February 14, 2016 / 37 Comments

25 THINGS THAT MAKE ME HAPPY


Holla there!
Pertama dan utamanya terima kasih kepada .sya sebab sudi sebarkan kegembiraan kepada penduduk bumi sekalian alam terutama makhluk ini...^_^! [korang boleh ke sini untuk baca entri dari sya]

Tanpa merapu lagi panjang aku nak share dia punya rule dulu.


Buat satu post dan letak gambar diatas dalam post korang
Bagitau siapa yang tag korang..
Senaraikan 25 perkara yang buat korang tersenyum girang dan bahagia (bahasa tak kisah janji korang bahagia...)
Lepas habis jawab soalan korang kena tag at least lima blogger dan pastikan dorang mereka tahu.
Last sekali, kongsikan favourite quotes korang..[tiada paksaan kalau tak nak share..]

25 Perkara yang buat aku gembira...
  1. Cuti!
  2. Internet
  3. Lappy
  4. Muzik dan lagu
  5. Duduk rumah
  6. Makanan
  7. Marathon Movie 
  8. Vine...[SamandColby, Gabe Erwin, EhBee Family, cody johns, etc..]
  9. Buku 
  10. Pergi kedai buku dengan voucher
  11. Pergi ke tempat idaman...
  12. Dapat result cemerlang tanpa belajar...
  13. Dapat duit tanpa bekerja...
  14. Bila ada orang yang ingatkan kita.
  15. Ada teman lepak ilmiah tanpa kenal bosan..
  16. Blog
  17. Lepak kat library
  18. Bila orang maafkan kita
  19. Menulis...atau lebih kepada conteng
  20. Duduk ngan budak-budak
  21. Dengar ceramah motivasi..or something yang berfaedah
  22. Cuci mata
  23. Layan mood sambil tengok sunset
  24. Tengok orang bahagia
  25. Ada rumah sendiri
Done!

So,  here is five awesome bloggers I would like to tag to spread the happines...

Last but not least......
"Be who you want to be, not others to see...."
Thankx for reading! And for those yang ditagging jangan lupa share link ya..aku pun nak tau apa yang buat korang happy! hehehehe 
Related Posts

37 comments:

  1. nombor satu tu memang benda yang paling menggembirakan ter paling sekali lah! hahaha. lagi satu. time lecturer kata, harini kelas batal/ tangguh. haa tu punyaa laa bahagia sbb boleh menapakkan kaki ke cafe sudahnya hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan?
      memang perkataan cuti ni kalau tahun 2016 banyak cuti, dari tahun 2006 lagi dah tau....hahahah part kelas cancel, mmg heaven!
      p sakit bila lect. mintak ganti....huhuhu..maka berhuhu jerlah kita...

      Delete
  2. omg pegi bookstore dgn bawa voucher yang berpuluh2 ringgit mmg happy gilaaaaa! boleh tahan sampai 4 jam dalam bookstore sbb nak pilih buku >.< hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaah...punyalah nak decide buku paling berkualiti dan berbaloi dgn voucher tu....sampai 4 jam..kdg satu hari pun blom tntu hbis cari...

      Delete
  3. Hi sofie.. Amboi... Nak duit tp xnk kje ye... Ada ke? Haha.. Btw, Cikla singgah tgk2 sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhuhhuhhu...wat gane cikla..itu yg dpt memgembirakan hati..p mmg susah lah nak dpt...dalam mimpi ajelah...

      Delete
  4. ohmaii kena tagg hahaha mekasihh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah..jawab sis jawab...org tahu byk benda yg buat dia happy tu..

      Delete
  5. thnx for tagging. :D omei cartun box tu. nnti nak copy..

    ReplyDelete
  6. i saw my name! :D haha

    i love that one on number 23 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay! because it's more than blog...hehehehe

      sunset sambil layan mood....heaven!

      Delete
  7. Replies
    1. woo....nak gi bacalah....thanks nina!

      Delete
  8. Halamak Sofie tukar headerlah..cantik sangat! btw TQ Sofie sudi tag akak..InsyaAllah nanti akak jawab.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak ros! first time wat header gitu...

      yeay...free2 nanti kak ros boleh jawab...^_^

      Delete
  9. Yg dapat result tu betul. Hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahahahahha...kan? bljr ala kadar...kdg tak bljr p dpt result gempak...pergh mau x happy!

      Delete
  10. Haha bagi blogger blog ni memang meng-happy-kan kannn? Hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah org kata..hanya blogger je fhm blogger...sebab blog dunia kita..kita yg reka dan kita pilih utk happy dengan blog...^_^

      Delete
  11. Replies
    1. hahahah.....library full of knowledge and silence that only librarians can feel the peace...

      hahahahha

      Delete
  12. I love books. But, not library.. Hewhew :3

    ReplyDelete
  13. Haha thanks sofie^^
    yg no.15 tu teringin nak ada! and no.22 tu, selalunya cuci mata nengok apa tu? buku kah?
    btw suka quote tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah.....
      cuci mata tengok random thing...macam alam ke, kedai comel2...ataupun duduk tepi jalan...

      thanks sya!

      Delete
  14. Sebenarnya dapat duit tanpa bekerja x best. Yg bestnya dpt duit dgn buat kerja yg kita suka. Serius. Kalau xde keje bosan, jadi x best gak..hehe..

    Kalau blogger, blog mesti akan masuk dlm senarai 25 ni punya la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia best sebab masa tu kita tgh sambung belajar. dah habis belajar nampaknya kenalah cari sendiri untuk dapatkan kepuasan cari duit.. macam ko kata...xkeje bosan...so tak best...

      hahahha..nak wat acane....lau tak happy, sapelah nak happy kan?

      Delete
  15. Semua kat atas tuuuh meng happy kan diri .. Heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaha....sebab tak libat dengan orang...
      happy diri je? duduk tak happy ke? okay lame....^_^!

      Delete
  16. Replies
    1. pergh bestnya buat buku..teringin nak buat jugak...tapi takpelah....will try later...keep it up TKK!

      Delete
    2. tak buat lagi nak menulis pon payah , bila tak duduk depan laptop idea menanri nari tapi bila depan laptop macam macam rasa ada terutamanya MALAS

      Delete
  17. nahhh orang dah buat hahaha

    http://hikayatleyha.blogspot.my/2016/02/25-things-that-make-me-happy.html

    ReplyDelete

Latest Posts

Facebook

    @Gallery