul sebagai tahun terakhir jejak Araustralia. Time nak habis macam nilah, rasa sayang pulak nak berpisah. Yeah, tanpa pertemuan mana mungkin kita berpisah.

Kuasa rindu tiada siapa dapat lawankan?

Hai korang! Entri ni aku buat khas untuk korang. Iya, aku tau memang lepas ni kita akan jumpa lagi...tapi incase caturan kita tak selari dengan aturan Ilahi, so aku tak naklah biarkan semua rasa ni terperam dalam diari. Untuk yang pernah hadir dalam layar memori seorang sofie di Arau, aku ucapkan terima kasih sebab sudi jadi senyuman aku di hari kelak.

Sebenarnya masa aku tulis entri ni lagu Pergi; Aizat yang main,...tapi macam takde kaitan so, terimalah "Semua tentang kita" by Peterpan....


Orang pertama yang aku akan cerita adalah kisah AFS.
Sesi kenal dengan kau, aku ingat lagi masa tu kelas pertama CTU101. Ustaz tak masuk pun. Kau duduk depan, sebelah aku. Dan ice breaking pun bermula. Kau tanya aku jawab, kau jawab aku tanya. Sampailah dua minggu lepas tu baru kau realize yang aku lagi tua dari kau. Dan sejak dari sem satu sampailah sem lima, kita selalu satu group LP. Aku pernah sakiti kau, aku tanya, kau kata okay. Sabar kau memang tinggilah! 

Aku pernah datang rumah kau, kau bila lagi nak datang rumah aku? Sayang rasa nak berpisah dengan kau. Tapi tu lah...aku selalu kasar dengan kau, sebab teringin gak nak tengok respon kau, tapi sepanjang tiga tahun kenal kau, kau memang tak cepat melatah. Tabik r dengan kau. Aku tau kau ramai peminat. Memang patut pun. Sampai aku rasa aku tak layak ada kawan sebaik kau. Aku kasar, kau berhemah. [kipas mata jap...] paling kasar aku pernah marah kau masa befday kau yang ke 20. Sebenar aku takdelah marah sangat, tapi tu lah...kau memang baik. Bertuah siapa dapat kau. Aku? hahahah, takpayahlah...


Orang kedua.
Kau ego memang tinggikan? Sanggup tukar dari satu group LP dengan aku masa sem 3. Menyampah dowh! Iya, aku tau aku termarah kau masa sem 2, tapi takkan sampai macam tu sekali kot! Aku dah minta maaf da pun. Tapi tak tau pulak maaf aku kena reject. Kau tau tadak sapa boleh tahan dengan baran kau tu, sampai beberapa orang menangis sebab kau. Ish ish ish...tak baik buat anak orang menangis. Aku? bazir air mata je menangis untuk kau. Ceyh! Untungla dekan sem tiga. Sem tiga bagi aku, the worst sem ever. Sebab? Terlalu banyak konflik. 

Aku tau kau budak pandai, boleh pergi jauh dalam bidang ni. Aku lepas ni rasa macam nak tarik diri tapi...tengoklah dulu macam mana. Macam mana aku boleh kenal dengan kau ek? mungkin sebab sama negeri kot. Tu yang macam cepat nak detect tu. Dari sem satu sampai habis study, plan nak balik sekali tak tertunai. It’s okay it’s alright. Lagipun dah 14 tahun aku pergi balik sorang diri. Lau berteman macam pelik pulak rasa. Pasal ole-ole kau, nanti aku bawak. Tak leh nak janjilah. Sebab kau pun datang lambat masa viva nantikan?


Orang ketiga.
Jiran befday aku. Kebetulan benda yang aku dan kau ambil banyak sama. Ceyh! Contohnya masa MDS. Aku usher, kau budak gimik. Pastu dari kelab sampailah ke koko, muka kau je aku tengok. [dan kau pun kata, eleh, kau tu yang tiru...] choi! Mana ada...kau pun macam cerah je dalam bidang ni. macam mana aku kenal dengan dia? Aku pun tak ingat. Tapi setahu aku, kitaorang banyak join benda sama. Kebetulan! Kau debat, aku join debate. Dalam PD, dia ni orang panggil ‘Tory’. Masa zaman ‘tory’, aku macam tak kenal dowh dia ni sapa. Sumpah lain giler! Kalau kau tanya Ana pun dia 100% setuju. 

Oh, pasal bunga hari tu, aku ada buat entri, lau belum baca ko rajin-rajinlah cari ya...hahahaha. Ha, lagi satu, kau kata nak buat video pasal penang. Lama jugak aku tunggu. Entah dah siap ke belum ea? Dia nih ramah dengan orang. Baguslah..ingat tak masa kita lepak kat kopitiam masa final? Topik kita dari sekecil-kecil perkara, sampailah seluas semesta. Rindu pulak nak lepak ilmiah macam tu. Cuma tempat tu, kena tukarlah. Sebab lau setiap kali lepak kopitiam, mau kaya kedai tu. Yang sakitnya, hujung bulan bantai mamee chef. First and last time aku join korang study untuk final? So, final hari tu, aku tak tanya pun khabar kau macam mana. Sihat tak? Kadang dia ni, seni kalahkan perempuan, aku pulak yang rasa tercabar. Dahlah pandai jahit, masak, mengemas, pembersih...senang kata, semua benda dia pro lah.


Orang keempat.
Aku kenal dengan dia lambat r. Tu pun Suci yang kenalkan. Bestie Suci dengan Ana nie. Masa sem satu aku jarang lepak dekat bilik member kelas, rasa macam pelik pulak nak lepak bilik orang. Tu masa sem satulah. Naik sem dua, baru berani sikit nak jalan-jalan ke sana ke mari. Ikutkan masa makan malam tu, Suci join sekali. Tapi disebabkan hal apa tah tinggal kita berdua. Lau tak silap, aku makan paprik, kau ambil tom yam. Sebut pasal tom yam, dialah yang hantu. Pergi makan mana-mana pun, tom yam semedang. Tom yam lover katakan. Aku pun boleh kena tempias kau. 

Yang paling best sekali, kuey teuw kung fu tom yam. Pergh! Memang heaven kalau dapat bantai sebelum habis nanti. Selain pada tom yam, kau minat steamboat gak kan? Nak pergi seoul garden sampai sudah tak tercapai. Tapi lepak dengan kau tak pernah jemulah, sebab kau pelik. So ada je idea giler yang nak dibuat. Lagi satu, kau jenis tak susah nak bawak jalan. On je kalau nak makan malam kat luar even tak tau pun hala sebenar. Ingat tak kita bantai makan malam kat SRU malam tu? Duit ada semua on lah....cuba kalau tadak, memang beli maggi je lah....orang yang aku selalu tanya pendapat. Thanks buddy sebab sudi layan karenah aku. 

140915/1533
Sebenarnya banyak lagi aku nak bebel pasal korang. Nak cerita semua benda yang berlaku sepanjang sem lima. Masa screw prism hilang, pasal aku dengan AFS jatuh bendang, pasal prank seminggu befday girl, pasal bukak puasa kat KP....tapi aku dah kira words entri ni nak seribu lebih...so terpaksalah aku buat part by part...

Kalau korang baca, baguslah...aku nak ucapkan terima kasih sebab jadi sebahagian dalam memori hidup aku. Sebab ada orang hari tu kata dia rindu nak jadi boss...

MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK

February 06, 2016

♥ Assalamualaikum ♥

"MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "

Alhamdulillah bersyukur ke hadrat ilahi dengan limpah kurnianya, akhirnya Mega giveaway ini berjaya dilancarkan. Terima kasih kepada 21 sponsor yang sering memberi kerjasama yang baik. Dengan lafaz "Bismilah" cik akak membuka tirai "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK ".

klik banner - join 
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog, Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page Facebook - Rujuk Entri SINI (syarat Follow Instagram, Follow Google+ & Like Page FB hanya kepada peserta yang memiliki mana-mana akaun yang dinyatakan seperti di atas). 
  • Letak link blog ini dalam senarai bloglist anda -  [ Cik Akak ] [ Eyja ] & [ Pn. Wawa ] - **syarat ini wajib kepada semua peserta sepanjang tempoh Mega Giveaway ini berlangsung.
  • Buat entri bertajuk "MEGA GIVEAWAY INSPIRASI 2016 BY CIK AKAK "
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini 
  • Giveaway berlangsung 01.02.2016 - 26.02.2016
  • Giveaway tamat 26.02.2016 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG & PENGUMUMAN PEMENANG PADA 29.02.2016.

Akim

February 05, 2016

Hari tu masa Matluthfi kawen, tadaklah aku sedu sangat. Pastu bila Akim kahwin, rasa dia sama macam masa pyan kahwin dengan zul. Tak sedih, tapi macam...macam tu lah. Macam makan nasi berlaukkan garam kosong, macam baca buku tapi satu pun tak faham atau macam tengok cerita ‘Pirates of Carribean’. Budak 90’s dah makin ramai bersalaman dengan tok kadi. Makinlah tua daku rasa. Tahniah buat Akim dan Stacy.

credit and sumber ig Fadzilzahari
Akim kahwin dah hari ni. Hari Jumaat, 1015; 5 Feb 2016. Okay tak sedihlah. Gembira lagi ada, sebab akhirnya mereka bersatu juga! Yay! [sambil kipas mata]

Since when aku minat Akim nih? Jap, belek diari lama dulu...based on apa yang ditulis dalam kitab lama, aku bukan minat Akim yang sebenar, sebab aku lebih minat Akim yang klon. Cyeh! Takdelah...aku memang minat sejak lagu ‘Bengang’ lagi...masa Akim buat konsert lagu Bercinta. Lagu I’m Yours....tak sangka dah nak dekat 10 tahun Akim sebagai artis. Dah jadi suami orang dah pun. Aku? tak payah tanyalah....

sumber IG: Akim & The Majistret
Tadak hal lah Akim dah kahwin pun. Ramai lagi ‘Akim’ kat dalam dunia ni. macam Adele kata, takde dia pun ada ‘Someone like you’ pun okey...tapi tu lah, kita takkan selalu dapat apa yang kita nak. Kadang kita kena belajar menerima apa yang kita tak nak atau tak suka. [quote tadak kaitan..T_T]

So Akim dan Stacy, selamat pengantin baru ya! Semoga bahagia hingga syurga.

credit to IG: Hlive

InsyaAllah kalau ada rezeki lebih, time aku kahwin nak jemputlah Akim ke majlis. [itupun kalau sudilah, kalau tak terpaksalah panggil akim lain...] hahahahha berangan! calon pun tadak dah fikir pasal artis jemputan...choi! 

Dah! dah! tak baik usha suami orang lama-lama, itu hak milik stacy. Kita mana ada hak....
Entri khas untuk Akim dan stacy sempena korang kahwin. Nanti bila aku rindu korang, bolehlah aku belek entri nih...yelah katanya nak print out blog nanti...

Thanx untuk semua sumber gambar...tak sempat nak kejar flight tadi sebab sibuk uruskan tanah kat Miri ni...huhuhu kalau tak dah lama duduk sebelah stacy tadi...[okay! memang kena stop berangan...]

dah lama giler akim tak update blog dia...habis suda artis pujaan yang single mingle....sendiri lagi...
tetiba lagu zaiton sameon bergema dalam kepala...
"Dulu aku sendiri...kini masih sendiri"

Huhuhuhuhu...okay bye....ku rawat luka ini ditikar sejadah dulu.....

Liputan dari the rakyat post tentang perkahwinan Akim dan Stacy
lagi banyak gambar kahwin akim dan stacy
© SOFIE ADIE. Design by FCD.